31/5/09

Είναι αδιανόητο σήμερα, 190 χρόνια μετά το 1821, να αποδεχόμαστε Τούρκο στρατηγό στη Λάρισα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31/5/09

Με αφορμή το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, δήλωσε σε δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλάδας, όπου και βρίσκεται σε περιοδεία: «Το όχι που είπε ο Παλαιολόγος, οδήγησε το έθνος σε αδιάκοπη εμπόλεμη κατάσταση με τον κατακτητή και τελικά στην ανατροπή της τουρκικής κατοχής στην Ελλάδα.
Είναι αδιανόητο σήμερα, 190 χρόνια μετά το 1821, να αποδεχόμαστε Τούρκο στρατηγό στη Λάρισα, για να διαχειριστεί το Αιγαίο και μάλιστα να δίνει εντολές στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».
Σε σχέση με το παιχνίδι των κομμάτων της Βουλής, που συνεχίζουν να «παίζουν» με τη διπλή ή σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, απαντώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαθεμελής, ξεκαθάρισε: «Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, να ανακαλέσει σήμερα κιόλας την πρότασή της για σύνθετη ονομασία, επιστρέφοντας στην εθνική στρατηγική που όρισαν οι ιστορικοί πολιτικοί αρχηγοί, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου το 1992: Όχι στο όνομα Μακεδονία και σε οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης Μακεδονία ως όνομα στα Σκόπια».
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. στο εκλογικό περίπτερο του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου (Σταδίου και Αιόλου γωνία) , η κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στην Αθήνα, από τους Στέλιο Παπαθεμελή και Κώστα Ζουράρι. Καλούνται όλοι οι φίλοι του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου να μας τιμήσουν με την παρουσία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: