3/5/18

Οι Βούλγαροι και τα «ξένα κόλλυβα»

Οι Βούλγαροι δεν είναι Θράκες. Ήρθαν στην Θράκη από τον Καυκάσιο και τώρα δείχνουν στους «άλλους» τον αρχαίο Θρακικό πολιτισμό τους, ως αρχαιοκάπηλοι.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν Βασιλικό Μουσείο της Βαρσοβίας από όσους ήθελαν να δουν  την έκθεση ,«Σύμβολα της εξουσίας ενός νέου θράκα ηγεμόνα», που εγκαινιάστηκε την 1η Μαΐου.

Οι Βούλγαροι δείχνουν εκεί, ένα χρυσό στεφάνι, που φορούσε ο νεκρός πρίγκιπας των Οδρυσών της Θράκης, του οποίου ο Μακεδονικός τάφος βρέθηκε ασύλητος το 2005 στην Μογκίλα.
Οι Βούλγαροι εκτίμησαν ότι πρόκειται για τον γιό του βασιλιά , Κερσοβλέπτη, και εγγονό του Κότυ A΄, που σκοτώθηκε στην ηλικία των 18-19 ετών σε μάχη με τους Μακεδόνες του Φιλίππου Β '.

Οι Οδρυσοί της Θράκης, ήσαν σύμμαχοι των Αθηναίων.


Επί του Κότυ, πρωθυπουργός ήταν ο Αθηναίος στρατηγός Ιφικράτης που ήταν γαμπρός του βασιλιά, και μετά επί του διαδόχου του Κερσοβλέπτη, άλλος ένας έλληνας γαμπρός, ένας τυχοδιώκτης από την Εύβοια, ο Χαρίδημος, είχε όλη τη διαχείριση των υποθέσεων του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...