6/1/12

Η ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ

Ο πυρήνας , των τεχνητά δημιουργουμένων παγκοσμίως, οικονομικών κρίσεων, ευρίσκεται στην λειτουργία του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος.
Δέν θά παύσω, όσο κουραστικός και αν γίνομαι, να επισημαίνω το θέμα αυτό. Το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα είναι, όπως έχω ξαναγράψει, ο βραχίονας των αφανών παγκοσμιοποιητών .
Αυτών πού θέλουν, με οποιοδήποτε ανθρώπινο κόστος, να επιβάλλουν την παγκόσμια κυβέρνηση. Εξάλλου αυτοί οι ίδιοι είναι πού δημιούργησαν, γιαυτό το σκοπό, δύο αιματηρούς και φονικότατους παγκόσμιους πολέμους. Πάντοτε, των φοβερών αυτών παγκοσμίων πολέμων, προηγήθηκαν οικονομικές κρίσεις όπως π.χ. το 1929.
Ο μηχανισμός των τεχνητών κρίσεων είναι συνοπτικά ο εξής :
1. Δημιουργία της νομικής κατασκευής των λεγόμενων εξωχώριων ( off shore ) εταιρειών και τραπεζών όπου δεν αναφέρονται ούτε νομικώς ανιχνεύονται φυσικά πρόσωπα.
2 Οι ελεγχόμενες από τους αφανείς παγκοσμιοποιητές, ιδιωτικές τράπεζες, προβαίνουν σε εκτεταμένη πιστωτική επέκταση, κυρίως, στις off shore εταιρείες αλλά και οff shore τράπεζες ( bank to bank ) με αποτέλεσμα την ανατροπή του δείκτη φερεγγυότητας (solvency ratio ). Δηλαδή την σχέση ιδίων κεφαλαίων προς τοσύνολο των καταθέσεων.


3. Σε κάποια χρονική στιγμή, όταν αποφασίσουν οι πάντα κρυπτόμενοι ολιγάρχες της παγκόσμιας κυβέρνησης, οι off shore εταιρείες και οι οff shore τράπεζες « πτωχεύουν » και κάνουν στάση πληρωμών προς τις δανειοδοτήσασες τράπεζες ( lehman broders ) οπότε και οι μεγάλες τράπεζες καταρρέουν και χάνει ο κόσμος τις καταθέσεις του. Διότι όλα, σχεδόν, τα κεφάλαια
που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές τράπεζες είναι οι καταθέσεις της λαϊκής αποταμίευσης.
4. ΟΙ μεγαλομέτοχοι των ιδιωτικών τραπεζών είναι συγχρόνως και αφανώς μεγαλομέτοχοι και των off shore εταιρειών και των off shore τραπεζών.
Όλα τα παραπάνω , τα επανέλαβα για να καταδείξω ότι το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα είναι ο φορέας δημιουργίας και τροφοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου, λόγω της δανειοδότησης μεγάλων οικονομικών επιχειρηματικών μονάδων.
Αυτό το ανέφερα, διότι δυστυχώς, η Γ, Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. με την αναφορά της στο τραπεζικό σύστημα, κατά την παρέμβασή της στη βουλή, θέλησε με τον τρόπο που διατύπωσε τις σκέψεις της να απενοχοποιήσει τις ιδιωτικές τράπεζες, λέγοντας ότι δεν είναι μόνον οι τράπεζες που δημιουργούν τα οικονομικά προβλήματα αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Και ερωτώ : το μεγάλο
κεφάλαιο που επικαλέστηκε η κ. γ. γραμματέας δεν είναι παράγωγο του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιεί τις καταθέσεις της ΕΡΓΑΣΙΑΣ για να δημιουργεί «μεγαλοκαρχαρίες»που εκμεταλλεύονται την υπεραξία της ΕΡΓΑΣΙΑΣ ;
Νομίζω κ. γ. γραμματέα αστοχήσατε, κάματε λάθος. Θα έπρεπε να
ζητήσετε την εθνικοποίηση του επαίσχυντου ιδιωτικού τραπεζικού
συστήματος ως και το σπουδαιότερο, να κάμετε την υπέρβαση για
την κατάργηση του ΤΟΚΟΥ, για να αλλάξουν τα πάντα.
Τουλάχιστον οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι κ.τ.λ. ναι μεν
εκμεταλλεύονται την υπεραξία της ΕΡΓΑΣΙΑΣ αλλά παράγουν και
κάποιο αγαθό, ενώ οι ιδιωτικοί τραπεζίτες απλώς εμπορεύονται
διά του ΤΟΚΟΥ το παραγόμενο χρήμα ποϊον της Λαϊκής
κυριαρχίας.
.Είναι, λέγεται, αισιόδοξο το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, πού σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορέσει η οικονομία μας να « ξαναβγεί » στις « αγορές » για δανεικά.
Δηλαδή επιχαίρουν πού θα ξαναπέσουμε στα νύχια « των γυπών » πού ρουφάνε το αίμα της Ελληνικής οικονομίας ( τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού ) και πάντα θα μας έχουν στην υπανάπτυξη καιυποτέλεια.
Όχι, αυτή τη φορά , Πνευματική Επανάσταση, νέο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Έχουμε προτάσεις για την πλήρη ανάπτυξη της χώρας μας.


Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Chtistathan.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να την ρωτήσει κάποιος αν όχι η ίδια τα αφεντικά της μερικά πράγματα.

Γιατί δεν παίρνεται η απόφαση που θα έλυνε σχεδόν αμέσως την Ευρωπαική Κρίση χρέους και καθιστούσε την Ευρωζώνη σε νούμερο 1 οικονομική υπερδύναμη , έναν εξαγωγικό δράκο που θα κατάπινε την Αμερική ,που θα απελευθέρωνες δυνατότητές του, και θα έθετε τα θεμέλια για την δημιουργία μίας νέας υπερδύναμης;

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΦΥΣΙΚΆ ΠΡΌΣΩΠΑ;


ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΔΥΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;


ΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΑΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, και όχι μόνον;....

ΠΟΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ...εταίρους, ακόμα περισσότερο τους συνεργάτες τους;

Ποιον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βλάπτει το φθηνό Ευρώ;

Ποιοι είναι οι προδότες της Ευρωπαικής Ενωσης , του Οικονομίας, κτλ...κτλ...κτλ...;

ΠΟΙΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΈΝΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ;


Αν υπάρχουν Ευρωπαίοι που θέλουν να επιβιώσουν , ας αρχίσουν από το ξεκλήρισμα των προδοτών στις τάξεις τους....


Ο Εχθρός της Ευρώπης.


ΥΓ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, αυτό ας το καταλάβουν οι πάντες.

Υπάρχουν απλώς κάποιοι...που καταδικάζουν την "οικογένειά τους" σε ασιτία, εξασφαλίζοντας την τροφή των εχθρών της "οικογενείας τους" και φυσικά εξασφαλίζοντας την δικιά τους τροφή.....

Κάποιοι = φυσικά πρόσωπα...όχι γενικότητες πχ, τράπεζες, εταιρείες, κράτη, συμφέροντα, οικογένειες και λοιπές παπαριές....


φ-υ-σ-ι-κ-α "προσώπατα"...

...προδότες των συμμάχων τους...

Nikolai Romanov είπε...

Ο παγκοσμιος μαρξισμός είναι εδώ ενωμένος δυνατός! Τυχαίο είναι οτι το think-tank της νεοφιλελευθερης οικονομικής πρακτικής προέρχεται απο το χώρο της ριζοσπαστικής νέας αριστέρας? Τυχαίο που τα "καλόπαιδα" της γενιάς του Μάη του '68, επαναστάτες του γλουτού ελέω CIA,(βλ. σχολή της Φρανκφούρτης),αρκετοί εξ'αυτών ανήκοντες εις τον περιούσιο λαό, με την γνωστή μέθοδο του εισοδισμού,διεισδυσαν ακόμα και στα κεντροδεξιά κόμματα,και τώρα είναι στα κέντρα λήψης αποφάσεων?
Αν αντικαταστάσεις το παγκόσμιο σοβιέτ και τα λαμόγια της κομιτέρν ,με την παγκοσμιοποίηση και την διεθνή των τραπεζιτών έχεις το ίδιο ακριβώς πράγμα με άλλο μανδύα!!! Καπιταλισμός με τροτσκιστικές μεθόδους και μαοικές πρακτικές!!!
ΥΓ Όταν ο Λένιν πήρε πραξικοπηματικά την εξουσία επέβαλε βαριά φορολογία στη μεσαία,μικρομεσαία και μικρή ιδιοκτησία. Μήπως αυτο σας θυμίζει κάτι?

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 1940. 27η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. "Η Χαρά της Νίκης"!

Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του σημείωσε: Ο Μεταξάς, έγραψε επίσης στο ημερολόγιο του : «Διάφοροι ανησυχίαι μου δια αντιδράσεις κατά ΕΟΝ κλπ.»...