22/6/15

Λόγια, λόγια, λόγια και μέτρα, μέτρα, μέτρα

Επειδή ένας φίλος του δελτίου11 επαναλαμβάνει με τον δικό του τρόπο πράγματα για τα οποία έχω γράψει και έχω μιλήσει πολλές φόρες στο παρελθόν οφείλω να κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις.
1) Δεν τίθεται ζήτημα εθνικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά Εθνικού Ελέγχου της, και Επανίδρυσης της Νομισματικής Επιτροπής που θα ασκεί την Κρατική εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. Ως προς τις μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος αρκεί η διαγραφή τους από το χρηματιστήριο. Άλλωστε είναι η μοναδική στην Ευρώπη που έχει μετοχές.
2) Για την Φορολόγηση του ΚΙΣ και όσων ιδιωτών φοροδιαφεύγουν μέσω αυτού , έχω προτείνει τη φορολόγηση των ΝΠΔΔ , με πρόβλεψη να απαλλάσσονται τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για δημόσιο κοινωφελή σκοπό και όχι τα σπίτια και τα καταστήματα. Οπότε θα απαλλάσσεται η Συναγωγή ως Ναός, αλλά όχι τα χιλιάδες εμπορικά ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα Λάρισσα κλπ. 
  3) Για τη σχέση μασόνου-κρατικού λειτουργού έχω προτείνει τη διαφάνεια, δηλαδή την υποχρεωτική δήλωση της ιδιότητας του μασόνου από τους κρατικούς λειτουργούς και τη θέσπιση του ασυμβίβαστου μόνο για τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...