19/10/08

Εφιαλτικες διαπραγματεύσεις για την Μακεδονία

Όλο το "σκοτεινό" παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων της κας Μπακογιάννη για το Μακεδονικό ,αποκαλύφθηκε σήμερα. Ταυτόχρονα άρχισε να ξεμασκαρεύεται ο μηχανισμός υποστήριξης της επονείδιστης συμφωνίας.

Απόρρητο τηλεγράφημα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αποδεικνύει μυστική συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με τα Σκόπια δημοσιεύει το "Έθνος της Κυριακής". Στο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι η πρόταση που κατέθεσε ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς , για Βόρεια Μακεδονια, είχε προταθεί από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια τον περασμένο Ιούλιο ,και είχε συμφωνηθεί με τον Γκρούεφσκι. Η «συμβιβαστική πρόταση» καταγραφόταν σε τηλεγράφημα που έστειλε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια με αποδέκτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το προεδρικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC)και το Γενικό επιτελείο των Ηνωμένων Πολιτειών. H Αμερικανίδα διπλωμάτις σημειώνε ότι το ζήτημα της Μακεδονικης εθνότητας και γλώσσας θα διευθετηθεί με την παράκαμψη της Ελλάδας με εσωτερικά έγγραφα του ΟΗΕ.

Ένας από τους «συνδέσμους στην Αθήνα, που δεν ήξερε την διαρροή αυτοκαρφώθηκε. «Η τελευταία πρόταση Νίμιτς, που έσπευσε να απορρίψει η ηγεσία της ΠΓΔΜ, αποτελεί την πιο συμβατή με τις ελληνικές θέσεις πρόταση που επίσημα έχει προταθεί μετά την απόρριψη από μέρους μας του «πακέτου Πινέιρο» γράφει στην «Ημερησία» ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ πρωην υφυπουργός και μέλος (από μεταγραφή) του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΠΑΣΟΚ και τονίζει. «Βόρεια Μακεδονία; Μακάρι να γίνει»
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε,οτι «πέρα βρέχει».σε « Πρώτον, διαπραγμάτευση νοείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και δεύτερον, η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».Επομένως την τακτοποίηση του ζητήματος της «Μακεδονικής γλώσσας» και της «Μακεδονικής Εθνότητας» δια παραρτήματος στην απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ, τα έχει αποδεχθεί η κα Μπακογιάννη.Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε όλοι και το επεισόδιο στους Λόφους της Φλώρινας και την αγόρευση του κ. Λιάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...