7/6/15

Τροφή για σκέψη

Το χρέος είναι χρέος και ο φόρος, φόρος!


Οι «ιδέες» των Μπαρουχάκης & Co για το χρέος είναι μπούρδες και αέρας κοπανιστός, όπως και η «ρήτρα ανάπτυξης». Είναι δε τόσο μπούρδες που καταθέτουν μόνοι τους, την «πιο ριζοσπαστική πρόταση της Ελλάδας για τα δάνεια του 2ου μνημονίου» και προτείνουν την αναδιάρθρωση των δανείων του EFSF με νέο δάνειο με διπλάσιο επιτόκιο από το σημερινό . (5% από 2,5%). Τ
όσο καλά, και τόσο «επαναστατικά». Μπούρδες και πάλι μπούρδες οι «ιδέες».

Το χρέος είναι χρέος που λέει και ο Σακάτης. Και δεν διαγράφεται.
Η μόνη πρόταση πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση σε 99 χρόνια με σταθερό επιτόκιο 1%. Αυτό πρακτικά σημαίνει τοκοχρεολύσια 6,5 δις το χρόνο. Τίποτα άλλο.
Και το χρέος που δεν «αναδιαρθρωθεί» θα φορολογηθεί.
Αυτό θα πει πάταξη της φοροδιαφυγής.
Όταν κάθε πολίτης πρέπει να πληρώνει φόρους γιατί οι Τράπεζες και οι Μπλάκ Ρόκ είναι αφορολόγητοι;

Θα πρέπει να επιβληθεί υποχρεωτικά η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας από τον δανειστή για να πληρωθεί, και να φορολογείται το εισόδημα των τόκων από τα έντοκα γραμμάτια και τα ομόλογα του δημοσίου με 45% ο δε φόρος πρέπει να προκαταβάλλεται .
Και θα πρέπει να επιβληθεί και έκτακτη εισφορά 50 % επί του κεφαλαίου.
Αυτό θα πει κούρεμα.
Όσον αφορά στα «διακρατικά» δάνεια του πρώτου «μνημονίου» η βουλή, κατά το πρότυπο της Ουκρανίας που έγινε αποδεκτό από το ΔΝΤ και την ΕΕ, θα πρέπει να ψηφίσει Μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του, μέχρις ότου εξοφληθεί τα αναγκαστικό δάνειο από την τράπεζα της Ελλάδος προς τη Γερμανία, και μέχρι να οριστικοποιηθεί το ζήτημα των επανορθώσεων με διάσκεψη των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου την σύγκλιση της οποίας πρέπει να ζητήσουμε από τη Μόσχα και το Πεκίνο.

Αν δεν γίνει η διάσκεψη, ισχύει το Μορατόριουμ.
Όχι στάση πληρωμών και άλλες ανοησίες. Μορατόριουμ, και όχι «κούρεμα» η διαγραφή. Απλά, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. 
  Ο φόρος παραμένει εργαλείο πολιτικής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Hy1RKKARIf0

διαφθορά και ανωμαλία

25 Νοεμβρίου1967. Ο Μακάριος προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφλείας του ΟΗΕ για να φύγει η Ελληνική Μεραρχία από την Κύπρο. Η Τουρκία πήρε ότι ήθελε χωρίασ να πέσει σφαίρα.

 Οι Τούρκοι γνώριζαν πολύ καλά με ποιούς ειχαν να κάνουν. Τους γνώρισαν προσωπικα στις Συναντήσεις στον Εβρο στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.