10/1/12

Ραντεβού σε 10 ημέρες (περίπου)

Αύριο μπαίνω στο νοσοκομείο. Θα λείψω από το blog 10 ημέρες (περίπου).


Καλή Αντάμωση (και ανάρρωση)


Σπύρος Χατζάρας

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://minus.com/mbdQsVS55b

Ανώνυμος είπε...

Σιδερένιος και καλή επιστροφή !

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάρωση Σπύρο!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά και καλή δύναμη Πατριώτη.
Θα είμαστε εδώ και θα σε περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

περαστικά Σπύρο

Δημήτρης είπε...

Σιδερένιος και εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΣΑΣ ΝΑ ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΑΡΙΣΤΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΠΥΡΟ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΙΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά Σπύρο.

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό να επιστρέψετε. ΣΙδερένιος

Ανώνυμος είπε...

Να επιστρέψετε πίσω γερός και δυνατός! Μας λείπετε ήδη πολύ τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά....
Καλή επιτυχία

Αποστολης είπε...

περαστικά να είναι Σπύρο και να ξαναγυρίσεις ακόμη πιο δυνατός και ορεξάτος !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο μου περαστικά και να γυρίσεις δυνατός για να τους τσακίσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά.


Μιας και οι Έλληνες πολίτες κλείνουν τα 2 τους χρόνια και πάντα σύμφωνα με την σύγχρονη εξοντωτική παιδαγωγική διαδικασία του early learning , πρέπει να θέτουμε , παρά το νεαρόν της ηλικίας, κάποια κουϊζ. Αυτό θα βοηθήσει στην σωστή ανάπτυξη της νεογέννητης κοινωνίας.

ΚΟΥΙΖ.

Γιατί εδώ και 38 χρόνια (αξέχαστο Σαντιάγο, αξέχαστος και ο χενεράλ, με τα μαύρα γυαλάκια ...μήπως ο χενεράλ Παπαδήμος να σκουρύνει το γυαλάκι του ώστε να ΣΥΜΦΩΝΕΙ ,στυλιστικά, ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ..μήπως;...χρειαζόμάστε λιγάκι στύλ...για την στολή...ας έρθει η άνοιξη και βλέπουμε...)...γιατί εδώ και 38 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις (17-18) σαν την δικιά μας, σε ένα κάρο χώρες , η ΙΔΙΑ ΑΠΑΡΆΛΛΑΚΤΗ καταστροφική οικονομική πολιτική, δεδομένου ότι οι ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ εμπνευστές της ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ; Εκτελούν εντολές που δεν κατανονούν; Τους έχει επιβληθεί "η κατανόηση"; Θα μπορούσε μία τέτοια επιμονή να έχει ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, πέραν της Οικονομίας, της Πολιτικής κτλ..κτλ; Εάν ναι, ποιοι;

Ένας ΟΧΙ ΤΡΕΛΛΟΣ , ΟΧΙ ΧΑΖΟΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΗΣΤΟΣ, ΟΧΙ ΦΥΛΑΡΓΥΡΟΣ, ΟΧΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ , για ποιούς λόγους θα διέταζε μία τέτοια επανάληψη;

Σημ.
Καθίστε σε ένα άδειο δωμάτιο, ήσυχο , με το ρόφημά σας, τσιγαράκι αν καπνίζετε, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΣ ΓΕΡΑ ΣΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ.Το δε συμπέρασμα σας να είναι ένα διαμαντένο κολιέ , ΓΕΡΑ ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟ.

Εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει και ο Πρωθυπουργεύων Επίορκος , λόγω ΜΙΤ παρελθόντος, αν φυσικά ο εκμαυλισμός του δεν είχε σβήσει την εκπαίδευσή του.

Όχι βιασύνες , εξάλλου λόγω ανεργίας και φτώχειας έχουμε όλοι πολύ χρόνο.

Επίσης, μην βιαστείτε να ολοκληρώσετε το κολιέ. ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ μόνο του.


Περιπατητής Υπονόμων.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.
Δωράκι προληπτικό.


Προσοχή.

Εάν ήθελε κάποιος να μην ασχολείστε με το προηγούμενο Κουίζ , προσπαθούσε να μεταθέσει τις απορίες σε ένα ΑΛΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
ΟΜΟΙΟ....
Πχ.

