7/9/20

Μας πάνε σε νέα Λωζάννη. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της οποίας κάλεσε για πολυμερή διάσκεψη για την επίλυση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Σαρλ Μισέλ φέρεται να είπε στον Ερντογάν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί μια πολυμερή διάσκεψη και σημείωσε ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε πως «Είναι στο χέρι των Τούρκων να δείξουν ότι αυτό το ζήτημα... μπορεί να συζητηθεί. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο για όλα τα προβλήματα στο τραπέζι», είπε ο Λεντριάν.  

Για μια «πολυμερή διάσκεψη» μίλησε ο Βέλγος στον Ερντογάν και ο υπουργός εξωτερικών του Πουστρόν μίλησε «για όλα τα προβλήματα στο τραπέζι».

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν φέρεται να αναφέρθηκε σε «προκλητικές δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών», λέγοντας ότι δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες , ο Ερντογάν ζήτησε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη – μέλη να υιοθετήσουν μια δίκαιη, αντικειμενική και ουδέτερη στάση σε όλα τα θέματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...