13/1/13

Το Ιράν κατηγορεί πια ανοιχτά τη σαουντική Αραβία και τους Βαχαμπίτες για επιθέσεις στο Πακιστάν

Ο Ιρανός καθηγητής στην διπλωματική ακαδημία της Τεχεράνης Ισμαήλ Σαλάμι κατηγόρησε χωρίς περιστροφές τη σαουντάραβες Βαχαμπίτες και τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν για τις σφαγές των σιιτών , που συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο.
"Οι ρίζες του θρησκευτικού εξτρεμισμού στο Πακιστάν βρίσκονται στην εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιστράτευσε την ISI, την μυστική υπηρεσία του Πακιστάν, (Inter-Services Intelligence), για να ενισχύσει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τους οποίους χρηματοδοτούσαν και στήριζαν οι βαχαμπίτες της σαουντικής Αραβίας", είπε ο ιρανός αναλυτής και τόνισε ότι «δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μόνο το Πακιστάν η σαουντική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξακολουθούν αναγνωρίζουν τους Ταλιμπαν με την ανοχή αν όχι την προτροπή της Ουάσιγκτων».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, είπε ο καθηγητής Ισμαήλ Σαλάμι, η μυστική υπηρεσία του Πακιστάν έχει αυτονομηθεί και δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση, ενώ αυτοχρηματοδοτείται από το εμπόριο της ηρωίνης που παράγουν οι Ταλιμπάν. Οι επιχείρηση γενοκτονίας κατά των σιιτών, που αποτελούν το 25% του πληθυσμού του Πακιστάν, διεξάγεται από την ISI , αλλά καθοδηγείται και εμπνέεται από τους Βαχαμπίτες».

Η τρομοκρατική οργάνωση Lashkar-e-Jhangvi, ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις της Παρασκευής στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν που προκάλεσαν τον θάνατο 92 και τον τραυματισμό 200, σιιτών. Την επομένη, το Σάββατο διοργανώθηκε διαδήλωση των σιιτών στην κεντρική λεωφόρο της Κουέτα και διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις μέχρι ο έλεγχος για την ασφάλεια στην πιο μεγάλη πόλη της επαρχίας του Βελουχιστάν να περάσει στα χέρια των στρατιωτικών. Οι διαδηλωτές επίσης κάλεσαν τις Αρχές του Βελουχιστάν να παραιτηθούν.

Την Κυριακή έγιναν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, κατά στρατιωτικών στόχων. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη με τηλεχειρισμό μπροστά από στρατιωτική φάλαγγα. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 14 στρατιωτες και 21 τραυματίστηκαν. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε μετά από μία ώρα στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας με θύματα τρεις στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

29 Νοεμβρίου 1940. Η 33η ημέρα του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου. Τίποτε νεότερο!. Βροχή!

Το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου 1940 ο Μεταξάς  σημείωσε στο ημερολόγιο του πέντε λέξεις:  "Τίποτε νεώτερον. Βραδείαι προχωρήσεις. Βροχή &q...