2/9/21

Τρείς του Σεπτέμβρη να γελάς. Το πραξικόπημα των Τοκογλύφων που εγγυήθηκε στους δανειστές την εφαρμογή του μνημονίου. Εφαρμογή του 2+2=5

Το πρώτο Μνημόνιο της Ελλάδος με τους δανειστάς υπογράφηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1843. Την υλοποίηση του μνημονίου εγγυήθηκε το Κίνημα του τοκογλύφου Ρουφανογιάννη που εκδηλώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου .


Στις 2 Σεπτεμβρίου 1843 ο Όθωνας υπέγραψε το Μνημόνιο που συνέταξαν οι Ρότσιλντ, και του παρουσίασ αν ως τελεσίγραφο οι πρεσβευτές των Δυνάμεων. 

 Το Μνημόνιο προέβλεπε μέτρα λιτότητας και εισπρακτικά μέτρα ώστε να δημιουργηθεί πλεόνασμα 3,6 εκατομμυρίων δραχμών για να πληρωθούν οι δανειστές. 
Με το μνημόνιο του 1843 εφαρμόστηκε δηλαδή το «λιγότερο κράτος»

 Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. 
Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, οι δασονόμοι και οι δασικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν τα δημόσια έργα. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, και σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων. 

 Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου και επιβλήθηκε η προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος. Με το Μνημόνιο του 1843 επιβλήθηκε η φαυλοκρατία και η ρεμούλα. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα με πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης και περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. 

 Όλα αυτά , ανέλαβε να εφαρμόσει η «Επανάσταση» του Μαξ ντε Ροστσίλτντ

 Την επόμενη, 3η Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκε το Κίνημα των Πρεσβευτών για την εκλογή «μεταρρυθμιστικής» βουλής που θα εγγυόταν την εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων» των Ρότσιλντ. 
 Το «Σύνταγμα» ήταν προοδευτική ... «μεταρρύθμιση». 

 Τρείς του Σεπτέμβρη να γελάς. 
2 Σεπτέμβρη+3 Σεπτέμβρη=5

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπιθα! Καλο ψοφο!

Ανώνυμος είπε...

Το... "τρεις του Σεπτέμβρη να γελάς" το λες σε εμάς; Στον εαυτό σου να το πεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι 40.000 χιλιάδες νεκροί Αθηναίοι από Νοέμβριο 1943 έως Ιανουαρίο 1945 αναζητούν γιατί τους επιτέθηκαν και τους σκότωσαν, οι κομμουνιστές - μαρξιστές .
Σήμερα ένας από τους επιτιθέμενους εκτειθεται από την επίσημη πολιτεία σε λαϊκό προσκύνημα. Όλοι οι πολιτικοί δηλώνουν εντός και εκτός Βουλής την υποταγή τους.
Εμείς δηλώνουμε την αλήθεια, ότι είμαστε υπό την κατοχή κομμουνιστών, δεν κέρδισε ο στρατός στο Γράμμο. Κάτι πολύ σκοτεινό και διαβολικό κυριαρχεί στην Ελλάδα.
Σκληρή η αλήθεια, πικρή, αλλά θα την γράψουμε, εμείς τους άδικα συκοφαντημενους 40.000 νεκρούς Αθηναίους δεν θα τους αφήσουμε να χλευάζονται καθημερινά από την τηλεοπτική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα που έχουν αποδειχθεί οι υπαίτιοι των εγκλημάτων.
Τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται ούτε σε 100 ούτε σε 1000, ούτε σε 10... Έτη