Γιατί απέτυχε η πολιτική αυτή; ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ 18 ΦΟΡΕΣ.

ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΣ , ΥΛΙΚΟ Η ΑΥΛΟ; ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (κλειδάκι εδώ...)

Οι τραπεζίτες, οι ολιγάρχες, το Διεθνές Κεφάλαιο, ο Καπιταλισμός κτλ...κτλ...ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Μέρη του νήματος, όχι η άκρη του...


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.

Όχι η ερμηνεία του μηχανισμού (αυτό που συμβαίνει δηλαδή), αλλά η ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ....



ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ (Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α Χ-Ω-Ρ-Ι-Σ...) ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

ABAΡΟΙ-ΑΛΒΑΝΟΙ-ΣΚΙΠΤΑΡΕΟΙ

ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ,ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ...

*Είναι στα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου για πρώτη φορά καταγράφεται ιστορικά ένα -εχθρικό- έθνος με την ονομασία Αλβανοί, και με τη χώρα τους να βρίσκεται στη δυτική όχθη της Κασπίας. (Αρριανός).

*Τις ίδιες αναφορές συναντάμε στον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, τον Διόδωρο το Σικελιώτη, τον Διονύσιο τον περιηγητή, καθώς και τον Στέφανο Βυζάντιο.

*Λίγο αργότερα, με την παρακμή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ανάδειξη του Βυζαντίου, το ίδιο έθνος εμφανίζεται μακριά από την κοιτίδα του στην περιοχή του Καυκάσου, φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Βυζαντίου.

*Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυλών που προέρχεται από την ασιατική Αλβανία ,το σημερινό Dagestan. Το όνομα αυτών: Άβαροι.

*Η πρώτη κάθοδος τους γίνεται σταδιακά με κατάληξη νότια του Δούναβη, ενώ στη συνέχεια εγκαθίστανται μόνιμα στην Παννονία και την Παιονία.

*Μέχρι τον 5ο και 6ο αι. μ. Χ οι Άβαροι αναμιγνύονται με τους Σκορδίσκους και εγκαθίστανται στην περιοχή Σάλωνα της Δαλματίας, σημερινό Solin.

*Τότε ξεκίνησε και η ανάμιξη των Αβάρων με τα βόρεια Ιλλυρικά φύλλα, που λίγο παλαιότερα είχαν σπρώξει νοτιότερα γότθοι επιδρομείς.

*Ωστόσο η ονομασία Αλβανοί και Αλβανία παγιώθηκε πολύ αργότερα με αναφορές από την Άννα Κομνηνή καθώς και άλλους βυζαντινούς ιστορικούς.

*Και ενώ φαίνεται να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της παλαιάς Καυκάσιας Αλβανίας με τη σημερινή, στην πραγματικότητα η ιστορία μας δείχνει πως μερικές φορές οι φαινομενικές πλάνες συστήνουν εν τέλει η ιστορική αλήθεια.

*Η περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και της σημερινής Αλβανίας, έχει άμεση σχέση με τους Άβαρους. Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της επιρροής που άσκησαν αυτοί στην περιοχή, ωστόσο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήταν μεγάλο λόγω του πληθυσμιακού όγκου μετανάστευσης από την Αλβανία του Καυκάσου.

....

http://polemosgenel.blogspot.com/2012/01/blog-post_7294.html

Tamis είπε...

απο: http://tamgr.blogspot.com/

ΕΦΡΑΙΜ : Ο επομενος Πρωθυπουργος . . .

