30/1/13

Όταν ο πρωθυπουργός μια χώρας δεν είναι προδότης

Η Ουγγαρία δεν έχει ανάγκη το ΔΝT

 «Η Ουγγαρία δεν χρειάζεται να δανειστεί χρήματα από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η πρόσβασή της έχει βελτιωθεί στις αγορές.
Η Ουγγαρία έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, η κατάστασή της στις αγορές είναι καλή, και αν η Ουγγαρία έχει ανάγκη από χρήματα, θα τα πάρει από τις αγορές», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν, , που έδωσε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρούχ.
«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των τριών μερών, το ΔΝΤ, την Επιτροπή και την Ουγγαρία και πλέον γνωρίζουμε σε τι δεν συμφωνούμε», τόνισε.

Μετά τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη σύντομη επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στα σχέδια συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ουγγαρίας, στη γεωργία, τη βιομηχανία , καθώς και στα ζητήματα ενέργειας, μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Νότιο Ρεύμα».
Επιπλέον, στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνονται τα ζητήματα των μεταφορών.
Η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση μετά τη Γερμανία μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ουγγαρίας.

1 σχόλιο:

Ιωάννης είπε...

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα ακούσετε και θα δείτε τον πρόεδρο της Ισλανδίας Γκρίμσον σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Τα όσα λέει πρέπει να γίνουν μάθημα για εμάς τους 'Ελληνες. (σίγουρα θα ακούει την εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα - δεν εξηγείται αλλιώς)
:-)))))

http://katanixis.blogspot.gr/2013/01/iceland-president-olafur-ragnar.html