4/12/19

Η Αγγλία απέτρεψε την λήξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου με πολιτική συμφωνία

Γνωρίζουμε ότι ο Μουσολίνι αποφάσισε εσπευσμένα την επίθεση στην Ελλάδα επειδή πληροφορήθηκε από τον πράκτορα της SoE Τσιάνο το «απόρρητο» σχέδιο Παπάγου για εγκατάλειψη της Ηπείρου στους Ιταλούς. 

Στις 30 Νοεμβρίου 1940, μετά την κατάληψη της Κορυτσάς και του Πόγραδετς, ο Μουσολίνι συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο , εξήγησε στους απληροφόρητους, ακόμη και τότε υπουργούς του, την κατάσταση στο ελληνικό μέτωπο, και ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή. 

Στις 3 Δεκεμβρίου, ο στρατηγός Σοντού υπέβαλε στον Ντούτσε έκθεση που ανέλυε τη δύσκολη κατάσταση του 26ου Σώματος Στρατού, υπογράμμιζε την αδυναμία αντιστροφής της κατάστασης και παρακαλούσε για «πολιτική λύση». 

Ο πράκτορας των Άγγλων Τσιάνο που έκανε ότι μπορούσε για να προκληθεί ο πόλεμος με την Ελλάδα στο ημερολόγιο του, έγραψε: 

«Ο Μουσολίνι με κάλεσε στο Παλάτσο Βενέτσια . Τον βρήκα κουρασμένο όσο ποτέ άλλοτε. «Κάθε άνθρωπος διαπράττει ένα μοιραίο σφάλμα στη ζωή του. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, μου είπε. Πρέπει να ζητήσουμε μέσω Χίτλερ εκεχειρία». Αδύνατον, του απάντησα. Οι Έλληνες θα θέσουν ως πρώτο όρο την προσωπική εγγύηση του Φύρερ ότι δεν θα ενεργήσουμε ποτέ πλέον εναντίον τους. Προτιμώ να τινάξω τα μυαλά μου παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ . … Εκείνο το οποίο έχει σήμερα σημασία είναι να αντέξουμε και να διατηρηθούμε στην Αλβανία. Ο χρόνος θα φέρει τη νίκη. Αν όμως ενδώσουμε, αυτό θα είναι το τέλος». 

Προτιμώ να τινάξω τα μυαλά μου παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ . …, είπε ο πράκτορας. Επομένως, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι και από την ιταλική πλευρά, η ανακωχή με γερμανική μεσολάβηση, ήταν απόλυτα εφικτή, μετά την κατάληψη της Πρεμετής και του Πόγραδετς. Από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά, αλλά η Αγγλία δεν το ηθελε. 

Σπυρίδων Χατζάρας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν του τίναξε τα μυαλά ο ίδιος ο Μουσολίνι να μην χαλάει και τις σφαίρες του ο Τσιάνο;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείς να μας πεις και για ποιόν ακριβώς λόγο, δεν το ήθελε η Αγγλία κύριε Χατζάρα;
Της περισσεύανε τόσα πολλά στρατά και είπε μιας και τά' χει μπόλικα, να στείλει και μια 80άρα χιλ. στην Ελλάδα;
Η είχε κανέναν λόγο, να γίνει το χωράφι της ίσωμα;
Αυτός που δεν το ήθελε, ήταν η Αμερική και όχι η Αγγλία.

KostasL είπε...

Σπύρο, η Αλήθεια λάμπει !


Αν οι μπάσταρδοι που έχουν ακόμη σφραγισμένα αρχεία από τον καιρό του Καποδίστρια...βγάλουν όλα τα στοιχεία στη φόρα... θα φρίξουμε !

Και για αυτό δεν πρόκειται να το κάνουν...


Αλλα δε χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία...Γνωρίζουμε σήμερα αρκετά...για να ανατραπεί η καθεστωτική άποψη της Αλήθειας και της Ιστορίας !

Για να μη δεχτεί κανείς την Αλήθεια πρέπει να συντρέχει ένας από τους παρακάτω λόγους:
1. Να είναι ηλίθιος
2. Να είναι απληροφόρητος
3. Να είναι ανέντιμος (κι έχων κάποιο συμφέρον από την απόκρυψη της Αλήθειας)
4. Να είναι ηλίθιος κι απληροφόρητος
5. Να είναι ηλίθιος κι ανέντιμος

Θα έρθει η ημέρα που όλοι ανεξαιρέτως θα σταθούμε με Δέος μπροστά στην Αλήθεια !

Εγώ θα την κοιτάξω κατάματα γιατί τα μάτια μου συνήθισαν στο Φως !

Σπύρο, σε ευχαριστώ που είσαι εργάτης της Αλήθειας ! Να είσαι καλά να συνεχίσεις το καλό έργο...

Ανώνυμος είπε...

6. Να ειναι εβραιος

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση αυτή είναι δική σου ή της Στοάς;Λίγη ντροπή δεν βλάπτει! Πάτε να βγάλετε "λάδι" τους εγγλεζους;

Ανώνυμος είπε...

Τα μάτια σου συνήθισαν στο... Φως; Της.... Στοάς; Δεν χρειάζεται να διαφημίζεις την στοα σε αυτή την σελίδα! Ο Χατζαρας είναι εργάτης της Αλήθειας. Εσείς, της στοας, θα αποφασίσετε κάποτε να γίνετε εργάτες της ανακούφισης του Ελληνικού Λαού, της προστασίας των συμφερόντων του και ειδικώς των πιο αδυναμων οικονομικά και της προστασίας της Πατρίδος, ή θα συνεχίσετε τον ίδιο "χαβά" με τα... "ανθρώπινα δικαιώματα" και τις... gey pride κοσμοθεωριες; Δικαίωμά σας να βγαίνετε και να σχολιάζετε εδώ σε αυτή την σελίδα(την οποία εμείς οι φτωχοί και ταπεινοί την θεωρούμε "ελληνικό έδαφος") αλλά διερωτώμαι πόσο θράσος στ'αληθεια χρειάζεται για κάτι τέτοιο; Μαζέψτε λίγο τους πολιτικούς-τσιράκια σας, φτιάξτε ένα σοβαρό κράτος και μετά να έχετε το θράσος να μιλάτε για "εργάτες της Αλήθειας" την οποία Αλήθεια εσείς, στις Στοές, την έχετε θάψει ή διαστρεβλωσει άπειρες φορές. Και κάντε κάτι να φύγουν τα 5.000.000 των αλλοδαπών από την πατρίδα μας.