30/5/22

Οι Αγγλοσάξονες πρώτα δημιουργούν τεχνητά νέους λαούς και στη συνέχεια δέχονται να τους «προστατεύσουν».

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας νέας Στρατηγικής Αντίληψης της Συμμαχίας, η οποία υποτίθεται ότι θα «επισημοποιήσει» τις σχέσεις με τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού. Μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για το καθεστώς του «εταίρου» του  Βορειοατλαντικού Συμφώνου είναι η Ταϊβάν , αφού το νέο «δόγμα  του ΝΑΤΟ» αναφέρεται στην «προστασία του ταϊβανέζικου λαού».

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η «ασφάλεια» του ταϊβανέζικου λαού απειλείται από τη ΛΔΚ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προστατεύσουν τους Ταϊβανέζους σε περίπτωση εισβολής.

 Το 98% των κατοίκων της Ταϊβάν είναι Κινέζοι Χαν. Η ίδια εθνοτική ομάδα αποτελεί το 92% του πληθυσμού της ηπειρωτικής Κίνας. Οι Κινέζοι Χαν, είναι σινο-θιβετιανή εθνοτική ομάδα.

Αυτή η προσέγγιση ήταν απολύτως συνεπής με την εβραιο-αγγλοσαξονική έννοια της οικοδόμησης του έθνους. Του Όπου γης και Πατρίς. Σύμφωνα με αυτό, τα έθνη σχηματίζονται με βάση τη διαμονή στο έδαφος ενός συγκεκριμένου κράτους. Αυτό φαίνεται στο παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η βορειοαμερικανική ομοσπονδία αποτελείται επίσημα από 50 πολιτείες (πολιτείες). Το σύνταγμα καθενός από αυτά δηλώνει ότι ένα ξεχωριστό έθνος ή άνθρωποι ζουν στο έδαφος ενός συγκεκριμένου κράτους. Έτσι, οι κάτοικοι του Τέξας και της Καλιφόρνια θεωρούνται ότι ανήκουν σε διαφορετικές εθνικές ομάδες. 

Με βάση αυτή τη λογική, εάν υπάρχει μια ξεχωριστή κρατική οντότητα στην Ταϊβάν, αν και μη αναγνωρισμένη, τότε υπάρχει ένα ξεχωριστό έθνος εκεί.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 11

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=KNYVDH-wOB4

ΑΧΑΡΝΈΣ
Διαμαντής Νάνος | Μαχαιρώσαν την Κινεζούλα στην γειτονία

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...