5/6/15

Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός με τους σερίφηδες

Η Ουάσιγκτον απειλεί την Αθήνα για το ρωσικό αέριο

Οι ανύπαρκτοι φιγουρατζήδες προεδροπαράγοντες του Κυπριακού «λόμπι» μαζεύτηκαν στην Ουάσιγκτον, για μια ακόμα θεατρική παράσταση δημοσίων σχέσεων.
Οι «λομπίστες» έκλεισαν το 31ο συνεδριο με δείπνο, κατά το οποίο τιμήθηκαν η «Ελληνοαμερικανίδ»α διευθύντρια Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Ψάκη που μίλησε για τις ελληνικές της ρίζες που ξεκινούν από τον προπάππο της που ήλθε στις ΗΠΑ σε ηλικία 14 ετών στις αρχές του 20ού αιώνα και σπούδασε γιατρός και ο Επίτροπος ου Αναστασιάδη για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αδερφούλης μας , ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις, που τους διαβεβαίωσε ότι η Εβραϊκή κοινότητα στέκεται στο πλευρό τους.

Στο συνέδριο των Κυπρίων προεδροπαραγόντων μίλησε και ο «αδελφός μας» Άμος Χόχσταϊν από την εβραϊκή διασπορά που είναι ο «συντονιστής» του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις.
Ο Άμος ειπε στους Κυπρίους ότι, αν προχωρήσει ο ρωσικός αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης και ζήτησε τη βοήθεια της κυπριακής ομογένειας ώστε να μην προωθηθεί», και τόνισε ότι, «ο ρωσικός αγωγός θα ακυρώσει όλα τα εναλλακτικά σχέδια, αυξάνοντας την εξάρτηση από τη Ρωσία».

Στην Αθήνα ο Λαφαζάνης μίλησε για «ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας», της φίλης και συμμάχου, για «νεοψυχροπολεμικές προκαταλήψεις», και απάντησε ότι, «η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος», αλλά «αντίθετα η επιλογή να περάσει από το ελληνικό έδαφος ένας αγωγός με ρώσικο φυσικό αέριο είναι εθνικά και οικονομικά ωφέλιμη, ενώ δίνει θετικές λύσεις για τη συνεργασία, την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης».

Προς τους Κύπριους λομπίστες έκαναν «κλειστή ενημέρωση» οι Σύμβουλοι Ασφαλείας του Αντιπροέδρου Μπάιντεν, Μάικλ Κάρπεντερ και Κόλιν Κάλ, που τους ενημέρωσαν για την αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου και τον αμερικανικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

JRT

Dnevnik (22.2.1971.)

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Αυγούστου 1948, λίγους μόνο μήνες μετά την ανάρρησή του στο θρόνο Κιτίου, ο Μακάριος, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου, λειτούργησε και κήρυξε στην Καλαβασό. Μετά τη λειτουργία, τον επισκέφθηκαν τρία άτομα που παρουσιάστηκαν ως αντιπρόσωποι των εργατών του μεταλλείου Καλαβασού, τους οποίους νουθέτησε εθνικοθρησκευτικά για ένα τρίωρο.

Τα όσα λέχθηκαν διέστρεψε τις επόμενες μέρες η τότε καθημερινή εφημερίδα του ΑΚΕΛ «Δημοκράτης», η οποία παρουσίασε τον Κιτίου σαν υπέρμαχο της αυτοκυβέρνησης. Την εφημερίδα διέψευσαν παριστάμενοι στη συνάντηση, οπότε η εφημερίδα ζήτησε από τον Μητροπολίτη «να εκκαθαρίση την θέσιν του, για να ξέρει ο λαός με ποιον άνθρωπον έχει να κάνη!» Ο Μακάριος δέχτηκε την πρόκληση και έστειλε επιστολή στον Τύπο, στην οποία και τόνιζε τα ακόλουθα:

«Δεν έχω ουδεμίαν αμφιβολίαν, ότι ο εθνικόφρων κόσμος γνωρίζει το «πιστεύω» μου και ότι με εμπιστοσύνην με περιβάλλει. Ο «Δημοκράτης», όμως, και οι «δημοκρατικοί», προσποιούνται ότι δεν εκατάλαβαν ακόμη με ποίον έχουν να κάμουν. Ας καταλάβουν λοιπόν τώρα, έστω και με τινα καθυστέρησιν, ποίος είμαι: Είμαι Έλλην και ως Έλλην αποστρέφομαι τον κομμουνισμόν. Είμαι Χριστιανός και ως Χριστιανός βδελύττομαι τον κομμουνισμόν. Ελληνισμός και κομμουνισμός είναι έννοιαι ασυμβίβαστοι και καταστάσεις αλληλοπολεμούμεναι. Επομένως, ας μη νομίζουν και ας μην ελπίζουν οι κομμουνισταί, ότι είναι δυνατόν λιβανιζόμενος ή υβριζόμενος υπό τούτων, έστω και επ’ ελάχιστον μετ’ αυτών να συνοδοιπορήσω, «δισυπόστατος» γινόμενος και συμβιβάζων τα ασυμβίβαστα. Μόνον εκείνοι είναι ικανοί «δισυποστάτως» να εμφανίζονται και, κομμουνισταί όντες, να προσποιούνται τους Έλληνας Χριστιανούς».



Να ληφθεί ακόμα υπ’ όψη ότι: Προς το τέλος του 1948 το ΑΚΕΛ άρχισε τη συλλογή υπογραφών για την Ένωση και, στη συνέχεια, συνέδραμε την προσπάθεια της Εθναρχίας να οργανώσει δημοψήφισμα για το σκοπό αυτό. Το ενδιαφέρον, όμως, του κόμματος δεν ήταν η εθνική αποκατάσταση της Κύπρου, αλλά η προώθηση των επιδιώξεων του διεθνούς κομμουνισμού, το οποίο θεωρούσε σίγουρη την κατάληψη της Ελλάδας από τις ορδές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και, άρα, συμφέρουσα την Ένωση, αφού και η Κύπρος θα γινόταν δορυφόρος της ιδεολογίας του Στάλιν, κατά το «με μια τουφεκιά, δυο τρυγόνια».

Τελικά, το τουφέκι χρησιμοποίησε – με απόλυτη επιτυχία – η ΕΟΚΑ, το δε ΑΚΕΛ, σαν περιπλανώμενο πληγωμένο τρυγόνι βρήκε καταφύγιο στο ράσο του... Μακαβρίου, όπου είχε και την ανέλπιστη ευκαιρία να προωθήσει με άνεση τις ετερόφωτες κομματικές επιδιώξεις του...

Ανώνυμος είπε...

Μλκς λες, για την μη ενωση φταει μοναχα ο ''εθναρχης'' που οι βρεττανοι τον κρατουσαν απο τα @@δια για την κατοχη...

Η Ρωσοτουρκική Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1812 στην εφαρμογή της οποίας είχε ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος δημιούργησε το δίκτυο των Ρώσων Προξένων . Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την Ελληνική Επανάσταση

  Ι  Στο άνω εικονιζόμενο Πανδοχείο, του Ρώσου πράκτορα Μανούκ Μπέη στο Βουκουρέστι, υπογράφηκε εσπευσμένα στις 16/28 Μαΐου η Συνθήκη του Βο...