24/4/23

ΑΠΟΧΗ : ΜΙΑ ΤΟΡΠΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Το δικαίωμα της ψήφου, είναι ιερό και η σημασία υψίστη.
 Ο λαός έχει στα χέρια του την τύχη του και είναι κυρίαρχος μόνον την ημέρα των εκλογων.
Από την επομένη παραδίδει την εξουσία στην κυβέρνηση που ο ίδιος, με τη ψήφο του , εξέλεγξε. Απο την εκλογική αναμέτρηση του 2004, έως τις προηγούμενες του 2019, οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες, έχουν μειωθεί κατά 1,8 εκατομύρια. 
 Το αίσθημα απογοήτευσης που διαφαίνεται πως διαπνέει την κοινωνία μας ,ως αποτέλεσμα των υφιστάμενων πολιτικών πρακτικών, οδηγεί τη στάση μεγαλης μερίδας των δυνητικών ψηφοφόρων να αδιαφορεί για το δικαίωμά τους στο εκλέγειν, δηλαδή στην αποχή.
 Οι οργισμένοι για την τραγωδία στα ΤΕΜΠΗ (28/02/2023) για τη φονική πυρκαγια στο ΜΑΤΙ (23/07/2018) για τις φονικές πλημύρες στη ΜΑΝΔΡΑ του 2017 είναι πολλοι.
Η απογοήτευση και η αγανάκτηση αποτυπώνεται στη φράση και στη θέση: " Δε θα πάω νά ψηφίσω" .
Η αποχή φαίνεται εκ πρώτης , ως λύση αντίστασης. Όμως!
 Με την αποχή απο τις κάλπες δέν μπορεί να επιτευχθεί η ανατροπή και η έξοδος απο τον πολιτικό βούρκο. 
Με την αποχή ενδυναμώνουμε την υφιστάμενη κατάσταση.
Ενδυναμώνουμε τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο, εκδίωξαν τούς νέους μας απο την πατρίδα για εύρεση εργασίας στο εξωτερικο, ενώ ταυτόχρονα υποδεχόταν με ανοιχτές αγκαλιές τούς νέους που εισέβαλαν παράνομα στη χώρα. 
Πολλοί απο όσους νέους έμειναν, αποστασιοποιήθηκαν απο τα κοινά, αφού ένιωσαν την μιζέρια και την απαξίωση στο πετσί τους, την ατιμωρησία των ημετέρων, τη συγκάλυψη των σκανδάλων (siemens - βαλίτσες απο το ΚΑΤΑΡ κ.λ.π) την αδικία , την αναξιοκρατία, την ανηθικότητα των φίλων του καθεστώτος,την υποκρισία των πολιτικών καί την προβολή του εγώ, τον εύκολο πλουτισμό απο τη διαφθορά. Η αποχή αφήνει ακόμη πιό ελεύθερο το πεδίο στους διεφθαρμένους πολιτικούς, αφού δέν συμβαλλει στην αποπομπή τους αλλά στην συνέχιση της επικράτησής τους. 
Το "μαύρο σε όλους" μεταφράζεται σε δύναμη στους χειρότερους.
Θα πρέπει οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες και ειδικά οι νέοι ψηφοφόροι, στους οποίους ανήκει το μέλλον βάζοντας έτσι τέλος στην οικογενειοκρατία, τα παλιά και νέα τζάκια.
Είναι σύνηθες να πέφτει το βάρος της κακής διακυβένησης στους ψηφοφόρους.
 Η αδιαφορία όμως και η μη συμμετοχή είναι το ίδιο ένοχες κατά της δημοκρατίας. 
Δίνει χώρο δράσης στους δημαγωγούς.
Κατά τον Πλάτωνα,κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. 
Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους. Γι' αυτό φίλοι φιλογενείς το"ΚΙΝΗΜΑ 21" με τον πρόεδρό του κ. ΖΩΗ ΜΠΕΧΛΗ προκρίνει:
 α) Την τιμωρία για τούς πολιτικούς πού ενώ η χώρα πτώχευε, αυτοί πλούτιζαν, και συνεχίζουν να πλουτίζουν.
 β) Την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.
 γ) Την κάθαρση στη δικαιοσύνη και 
δ) Τη θεσμοποίηση των δημοψηφισμάτων. 

 Ας μη τορπιλήσουμε για άλλη μια φορά τη δημοκρατία μας με την αδιαφορία μας.
 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

ΨΗΦΟ ΣΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ 21" 

Καλλιόπη Χρυσοστάλη 
υποψήφια βουλευτης Αργολίδος
 με το Κίνημα 21.

2 σχόλια:

Γεωργιος Οιτιευς είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ.ΧΡΥΣΟΣΤΑΛΗ , " ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΗ " , ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ !

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε ο Σκέρτσος στην βρωμοσια και έλεγε κάτι κουβέντες, ωραίες και δίκαιες, περί διορισμων στο δημόσιο με γραπτές εξετάσεις και περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα τέτοια όμορφα. Που όμως δεν τα πίστευε αλλά τα έλεγε τώρα, στην προεκλογική περίοδο. Αν ο (φ) ουστοψυχος Σκέρτσος εννοεί αυτά που έλεγε στην βρωμοσια, να καλέσει τον μασονοπακη να μάς εξηγήσει γιατί ως υπουργός εσωτερικών του νωθρου το 2005 - 2006 διόρισε μόνο τους συριζαιους και κομμουνιστές επιλαχοντες του πανελλήνιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 και τους άλλους, τους ανυποψιαστους και ανένταχτους κομματικά, τούς άφησε αδιόριστους!! Να έρθει ο μασονοπακης και να εξηγήσει. Γι'αυτο ο Τσιπρα τον έκανε Π.τ.Δ. όταν βγήκε το 2015.Διοτι εκτός των άλλων διόρισε και τους δικούς του στο Δημόσιο. Κατέστρεψαν γενιές και γενιές άξιων Ελλήνων και έχουν το θράσος να βγαίνουν και να λένε προεκλογικά όσα θα ήθελε να ακούσει ο κοσμάκης και που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Αλλά.... μασόνοι, εβραιοι κομουνιστές, το ένα και το αυτό. (φ)ουστη κούλα και φουστη σκερτσε.