4/9/14

Ουκρανία: Το… «κόμμα της Ειρήνης» και το «κόμμα του Πολέμου»

Ο προστάτης του Ελευθέρου Κόσμου. (μπρρρρ)
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, σε δηλώσεις του στο CNN, από την Ουαλία ,απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία. «Δεν πρόκειται να εμπλακούμε στρατιωτικά στην περιοχή ή να κάνουμε πόλεμο με τους Ρώσους», τόνισε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νοβορωσίας είναι έτοιμες για κατάπαυση του πυρός, αλλά μόνο εφόσον την εφαρμόσουν όχι μόνο οι τακτικές Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αλλά και οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς, του «Δεξιού Τομέα» και τα ιδιωτικά τάγματα των εγκληματιών, που συμμετέχουν στην λεγόμενη «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο Ντομπάς, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Αλέξανδρος Zαχαρτσένκο.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν ,Ντμίτρι Πεσκώφ, αναφερόμενος στις επτά ιδέες για την επίτευξη εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία εξήγησε ότι οι «ιδέες», «Δεν είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Είναι μια πρόταση για τα μέτρα άμεσης προτεραιότητας και όλα τα υπόλοιπα είναι ζήτημα περαιτέρω διαπραγματεύσεων». Όλα τα «υπόλοιπα» ‘όπως το καθεστώς της περιοχής, αφορούν στις «περαιτέρω διαπραγματεύσεις».
Στο πλαίσιο των «επτά ιδεών», για την επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η Gazprom συμφώνησε με τη Νοβορωσία για την απευθείας τροφοδοσία με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού που περνά από το Λουγκάνσγκ και συνεχίζει στο Ντονέτσκ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Νοβορωσίας Leonid Baranov δήλωσε: «Μένει να καθορισθεί το χρονικό διάστημα προμήθειας του αερίου. Η τιμή αγοράς δεν έχει αποφασιστεί».

Από το «κόμμα του Πολέμου», ο «Εθνικιστής» ηγέτης του «Δεξιού Τομέα» Ντμίτρι Γιάρος αποκάλεσε τον Ποροσένκο «άθλιο ζώο», επειδή διαπραγματεύεται με τον Πούτιν. Στο Millerovsko στο Ροστόβ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία έπεσαν 5 οβίδες. Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν και το αντλιοστάσιο του Ντόνετσκ που έμεινε χωρίς νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...