Ασχολουμαστε καιρο τωρα με τον ηγουμενο Εφραιμ, για τα λαθη που εκανε η δεν εκανε, κρινουμε οτι επρεπε να ενεργησει αλλοιως,
ηδη τον καταδικασαμε και τον προφυλακισαμε, μονον αυτον, σαν να μην υπηρχαν ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ σε ολα!
Αναρρωτιεμαι που οφειλεται αυτη η ΓΡΗΓΟΡΗ και ΕΥΚΟΛΗ καταδικη του απο ανθρωπους που θα επρεπε να δειξουν περισσοτερη ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ, για ενα ζητημα που ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωριζει σε βαθος απολυτα.
Εαν ηταν ΣΥΓΓΕΝΗΣ μας, με τον ΙΔΙΟ τροπο θα τον κριναμε;!
..........
Για να δουμε ομως τι ακριβως εκανε ο "κακος" αυτος ηγουμενος:
Θελησε -πολυ απλα- να ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ τα οποια περουσιαστικα στοιχεια του μοναστηριου που ηταν υπευθυνος.
Ειχε ο ανθρωπος πεντε ταλαντα και προσπαθησε να τα κανει δεκα. ΟΧΙ για δικο του οφελος:! Ηταν κακο αυτο;
Αντι δηλαδη να ΕΠΑΙΝΕΘΕΙ η προσπαθεια του, αντι να βρει ΜΙΜΗΤΕΣ, την παρουσιασαν εντελως ΑΝΤΙΘΕΤΑ αυτα τα ΜΜΕ (Μεσα Μαλακυνσης Εγκεφαλων) για ΠΟΙΟ σκοπο;
Οταν οι πολιτικοι μας (να τους χαιρομαστε) εχουν δεκα ταλαντα και τα κανουν ΜΗΔΕΝ, εκεινον που κανει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ τον κατηγορουμε;!
...........
Ευχομαι να μπορουσε ο ηγουμενος Εφραιμ να δεχθει να γινει αυτος ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΜΑΚΑΡΙ !
Αφου απο τωρα και στο εξης οι Πρωθυπουργοι δεν θα εκλεγονται αλλα θα διοριζονται, γιατι, πιστευω, οτι αυτος ΜΠΟΡΕΙ να μας βγαλει απο αυτην την (τεχνικη...) κριση του 1% των πλουσιων που διευθυνουν (οχι για πολυ...) το αλλο 99% !!
Εως πότε θα σταματησουμε να βλεπουμε ΣΤΡΑΒΑ τα γεγονοτα; Ουτε τα "Αμερικανακια", που μας αρεσει να κοροϊδευουμε, δεν θα σκεφτοντουσαν με τετοιο τροπο. ΠΟΥ πηγε η ΚΡΙΤΙΚΗ μας σκεψη; Αδυνατουμε να εχουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΝΩΜΗ μας χωρις να μας επηρρεαζει ο ενας και ο αλλος;
............
Για την ωρα ανατράπηκε από τον Αρειο Πάγο η καταδίκη σε δεκάμηνη φυλάκιση (με τριετή αναστολή) του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδιου και ήδη προφυλακισμένου Εφραίμ, του μοναχού Αρσενίου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, η οποία είχε κριθεί ένοχος παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος με ηθικούς αυτουργούς τους δύο μοναχούς.

Η υπόθεση, που αφορά ένα σκέλος του "σκανδάλου" που σχετίζεται με το κλείσιμο της δίκης που εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, παραπέμπεται από τον Αρειο Πάγο στο Εφετείο Θράκης για να γίνει νέα δίκη, με διαφορετική σύνθεση δικαστών.
............
Οταν ερωτηθηκε ο ηγουμενος Εφραιμ τι λεει για την φυλακιση του, ειχε απαντησει: Δεν με ενδιαφερει για εμενα, εγω μοναχος ειμαι μπορω να υποστω τα παντα, με στενοχωρει μονο που διασυρεται η αληθεια!
Αληθεια θα βρεθει κανενας τωρα εκ μερους της Πολιτειας να του ζητησει ΣΥΓΝΩΜΗ, για αυτη την ΒΑΝΑΥΣΗ
φυλακιση του, που παραβιαζει καθε κρατος δικαιου και καθε προσωπικα, ανθρωπινα λεγομενα, δικαιωματα;
Τι φοβοσασταν, οτι θα σας εφευγε ο ηγουμενος; Να παει που; Με την φυγη του ομως δεν θα αποδεικνυε αραγε
την ενοχη του; Που ειναι ο προτερος εντιμος βιος που κατα κορον χρησιμοποιειται απο τα κατ' επαναληψη αποβρασματα της κοινωνιας μας για την "δικαιωση" τους; Για τον ηγουμενο ΔΕΝ ισχυει ο προτερος εντιμος βιος;
Δεν πειραζει ομως. Ειμαι σιγουρος οτι ο ηγουμενος Εφραιμ σας εχει ηδη συγχωρεσει. Ομως να ξερετε οτι με το μετρο που κρινετε ετσι θα κριθειτε και εσεις, εαν δεν μετανοιωσετε αληθινα. Με μια διαφορα: Χωρις την δυνατοτητα Εφεσης!
Συμπερασμα: Μεγαλη μπουκια να τρως μεγαλη κουβεντα να μην λες!

