Ο 70χρονος Ακαδημαϊκός Walter Russell Mead σε άρθρο του για την εφημερίδα «The Wall Street Journal» γράφει, ότι η εκτίμηση ότι ο «κυρώσεις» θα ανατρέψουν τον Πούιτν , «δεν ήταν δικαιολογημένη».
Όπως εξηγεί «Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούσαν ότι η ισχύς τους ήταν στην οικονομία και την πολιτική», όπου ειχαν την υπεροπλία και επέλεξαν αυτό το πεδίο μάχης. «Ωστόσο, σε αυτούς τους τομείς η Μόσχα πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία».
«Ο κρυφός άσος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν η ηθική και πολιτική σύγχυση της σύγχρονης Δύσης».
«Ο Πούτιν προσπαθεί να παίξει με τα προβλήματα της δυτικής κοινωνίας, η οποία θα πρέπει τελικά να γονατίσει την αμερικανική παγκόσμια τάξη. Το στοίχημα της δυτικής παρακμής έχει αποδώσει περισσότερο από μια δεκαετία», γράφει ο Ακαδημαϊκός, που αποδίδει στην παρακμή την Ηττα.
Ο 70χρονος Ακαδημαϊκός διαπιστώνει ότι «η Ρωσία ήταν σε θέση όχι μόνο να επιβιώσει, στον οικονομικό πόλεμο με τη Δύση αλλά και να ταρακουνήσει τους αντιπάλους της» και σημειώνει πως, «η Γερμανία, φοβισμένη από τις συνέπειες της οικονομικής αντιπαράθεσης, άρχισε να αποφεύγει τις υποσχέσεις της για αύξηση των αμυντικών δαπανών».
«Το στοίχημα της Δύσης ότι οι αξίες της θα ένωναν την παγκόσμια κοινότητα στον αγώνα κατά της Ρωσίας δεν ήταν επίσης δικαιολογημένο», διαπιστώνει ο Μίντ και γράφει:
«Η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία – ακολουθούμενες από πολλές άλλες χώρες, επιλέγουν τη φιλία και το εμπόριο με τη Μόσχα αντί της αλληλεγγύης με την Ομάδα των Επτά».
Ο 70χρονος Ακαδημαϊκός σημειώνειμε θλίψη ότι «η πολιτική αξιών της Δύσης», επίσης δεν συμβάλλει στην επιτυχία της.
«Πολλές πεποιθήσεις που προκαλούν ρίγη στις καρδιές των δυτικών ηγετών, όπως η προπαγάνδα των ΛΟΑΤ, προσβάλλουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και επιπλέον, η οικονομική ελκυστικότητα του δυτικού συστήματος για τις αναπτυσσόμενες χώρες μειώνεται»
2 σχόλια:
Κοινώς, οι λεσβοπφουστηδες ξεφτίλες που νομίζουν ότι θα κυριαρχήσουν στον κόσμο, τα έκαναν σαν την απόληξη του παχέος εντέρου τους, δηλαδή σαν τα μούτρα τους, το ίδιο είναι, και είναι καιρός να μαζευτούν λιγάκι πριν αρχίσουν να βγαίνουν οι τσουγκράνες εναντίον τους. Αρκετά ανέχτηκε η ανθρωπότητα να τρίβουν στην μούρη μας τα απόκρυφα της κρεβατοκάμαράς τους και να απαιτούν αυτό να είναι σεβαστό, αποδεκτό και... φυσιολογικό
ήταν όλοι αυτοί που στελέχωναν οικονομικές σχολές τα τελευταία 70 χρόνια και διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο να μην παράγεις τίποτα αλλά να έχεις υπηρεσίες και να ασχολείσαι με την αύξηση του ΑΕΠ που μετράει πόσες φορές μετεπωλήθη το ίδιο προϊόν που εισήχθη από την Κίνα, το πιο αστείο είναι διάφοροι που ασχολούνται με "επενδύσεις" και ενώ πριν ήσαν αντισυνωμοσιολόγοι τώρα βλέπουν παντού συνωμοσίες
Δημοσίευση σχολίου