5/4/23

Ερχονται μετεκλογικά οι Πρέσπες για το Αιγαίο . Το Κιοτσέκι από την Κλεφτολουπινέ οικογένεια της Καβάλας πήγε να δει τον Τούρκο ΝΑΤΟαδελφό .

Ακάρ: Λύση στα προβλήματα με διάλογο 
Παναγιωτόπουλος: Αιγαίο και Μεσόγειος θάλασσες φιλίας.  
Σύντομο τετ α τετ Δένδια - Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ


 
«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης μέσω διαλόγου των διαφορών που υπάρχουν στις σχέσεις με τη γείτονά της και εταίρο της στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 
 Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χατάϊ, η οποία ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς της νοτιοανατολικής Τουρκίας τον Φεβρουάριο. 
" Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που μας κάλεσαν μετά τους σεισμούς και μας πρόσφεραν βοήθεια. Η Ελλάδα έχει βοηθήσει σε δραστηριότητες διάσωσης στην περιοχή της καταστροφής". «Υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας μέσω του διαλόγου και θέλουμε οι λεκάνες του Αιγαίου και της Μεσογείου να γίνουν μια "θάλασσα ειρήνης"», είπε.
 Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, με τη σειρά του, δήλωσε ότι 
«οι φυσικές καταστροφές δείχνουν πόσο μικρά είναι τα προβλήματα μεταξύ των χωρών», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 
 Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν επανειλημμένα βρεθεί στο χείλος ένοπλης σύγκρουσης για αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος». 
ΠΗΓΗ TRT-Haber.

1 σχόλιο:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΌΤΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΘΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΑΚΟΜΗ ΙΣΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ δεν θα είναι προηγούμενης γενιάς που ο χειριστής έχει τον απόλυτο έλεγχο) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΑ (εδω ένα ψυγείο ή μια τηλεόραση αγοράζεις κι έχει σύστημα που ενημερώνει κεντρικά, είναι συνδεδεμένο στον παγκόσμιο ιστό), ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΘΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΌΣΟ ΚΑΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ. ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...