13/7/22

Οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) εισήλθαν στο Σολεντάρ. Κατελήφθη άθικτη μια αποθήκη πυρομαχικών με περίπου 6 χιλιάδες Ολμους των 122 mm,


 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία συμφώνησαν για τη διαμετακόμιση αγαθών στο Καλίνινγκραντ. Οι Βρυξέλλες παρείχαν ένα έγγραφο που «ικανοποίησε πλήρως» τη Μόσχα. Εκεί, ειδικότερα, αναφέρεται ότι είναι αδύνατο να περιοριστεί η κυκλοφορία αγαθών μεταξύ τμημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε «εκδήλωση ρεαλισμού και λογικής» την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στην DPR, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς. 
 Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε μετά από την τετραμερή συνάντηση για τον «διάδρομο των σιτηρών» που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ότι το τελικό έγγραφο προγραμματίζεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα. 

Περίπου 23 χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν στην ουρά για την απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας στην περιοχή της Χερσώνας, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Βλαντίμιρ Σάλντο. 
Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ρωσία κρατά βίαια στο έδαφός της έως και 1,6 εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες των οποίων τα διαβατήρια αφαιρέθηκαν και εκδόθηκαν ρωσικά έγγραφα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. 
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε ότι «η περίπτωση Μπλίνκεν » πρέπει να βρεθεί σε ιατρική εγκυκλοπαίδεια.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τη νέα ρωσική νομοθεσία που απλοποιεί την έκδοση ρωσικών διαβατηρίων στους κατοίκους της Ουκρανίας και υπόσχεται να μην αναγνωρίσει αυτά τα έγγραφα, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. 

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Αλεξέι Ντανίλοφ δήλωσε ότι το Κίεβο θα σταματήσει τις εχθροπραξίες μόνο εάν η Ρωσία «εγκαταλείψει οικειοθελώς το έδαφος» της χώρας. 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του DPR από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. 
 Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη ΛΔ της Κορέας ως απάντηση στην αναγνώριση από την Πιονγκγιάνγκ της ανεξαρτησίας της DPR και της LPR. 
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει από την εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να δημιουργήσει ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο για τη Ρωσία και δήλωσε ότι το Κίεβο σκοπεύει να ανακτήσει τον έλεγχο των χαμένων εδαφών. 
Τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της περιοχής Κουιμπίσεφ του Ντονέτσκ από ουκρανικά στρατεύματα, το κτίριο του νοσοκομείου υπέστη ζημιές, δήλωσε ο δήμαρχος του Ντονέτσκ Αλεξέι Κουλεμζίν.
 Η Βορειοατλαντική Συμμαχία επικεντρώνεται τώρα στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, και όχι στην προετοιμασία για την ένταξή της σε αυτήν, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να θέσουν ένα όριο στις ρωσικές τιμές του πετρελαίου σε επίπεδο στο οποίο θα είναι κερδοφόρο για τη Μόσχα να συνεχίσει την παραγωγή, δήλωσε η επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Οσετίας σχεδιάζει να εισαγάγει ρωσικά συστήματα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε μονάδες μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας. 

Η ουγγρική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα στον τομέα της ενέργειας.
Η Ευρώπη είναι πιθανό να μην έχει αρκετό φυσικό αέριο για την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Gergely Guillas.

 Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τη  Γκορλόβκα τρεις φορές σε τρία λεπτά, εκτοξεύοντας συνολικά 13 Όλμους διαμετρήματος 120 χιλιοστών,
Περισσότεροι από 20 κάτοικοι της πόλης Σταχάνοφ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, συμπεριλαμβανομένου ενός εννιάχρονου κοριτσιού, πέθαναν από βομβαρδισμούς από την ουκρανική πλευρά τους τελευταίους πέντε μήνες, ανέφερε το γραφείο του δημάρχου.  

Οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά και οι υφιστάμενοι καθοδικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να επιδεινώσουν μια ήδη δύσκολη κατάσταση στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