21/5/23

Ο Bαλόντια συνεχάρη τους στρατιώτες για την απελευθέρωση του Αρτεμόφσκ. Τα γεγονότα της νύχτας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τους "Μουσικούς" (Βάγκνερ)  και τις ρωσικές  Ένοπλες  Δυνάμεις για την απελευθέρωση του Αρτεμόφσκ.

 «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγχαίρει τα αποσπάσματα εφόδου της Βάγκνερ , καθώς και όλους τους στρατιώτες των μονάδων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που τους παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη και κάλυψη από τα πλευρά, για την ολοκλήρωση της επιχείρησης απελευθέρωσης του Αρτεμόφσκ», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου . «Σε όλους όσους διακρίθηκαν θα απονεμηθούν κρατικά βραβεία», ανέφερε το Κρεμλίνο. 

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, σκοπεύουν να διασφαλίσουν ότι το Κίεβο έχει όλα όσα χρειάζεται για να ξεκινήσει μια πιθανή αντεπίθεση, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ . 

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει όταν αποφασίσει να περάσει στην επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια ειδικής ενημέρωσης. Τα νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία θα περιλαμβάνουν όλους τους ίδιους τύπους όπλων, εξοπλισμού και πυρομαχικών που έχει παράσχει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. 
« Η εκπαίδευση πιλότων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα  F-16  θα είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο και ένα μήνυμα για τη Ρωσία δήλωσε  ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στη Χιροσίμα. "

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο της Μπολόνια, επικεφαλής της Διάσκεψης των Ιταλών Επισκόπων, καρδινάλιο Ματέο Ζούπι , να ηγηθεί της ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία.

 Η επίσκεψη του ειδικού αντιπροσώπου της κινεζικής κυβέρνησης για τις ευρασιατικές υποθέσεις, Λι Χούι, στη Μόσχα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο TASS.
Ο ειδικός εκπρόσωπος της Κίνας θα επισκεφθεί τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Γαλλία για να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Στις 16-17 Μαΐου, ο Λι Χούι,  επισκέφθηκε το Κίεβο.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε το Σάββατο ότι η νίκη του τελευταίου στις επόμενες εκλογές θα είναι το τέλος για την Ουκρανία και για τη δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Αν ο Τραμπ κερδίσει το 2024 – και δεν πιστεύω ότι θα το κάνει – θα είναι το τέλος της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό θα είναι το τέλος της Ουκρανίας. Και θα μας βγάλει από το ΝΑΤΟ», δήλωσε σε συνέντευξή της στους Financial Times. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ. __ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΘΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΘΕΙΑ
http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2023/05/blog-post_65.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...