30/1/13

Ύφεση και στις ΗΠΑ.

Ο αρχιμαλάκας Τόμσεν με τον ηλίθιο Στουρνάρια και τα ΔΟΛια λαμόγια περιμένουν όμως ανάπτυξη στην Ελλάδα

Αφού στο τρίτο προεκλογικό τρίμηνο η καταναλωτικές δαπάνες του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 9,5%, και δημιουργήθηκε από το έλλειμμα εικόνα ανάπτυξης (+3,1%), στους δύο τελευταίους μήνες ου 2012 έπεσε μαχαίρι. Οι δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν κατα 20%, και στο τέταρτο τρίμηνο ,η στατιστική κατέγραψε μέση μείωση 15%.

Κατόπιν αυτού , το αμερικανικό ΑΕΠ μειώθηκε μόνο κατά 0,1% , διότι η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 2,2%.
Εάν ο μέσος και ηλίθιος αμερικανός που αντιπροσωπεύει το 70% της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, πάψει να καταναλώνει, η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας θα είναι μεγαλύτερη, διότι παρά το πολύ υποτιμημένο δολάριο, οι εξαγωγές το τέταρτο τρίμηνο έπεσαν κατά 5,7%, σε σχέση με την αύξηση 1,9%, στο τρίτο τρίμηνο.

" Η απροσδόκητη πτώση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 0,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2012 οφείλεται κατά πολύ στη μείωση των αμυντικών δαπανών, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο" που  κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για «πολιτική των άκρων», διότι απείλησαν να επιτρέψουν να τεθούν σε ισχύ περισσότερες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Και τώρα, αφού δεν υπάρχουν πιο χαμηλά επιτόκια από το 0%, ούτε μπορεί να γίνει «πιο χαλαρή» η ήδη πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, οι γκουρού πρέπει να βρουν φάρμακα.

Η κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει στην τρέχουσα εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη, καθώς η οικονομική ανάπτυξη ανακόπηκε κατά τους τελευταίους μήνες. Τα προβλήματα σύμφωνα με τους τραπεζίτες οφείλονται στον κακό καιρό και άλλους προσωρινούς παράγοντες. Η απασχόληση συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριο όμως ρυθμό, οι δαπάνες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου αυξάνονται και ο κλάδος της στέγασης δείχνει σημάδια περαιτέρω βελτίωση, είπε η FED Για να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αγοράζει ενυπόθηκους τίτλους με ρυθμό 40 δις δολαρίων το μήνα και μακροπρόθεσμους τίτλους του Δημοσίου με ρυθμό 45 δις δολάρια.

Σύμφωνα με τα «πειραγμένα» επίσημα στοιχεία, το αμερικανικό ΑΕΠ, (παρά την κρίση), χάρη στην πολιτική λιτότητας της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, αυξήθηκε 2,4% το 2010, 1,8% το 2011, και 2,2% το 2012.

Στις ΗΠΑ, όπου η πλασματική ανεργία καταγράφεται στο 8%, απαιτείται ανάπτυξη πάνω από 2 % για μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά μία μονάδα. Ταυτόχρονα η πολιτική λιτότητας έχει ρίξει στη ύφεση όλη την Ευρώπη πλην της Γερμανίας, που διατηρεί προς το παρόν θετικό ρυθμό ανάπτυξης (+ 1%).

Και ο μαλάκας ο Τόμσεν, με τον ηλίθιο Στουρνάρια, περιμένουν, όταν πέφτουν 5% οι αμερικάνικες εξαγωγές παρά το υποτιμημένο δολάριο, να γίνουν οι εξαγωγές, ο «μοχλός ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας μαζί με τις τουριστικές εισροές από την υφεσιακή Ευρώπη και τους τουρίστες χωρίς βίζα , που στέλνει τις νύχτες ο Ερντογάν.

Η Αμερική μπήκε σε ύφεση παρά την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Εμείς έχουμε μείωση και της δημόσιας και της ιδιωτικής κατανάλωσης αλλά ο Στουρνάρας περιμένει να κάνει το θαύμα του ο μαύρος θεός του Παβλάκα, και είναι 100% σίγουρος ότι στο του 2014 θα αρχίσει η ανάπτυξη.

Σπύρος Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

όταν απευθύνεσαι σε ένα λαό σε αποχαύνωση, μπορείς να λες ότι θες. Ειδικά την λέξη "ανάπτυξη", είναι trendy. Πριν 2 χρόνια ήμουνα σε ενα τραπέζι όπου 8 στους 10 ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Και συζητάγανε για ανάπτυξη... με ένα ύφος 1000 καρδιναλίων... Και όταν τους ρώτησα "τί σημαίνει ανάπτυξη;" με κοίταζαν με απορία... "ε ναι τους λέω, μιλάτε τόση ώρα για ένα θέμα που το αγνοείτε πλήρως, τί με κοιτάτε". Σε τέτοιο κόσμο απευθύνονται, τέτοιες μαλακίες λένε, αφού βρίσκουν ακροατές... έτσι δεν είναι;

Λευτέρης Τ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...