17/6/15

Σε διαθεσιμότητα ο Ιμάμης της Πριζνένης

Ο ιμάμης της Πριζνένης του  Κοσσυφοπέδιου, Ιρφάν Σαλιχού, τέθηκε σε διαθεσιμότητα για ένα έτος, με την αιτιολογία της «προσβολής του αλβανικού έθνους», επειδή επέμενε ότι μόνο χάρη στους Τούρκους οι Αλβανοί έγιναν πλειοψηφία τστο Κοσσυφοπέδιο.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ισλαμικής Κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου ,Ρεζούλ Ρετζέπι, είπε επίσης ότι ο ιμάμης για να υποστηρίξει τις απόψεις του, «έχει δημοσιεύσει ψευδείς στατιστικές και αναξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία για τον πληθυσμό του Κοσσυφοπεδίου κατά το έτος 1445.
Σε πρόσφατο κήρυγμα του ο ιμάμης Ιρφάν Σαλιχού είχε καλέσει τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου. «να ευχαριστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία για την θέση τους στο Κοσσυφοπέδιο». «Το 1445, μόνο το 1% των ανθρώπων στο Κοσσυφοπέδιο ήσαν Αλβανοί. Τους Αλβανούς τους έφεραν οι Τούρκοι και τους μοίρασαν γη», είχε πει δήλωσε ο Σαλιχού και εξοργίσε πολλούς που θεωρούν τον εαυτό τους αυτόχθονα.
Ο Σαλιχού που είναι συντηρητικός σουνίτης είχε ζητήσει πέρυσι , το «λιντσάρισμα των νεαρών κοριτσιών που έχουν προ-συζυγικές σεξουαλικές επαφές», σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο, και κάλεσε τους μουσουλμάνους να μην τιμούν τη μνήμη της Καθολικής Μητέρας Τερέζας και του Ορθόδοξου Σκεντέρμπεη.
Το ισλαμικό κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, LISBA, που είναι «διεθνιστικό»-Βαχαμπιτικό, σε ανακοίνωση του για υποστήριξη του Ιμάμη ανέφερε ότι «οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου όταν ήρθαν οι Τούρκοι ήσαν το ίδιο ευτυχισμένοι όπως με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ».
Πριν δυο μέρες στην πόλη Γκίλανε νοτιοανατολικά της Πρίστινα, έκαναν «διαδήλωση» μπροστά από το τοπικό υποκατάστημα της Ισλαμικής Κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου ολίγοι «μετριοπαθείς», που ζήτησαν την απομάκρυνση του τοπικού ιμάμη, Σαμπάν Μουράτι, ο οποίος έχει «Ουαχάμπι-(Wahhabi)» προσανατολισμό. Οι μετριοπαθείς κατήγγειλαν τον διευθυντή της τοπικής BIK, Σουλεϊμάν Οσμάνι, ότι καθοδηγεί τις στρατολογίες από τη Γκίλανε μαχητών για το ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ.
Οι μετριοπαθείς λένε ότι ο «σλαφισμός» και ο «Βαχαμπιτισμός» αποτελούν μεν τις ρίζες του σουνίτικου δόγματος αλλά, «δεν αντιπροσωπεύουν του Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι πάντα έχουν εφαρμοστεί μια πολύ μετριοπαθή μορφή της θρησκείας».
Μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου, που βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό αμερικανικό έλεγχο όπως και η άλλοτε  ΚΥΠ , διαπίστωσε η ριζοσπαστικοποίηση των παραδοσιακά μέτριοπαθών μουσουλμάνων του Κοσσυφοπεδίου έχει «εισαχθεί» από τη γειτονική πΓΔΜ μέσω των ιμάμηδων και των Τζαμιών. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι περίπου 300 μαχητές από το Κοσσυφοπέδιο μάχονται τώρα στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: