1/9/14

Η Μόσχα δεν θέλει ένα ρωσικό Πεδεμόντιο

Ζήτημα η ανεξαρτησία της Νοβορωσίας


Ενώ στο Μίσνκ της Λευκορωσίας συνέρχεται η «ομάδα επαφής» για την ουκρανική κρίση, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΟΑΣΕ ,του Κιέβου, της Μόσχας και με παρατηρητές τους εκπροσώπους της ΛΔ.Ντονέτσκ και της ΛΔ.Λουγκάνσκ, τα Τ-64 της Νοβορωσίας που προελαύνουν προς το Μπερντιάνσκ του Ζαπορίζιε με τελικό στόχο την Οδησσό και τα σύνορα της Υπερδνειστερίας, στέλνουν το μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ δεν θα έχει λιμάνι στην Αζοφική και ότι η ΕΕ δεν θα βάλει στο χέρι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα της θάλασσας του Αζόφ και της μαύρης Θάλασσας. 
  Η Γερμανία μπορεί να ξαναπάρει το Κίεβο με μόνη προίκα τα λάχανα του Λβόβ και τα Ιαματικά λουτρά στα Καρπάθια.

Ο Ζαχαρτσένκο στο Ντονέτσκ και ο πολέμαρχος Στρέλκοφ ο αρχιτέκτονας της Νίκης είναι ένα βήμα μπροστά από τη Μόσχα. Ανεξαρτησία και μόνον ανεξαρτησία, για τη Νοβορωσία.

Από τη Μόσχα ο Λαβρώφ προσέφερε σανίδα σωτηρίας στον καταρρέοντα Ποροσένκο , λέγοντας ότι «οι σημερινές συνομιλίες θα πρέπει  να αφιερωθούν πάνω από όλα στον στόχο της επίτευξης συμφωνίας για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία».
Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τις θέσεις, από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους», ενώ στην ουσία, δεν υπάρχουν Ουκρανικές δυνάμεις που υποχωρούν και παραδίδονται, ενώ ο δρόμος προς την Οδησσό είναι ορθάνοιχτος. 
  Ο Πούτιν μετά τη συνάντηση του Μίνσκ (26 Αυγούστου), επανέλαβε στο πανρωσικό Φόρουμ Νεολαίας «Seliger-2014»., στις 29 Αυγούστου, τη ρωσική πρόταση για «ομοσπονδία». « Η ουσία είναι, να δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους, που ζουν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίες έχουν σημαντικές ιδιαιτερότητες , εθνικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές, να ζήσουν το ίδιο καλά και δημιουργικά όπου και να κατοικούν», είπε. «Οι ουκρανοί εταίροι μας για κάποιο λόγο, δεν ξέρω γιατί, φοβούνται την ομοσπονδία. Είναι δική τους επιλογή και εμείς, εννοείται, σε καμία περίπτωση δεν θα αναμειχτούμε», είπε, ενώ σημείωσε ότι είναι αρκετές χώρες του κόσμου που έχουν ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Γερμανία κ.ο.κ.
Χθες ο Βλαδίμηρος, μιλώντας στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του Μίσνκ ειπε: «Πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται με την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός καθεστώτος για την νοτιοανατολική Ουκρανία».
Η αναφορά στο «καθεστώς» της ανατολικής Ουκρανίας , προκάλεσε σχόλια των δυτικών οπότε έδωσε εξηγήσεις ο Ντμίτρι Πεσκόβ, ο οποίος είπε ότι οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία , «θα πρέπει να παραμείνουν τμήμα της Ουκρανίας».
«Δεν πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι μια εσωτερική ουκρανική κρίση» είπε, ενώ ερωτηθείς εάν η περιοχή πρέπει να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας απάντησε: «Φυσικά».

1 σχόλιο:

ΑΔΟΛΦΟΣ είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=onD_a89f45g


Οι αστοί τρομάξανε
Και κάστρα φτιάξανε
Να κλείσουν τα παιδιά των εργατών
Μ' αυτοί με μια γροθιά
Σπάζουνε τα δεσμά
Τα κάστρα καταργούνε των αστών

Και μες το καρναβάλι
Οι αστοί την πάθαν πάλι
Ο Μπεζαντάκος μας άφησε γεια
Παντού τρεξίματα
Τελεγραφήματα
Πάλι ραπίσματα απ' την εργατιά

Τον είχανε κλεισμένο
Διπλομανταλωμένο
Να τον δικάσουνε σε θάνατο
Μ' αυτός τρυπάει τον τοίχο
Χωρίς κανέναν ήχο
Και βρίσκουν κούτσουρα στο θάλαμο.

Στ' άχυρα ψάχνουνε
Ψύλλους για νάβρουνε
Ζητούν τον ένατο και τους οχτώ
Μ' αυτοί είναι μακρυά
Εβίβα βρε παιδιά
Ζήτω το κόμμα μας το εργατικό.

Η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών υπογράφηκε την 1η Ιανουαρίου 1942 κατά τη διάρκεια της Πρώτης Διάσκεψης της Ουάσιγκτον.

  Μεταξύ των 26 χωρών που υπέγραψαν ήταν και η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση ως πελάτης της Αγγλίας. Το όνομα «Ηνωμένα Έθνη» για τους συμμάχου...