11/5/09

Οι Τούρκοι δημιούργησαν τον Μυκηναικό ,τον Μινωικό και τον κυκλαδικό πολιτισμό.

Από τον Ευριπίδη Μπίλλη, τ. επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ...

Mια προσπάθεια σύζευξης των θεμελιωδών αρχών του Παντουρκισμού και του Πανισλαμισμού θα κάνει το 1988 ο –τότε- Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Τ.Οζάλ, με το βιβλίο του «Η Τουρκία στην Ευρώπη».
Πρώτος στόχος του Οζάλ ήταν να ενοποιήσει τον Τουρκικό παράγοντα στο χρόνο, ώστε να αποδείξει ότι το όραμά του έχει αρκετά ιστορικά παραδείγματα. Υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι είναι οι φορείς όλων των πολιτισμών που άνθησαν κατά καιρούς στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ο Χιττίτικος, ο Λυδικός, ο Ιωνικός, ο Βυζαντινός κλπ, ενώ οι φυλές που αναπτύχθηκαν στη περιοχή όπως οι Πελασγοί, οι Μίνωες της Κρήτης, οι Μυκηναίοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες, ήταν τούρκικης καταγωγής! Πιο συγκεκριμένα όμως, ο Τούρκος συγγραφέας Σαλισίχ Σαλαχατίν γράφει:

« …Οι Τούρκοι πάντοτε...σεβάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αντίθεση με τους Έλληνες , οι οποίοι πάντοτε τα καταπάτησαν….….Οι Τούρκοι έφεραν τον πολιτισμό στην Κύπρο… Ο Κυπριακός λαός που μιλάει Ρωμαϊκά κι είναι Ορθόδοξος υποδέχτηκε τους Τούρκους σαν λυτρωτές……Οι Τούρκοι στη περιοχή του Αιγαίου 2.480 π.Χ. , ερχόμενοι απ' την Κεντρώα Ασία, δημιούργησαν τους εξής πολιτισμούς:
1)Στη Κρήτη τον Μινωικό πολιτισμό
2)Τον Κυκλαδικό πολιτισμό
3)Στην Πελοπόννησο τον Μυκηναϊκό πολιτισμό…
…Ο Έλλην επιστήμων Θαλής είναι Τούρκος…Το όνομα του το έχει πάρει από τη περιοχή Ταλάς της Φεργκάνα και το συναντούμε σε κείμενα των Ουιγκόρ…(!)
…Ο μυθολογικός ήρωας Ηρακλής είναι Τούρκος, το πραγματικό του όνομα είναι Γιαρακλής…
…Το αληθινό όνομα του μεγάλου επιστήμονος Ομήρου είναι Ομέρ…
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω ,οι Τούρκοι έχουν θέσει τις βάσεις του Δυτικού πολιτισμού. Σήμερα, κανείς από τους σοβαρούς Ιστορικούς δεν αποδέχεται το πρότυπο της Ελληνικής κουλτούρας…..»
Salisik Salahattin
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι μέρος του έργου που διαβάσατε απ' το παραπάνω κείμενο του Τούρκου συγγραφέα δια της, υπ' αριθμό 07833 και υπό ημερομηνία 12 Ιουνίου 1967, αποφάσεως της Γενικής Δ/νσεως Εκδόσεων και εντύπου εκπαιδευτικού υλικού του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, έχει συσταθεί σαν βοήθημα όχι μόνο των μαθητών αλλά και των υπαλλήλων του Υπουργείου των Εξωτερικών , του Υπουργείου Ε. Άμυνας και λοιπών κρατικών υπηρεσιών της Τουρκίας!
Όπως πρέπει να αντιλαμβάνεται ο νέο-έλληνας, σε ένα πιθανό μελλοντικό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ο Τούρκος στρατιώτης δεν θα έχει την αίσθηση ότι επιτίθεται σε μια ξένη χώρα, αλλά θα έχει την εντύπωση (μέσω της Τούρκικης προπαγάνδας) ότι επιτίθεται για να ξαναπάρει ένα κομμάτι της Ιστορίας του, του πολιτισμού του και της πατρίδας του!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βεβαια και στην ελλαδα κυκλοφορουν παρομοιας ποιοτητας αποψεις!

ευτυχωςδεν διδασκονται στα σχολεια... ακομα!

εχουν ομως μεγαλη περαση στο απληροφορητο λογω της κακης παιδειας μας κοινο ενω διαφημιζονται κανονικοτατα απο τα σαβουρομ.μ.ε. με αποτελεσμα να εχουν γινει κοινος τοπος