2/9/21

Ένας Σέρβος γιατρός που τα «έπιασε» από την Πφάιζερ και άλλα Κορωνο-ΝΕΑ

 

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κλινικού Κέντρου στη Νις, Ράντμιλο Γιάνκοβιτς, εντελώς αντικειμενικά και επιστημονικά είπε ότι τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο από της Sinofarm έχουν την ασθενέστερη ανοσία. «Δυστυχώς, έγινε δεκτό από πολλούς ηλικιωμένους και νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ θλιβερό γεγονός. 
Είναι ατυχές γιατί πιστεύω ότι πρέπει να τους δώσουμε μια ευκαιρία να ενισχύσουν την ασυλία τους», δήλωσε ο Γιάνκοβιτς και πρότεινε τωρα να κάνουν το καλό εμβόλιο της Πφάιζερ. 
 
Στη Βουλγαρία επιστρατεύτηκε από την εφεδρεία ένας μαθηματικός
 ο Νικολάι Βιτάνοφ που είπε ότι τα κρούσματα μειώνονται στην Σόφια επειδή οι άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια και προσπαθούν να αυτοθεραπευτούν, και είπε ότι «αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια δευτερεύουσα κορύφωση του κύματος». Ο μαθηματικός είπε και οτι « η μετάλλαξη δελτα τους χτυπάει όλους, ακόμη και τα μωρά» και ότι αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες επειδή ξεκίνησε από την ζεστή Ινδία. 

 Με ανάρτηση στο twitter, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο CEO της Pfizer , ανήγγειλε ότι προχωρούν οι δοκιμές για το φάρμακο της Pfizer για τον κορωνοϊό «Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε Οδιευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά , ανήγγειλε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε την δεύτερη (από τις τρεις που απαιτούνται) φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο , που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα. Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, στην συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του. Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στην διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο για την θεραπεία. 

Στη Γαλλία, την τρίτη δόση μπορεί να ληφθεί εάν έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό της Pfizer ή του σύγχρονου εμβολίου. Όσοι έλαβαν το εμβόλιο Johnson & Johnson με μία μόνο δόση μπορούν να λάβουν μια πρόσθετη δόση Pfizer ή Moderna τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...