11/5/18

Όλοι δείχνουν αυτοσυγκράτηση στη Συρία και «καυγά» Ευρώπης -Αμερικής ενώ τα ταμεία του Βαλόντια ξαναγεμίζουν

Τα θερμά επεισόδια μεταξύ του Ισραήλ και των σιιτών, δεν ξέφυγαν από τον έλεγχο.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε με 28 αεροπλάνα σε στόχους εντός της Συρίας και ότι εξαπολύθηκαν 70 πύραυλοι,
από τους οποίους η συριακή αεράμυνα κατέρριψε πάνω από τους μισούς.
Το ανακοινωθέν του συριακού στρατού ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα πέτυχε να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων του Ισραήλ που στόχευαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν ένα σταθμό ραντάρ και μια αποθήκη πυρομαχικών, και ότι σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο στρατός βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα «για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της πατρίδας εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης», και ότι «οι προσπάθειες για την υποστήριξη της τρομοκρατίας θα αποδειχθούν μάταιες».Ο Νετανιάχου στις 9 Μαΐου, ήταν στη Μόσχα και μετά τις συνομιλίες, με τον Ρώσο Προέδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχαν λόγοι ανησυχίας για ανάμιξη της Ρωσίας στις ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες στη Συρία. Ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου για την στρατιωτική και τεχνική συνεργασία Βλαντίμιρ Κόζιν είπε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι «οι δυνάμεις της Συρίας έχουν ό, τι χρειάζονται.» και η Ρωσία δεν θα δώσει S-300 στη Συρία, και ούτε διαπραγματεύεται μια πιθανή παράδοση τους στη Δαμασκό».

Ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι «η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να κάνει ό, τι κρίνει απαραίτητο».

Οπότε άλλο είναι ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και άλλο οι καρπαζιές για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο Τραμπ που ακρίβυνε το πετρέλαιο και αύξησε έτσι τα έσοδα και του Πούτιν και του Ιράν στοχοποίησε με κυρώσεις, έξι άτομα και τρεις εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που χρηματοδοτούν, όπως λένε οι Αμερικανοί τον «παραστρατιωτικό βραχίονα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».


Λόγω του Τραμπ και όχι μόνο, το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει πενταπλάσια έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό του 2018. Επειδή δε προβλέπονται και μεγαλύτερα έσοδα για το ταμείο Συντάξεων που έχει αυτοτελή πόρο θα μειωθεί η εξάρτηση του ταμείου από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και το Υπουργείο Οικονομικών πρότεινε την περικοπή 68,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, που θα απελευθερωθούν και θα κατευθυνθούν σε άλλες ανάγκες.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν είπε ότι οι Αμερικανοί μπορούν να επιβάλοιυν ότι κυρώσεις θέλουν αλλά «είναι απαράδεκτο να επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες εκτός της δικής τους δικαιοδοσίας». «Οι Ευρωπαίοι δεν θα πληρώσουν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από μια συμφωνία για την οποία είχαν συμβάλει οι ίδιες» είπε, και μίλησε για ευρωπαϊκά αντίμετρα «για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεών μας και να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για το ζήτημα αυτό».


Η Μέρκελ από το Ααχεν όπου ο Πουστρόν πήρε το βραβείο Καρλομάγνου είπε ότι «η Ευρώπη πρέπει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια, και δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται στις ΗΠΑ».


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Πούτιν και «συμφώνησαν για τη θεμελιώδη σημασία της διατήρησης της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν από τη σκοπιά του διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας». Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την Ουκρανία και τη Συρία, και την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στο Σότσι, «που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου».

Πάντως οι φτωχοί, όπως του λόγου μας θα πληρώσουν τη «λυπητερή» της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ὅταν ἡ κτηνωδία των ....θυμάτων του κωλοκαυτώματος, πετᾷ τὸν φερετζέ και το παίζουν αφεντικά με τις πλάτες του ηλίθιου αμερικανού φυσικά.

Λένε:
«Δὲν μᾶς ἀφήνει ὁ Ἄσσαντ νὰ περάσουμε ἀπὸ τὴν Συρία τὸν ἀγωγό μας, μὲ τὸ κλεμμένο Παλαιστινιακὸ φυσικὸ ἀέριο.
Μόνη λῦσις, μία καὶ ἀνακάτεψε καὶ τὸν Ποῦτιν, εἶναι νὰ τὸν ἐκτελέσουμε- καὶ ποῖος τὴν γαμεῖ τὴν διεθνῆ νομιμότητα…»
(Προφανῶς τὸ ἰδιο θὰ ἰσχύση καὶ γιὰ ὅποιον – μελλοντικό, μιὰ καὶ ο παρὼν εἶναι τσιράκι τους – Ἕλληνα κυβερνήτη θὰ ἀρνηθῆ νὰ μετάσχῃ στὸ ἔγκλημα τοῦ ἀγωγοῦ φυσικοῦ ἀερίου, Ήστ Μέντ…
Καλοῦ κακοῦ, ὀργανώνουν καὶ μίαν αὐτονόμηση τῆς Κρήτης, ἐνῶ ἔχουν ξεκωλιασθῆ νὰ ἀγοράζουν γῆ στὴν Κρήτη (όπως ακριβώς έκαναν και στην Παλαιστίνη) καὶ νὰ τὴν φορτώνουν μὲ πειθήνιους (καὶ «πολιτιογραφήσιμους», μελλοντικά) σουνίτες ὑποτακτικοὺς τους).

Ἰσραηλινὸς ὑπουργός: «Ἦρθε ἡ ὥρα» γιὰ νὰ σκοτώσουμε τὸν Μπασὰρ Ἄσσαντ.»

(Ἔτσι ἁπλᾶ ἀποφασίζουν κι ἀνακοινώνουν δολοφονία ἐνὸς ἐκλεγμένου προέδρου, ἑνὸς λαοῦ καὶ μιᾶς ἀνεξαρτήτου χώρας!!!) όπως έτσι απλά, αποφάσισαν την εξόντωση της Ελλάδος.


Μονίμως Συφληασμένος