19/12/08

Ιδεοληψίες; ή Κάτι περισσότερο;

Λαό "Μπένετον" μας θέλει ο κ. ΓΑΠ.Ποιον ρώτησε;

Γιώργος Α. Παπανδρέου :"έχουμε τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε σχέση με την υπηκοότητα των μεταναστών. Έχουμε φτάσει τις 200 χιλιάδες, που ουσιαστικά στερούνται δικαιωμάτων, με ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, τους οποίους κάποιοι θεωρούν περιθώριο".

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Κωστή Παπαϊωάννου, και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Στην αρχή της συνάντησης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είπε τα εξής:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι σημαντική η δουλειά σας.

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Πρέπει να πούμε ότι φτιάξατε την Επιτροπή εσείς. Όχι μόνο εμείς. Οφείλουμε σε εσάς την ύπαρξή της.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όλοι, εδώ, δουλεύετε για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία είναι όσο ποτέ επίκαιρα, ως ζητήματα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, αυτή την περίοδο, από τις ζωές των συμπολιτών μας, μέχρι βεβαίως και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Για μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Και βεβαίως, σήμερα είναι η μέρα των μεταναστών, και εδώ έχουμε τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε σχέση με την υπηκοότητα των μεταναστών. Έχουμε φτάσει τις 200 χιλιάδες, που ουσιαστικά στερούνται δικαιωμάτων, με ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, τους οποίους κάποιοι θεωρούν περιθώριο. Θεωρώ ότι είναι στο επίκεντρο των μεγάλων μας πολιτικών προβλημάτων ως χώρα, όταν στερούμε σε πολίτες μας δικαιώματα, όταν δεν αισθάνονται ότι προστατεύονται τα δικαιώματά τους. Και η αντίδρασή τους, είναι εκ των πραγμάτων μία αντίδραση, που θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα, κοινωνικές εκρήξεις. Και βεβαίως, δικαιολογημένα θα αντιδράσουν.

Άρα, μια ευνομούμενη Πολιτεία, που μπορεί να λειτουργεί δημοκρατικά, με ηρεμία, με συναινέσεις, σημαίνει καταρχήν να μπορούν να εξασφαλίζονται όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
Ξέρω ότι έχετε δουλέψει πολύ για αυτό τον σκοπό, για αυτό ήθελα να σας δω. Προχθές, ήταν και η ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Πέρασε αθόρυβα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πέρασε αθόρυβα, λόγω των άλλων θορύβων, αλλά για αυτό ήθελα να το αναδείξουμε και εμείς όσο μπορούμε, ως βασική προϋπόθεση για τη χώρα μας και για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία.
Μάλιστα, θεωρώ ότι με τις διεθνείς εξελίξεις και τις εντάσεις που θα υπάρξουν λόγω και των οικονομικών προβλημάτων, θα έρθει ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο το ζήτημα αυτό, ως ανάγκη για να διατηρήσουμε τον πολιτισμό και όχι τη βία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, μια άλλη μορφή ανάπτυξης, που είναι και το δικαίωμα σε ένα ποιοτικό περιβάλλον, απέναντι σε μια βαρβαρότητα στην οποία σε άλλη περίπτωση, θα οδηγηθεί ο πλανήτης. Και νομίζω, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό. Η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοπορεί.

Αλλά εμείς στηρίζουμε και τις δικές σας προσπάθειες, και της Διεθνούς Αμνηστίας, για την οποία είπατε. Και βεβαίως, ήταν σύμμαχος όλων των κινημάτων ενάντια στη δικτατορία. Βοηθούσε πάρα πολύ η Διεθνής Αμνηστία. Ήταν τότε απο τις πρώτες Μη Κυβερνητικές Διεθνείς Οργανώσεις, που συνέβαλαν στο στάδιο αυτό.


http://www.pasok.gr/portal/gr//71235/7/7/1/showdoc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Χαχόλοι σταύρωσαν και κρεμασαν παιδιά στο Κούρσκ

    Ο κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ Αλεξάντερ Χινστέϊν δήλωσε ότι  στο χωριό Πογκρέμπκι , στην περιοχή της Σούτζα , ο ουκρανικός στρατός απ...