Ανώνυμος είπε...

περαστικα....

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ,ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σου και καλή ανάρρωση.
Η δημοσιογραφία έχει ανάγκη τώρα όσο ποτέ κάθε τίμια φωνή.

grafarrara είπε...

Σε περιμένουμε... Καλή ανάρρωση...

Ανώνυμος είπε...

perastika spyro..siderrenios
ea2010

Ανώνυμος είπε...

Όλο και αναρωτιέμαι Επίορκε τι έγινε εκεί στο MIT. Βλέπεις , η στάση σου βλάπτει τους ιδιοκτήτες σου και αυτό μόνο ως χαζομάρα μπορεί να ερμηνευθεί...όμως ας πούμε ότι η ζωή σου άλλαξε τόσο γρήγορα τελευταία και έχεις σαστίσει....ανθρώπινο.

Είναι νεκρό επίορκε, είναι νεκρό. Και αυτό είναι ότι καλλίτερο θα μπορούσε να συμβεί σε αυτήν χώρα στην συγκεκριμένη περίοδο. Και είναι νεκρό , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Κανένα έλεος, κανένας δισταγμός δεν πρέπει να υπάρξει . Όλες οι επιλογές νεκρές και ζωντανή μόνο μία. Αυτή που θα λύνει το πρόβλημα. Μόνη της , και δίπλα της η άβυσσος.

Κανένα έλεος απέναντι σε τίποτα.

Χασαποταβέρνα "Ο Ταύρος Δίας"

Υ.Γ.
Αυτό που κάνει τον Νταλάρα να ξεφυσά επίορκε , δεν είναι το αδιέξοδο, είναι η δροσιά της λεπίδας στο σβέρκο του. Βλέπεις, γνωρίζει ότι το όλον ζήτημα κάθε άλλο παρά οικονομικό είναι...έχει το ύφος "εγώ τραπέζίτης είμαι, που να ξέρω από αυτά...θεούλη μου που μπλέξαμε"...σχεδόν τον λυπάσαι...

Αιθεροβάμων είπε...

Εύχομαι να είσαι Εν υγεία άμεσα!

Ανώνυμος είπε...

Χαρακτηριστικό των ζώων είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα πέραν του προσωπικού...

http://www.efinancialnews.com/story/2010-02-22/loudiadis-greece-debt-deal


Ποια όμως πρέπει να είναι η θέση απέναντι σε τόσο πρωτόγονα όντα σαν αυτό, σε τέτοιου είδους ζώα;

Ποια;


Εργαζόμενος σε Ζωολογικό Κήπο.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας Νόμος δεν μπορεί να κάνει εφικτό το ανέφικτο.


Από την Συλλογή "Λησμονημένα Ρητά των Αγορών, των Τραπεζών και των Παπαδήμιων"

Ανώνυμος είπε...

"Δεν καταφέραμε να πάρουμε μαθήματα από την οικονομική κρίση του 2009. Ο φαύλος κύκλος των προβλημάτων του προστατευτισμού και του εθνικισμού πρέπει να σπάσει με νέες ιδέες» δήλωσε στο ίδιο πνεύμα ο ιδρυτής του Φόρουμ (Νταβός), γερμανός οικονομολόγος Κλάους Σβαμπ.

Αυτά γέννησαν την κρίση , όχι τα αντίθετά τους...Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλες εξετάσεις και διαγνώσεις.


Ο δε τίτλος του Φόρουμ των Σχιζοφρενών (Νταβός) "Ο μεγάλος μετασχηματισμός. Σχηματίζοντας νέα μοντέλα"...

Ιδρώσαμε όλοι...τι τίτλος....προσκυνούμε την Σοφία σας σοφολογιώτατοι....



"Η σχιζοφρενής ελίτ μόνο από μία σχιζοφρενή κοινωνία γίνεται αποδεκτή."


Από το δίτομο έργο "Σχιζοφρένεια και Ελεύθερη Αγορά. Τα συστατικά της ευημερίας τον 21 αι."