5/5/18

Διαγράφουν ανέργους και συνταξιούχους από την ΕΣΗΕΑ

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αυτό που συνέβη την Παρασκευή είναι πρωτοφανές .
Οι πέντε της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν με εισήγηση Καπάκου, την επομένη ακριβώς της επετείου για την Παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου. ότι δεν είναι και σπουδαία υπόθεση «να αρνηθείς την απεργία για βιοποριστικούς λόγους!...», με αφορμή επιστολή εργαζομένου στο διαδίκτυο. Αμέσως μετά στάθηκαν στο …ύψος τους, λόγω της επετείου, και αποφάσισαν εκκαθαρίσεις συνδικαλιστικών αντιπάλων και διαγραφές μακροχρόνια ανέργων( που έχουν κλείσει 5 χρόνια) οι οποίοι απολύθηκαν, δεν βρήκαν δουλειά στην Ελλάδα των μνημονίων και ψάχνουν για μεροκάματο.

Πρόσχημα για αυτό ήταν η έκδοση νέων ταυτοτήτων της ΕΣΗΕΑ από την 1η Σεπτεμβρίου. Τι προμηνύει αυτό για τον ΕΔΟΕΑΠ; Παραμένει άγνωστο.

Είναι το τρίτο …κατόρθωμα τους μετά την απόφαση τους να απολύσουν πληρώνοντας μέχρι στιγμής και 114.000 ευρώ αποζημιώσεις , για 14 εργαζόμενους που υπηρετούσαν στον μηχανισμό ελέγχου του αγγελιοσήμου, ώστε να χαθούν τα ίχνη από τα εκατομμύρια που οφείλουν διαφημιστές, γραφεία ισολογισμών, εργοδότες.

  Είναι τέτοια η απελπισία τους μη τυχόν και δυσαρεστηθούν οι βαρόνοι των ΜΜΕ από ενοχλητικούς και όσους καταγγέλλουν με τη στάση τους την συνδικαλιστική παρακμή που εκφράζει η πλειοψηφία των 6 , η οποία είναι ολοφάνερο ότι δεν θέλει να απογοητεύσει τους χορηγούς της.

Έχουν προηγηθεί ατομικές συμβάσεις ντροπής από τα καινούργια αφεντικά αλλά και μειώσεις μισθών στα κομματικά Μέσα της κυβέρνησης με πρωτομάστορα τον Διόγο.

Κάπως έτσι αυξάνεται η προσφορά, στην αγορά δημοσιογραφικής εργασίας ώστε οι εργοδότες να κάνουν τα δικά τους.

Η παρέα της πλειοψηφίας στην Ένωση κλείνει τα μάτια μπροστά στο κατάντημα με τα κυβερνητικά και κομματικά ΝON PAPERS,την χειραγώγηση με «ενσωματωμένους αναλυτές», την καθεστωτική αντίληψη στα θέματα της ενημέρωσης , την σύγκρουση πολιτικών - εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων με θύματα τους εργαζόμενους.

Αδιαφορούν απέναντι στο πλιάτσικο για το αγγελιόσημο , το Μega ,την εργοδοτική ασυδοσία σε συγκροτήματα , εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικά ΜΜΕ και διαδίκτυο .

Ανέχονται την σκόπιμη απαξίωση της ΕΣΗΕΑ από το κυβερνητικό σύστημα και την διαπλοκή. Δεν είναι τυχαίο ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής άφησαν απ΄ έξω τις καταγγελίες για το νέο χτύπημα στον ΕΔΟΕΑΠ από την παρέα Πετρόπουλου-Γκανά-Τάτση, και βέβαια άφησαν στην άκρη , όσα φέρνουν για τις εργασιακές σχέσεις αλλά και τον πολίτη οι εξελίξεις στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

θεόδωρος Σαμιωτάκης είπε...

Μακης Διογος ηταν παλιά κκε εσωτερικού Μετα συριζα μετα Δημαρ κ τωρα στην κινηση πολιτων Αρδην του καραμπελιά.Μην ξεχάσω κ εκπροσωπος τυπου της παε πανιωνιος επι μπεου....