1/5/19

Η λεύκανση του Αράπη που επιμένει




Ο «υπομνηματογράφος» που επιμένει μου επέστρεψε το ακόλουθο σχόλιο:
«Ως ο «πρώτος ρουφιανοηλίθιος» και γνήσιο κωθώνι, έχω να θέσω ένα ερώτημα, γιατί δεν κατέχω την απόλυτη αλήθεια, όπως εσύ: Αληθέυει, πως στο ημερολόγιο του ο Μεταξάς αναφέρει μυστικές διαπραγματέυσεις με τους Γερμανούς, ώστε η Ελλάς να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα, την οποία πρόταση περί αυστηρής ουδετερότητας του Μεταξά απέρριψαν οι λατρεμένοι Γερμανοί σου, απαιτώντας εδαφικό ακρωτηριασμό προς όφελος των Βουλγάρων; Επειδή γράφεις κάτι μετά από έρευνα στις πηγές, δεν σημαίνει ο,τι είμαστε και υποχρεωμένοι να συμφωνούμε με τα συμπεράσματά σου. Επίσης, εάν μπορείς σοφολογιώτατε, απάντησε και στο εξής: Σε ποιά άλλη κατεχόμενη χώρα οι Γερμανοί, που είχαν και το μαχαίρι και το πεπόνι, προκάλεσαν λοιμό; Είσαι τόσο ηλίθιος, που δεν κατανοείς το εξής στοιχειώδες: Εάν ο Τσολάκογλου με τις όποιες δυνάμεις του κατόρθωσε(!) να πεθάνουν μόνο 300.000 χιλιάδες συμπατριώτες σου, τι κόστιζε στους μισέλληνες Γερμανούς, να εκθέσουν τους Άγγλους, που επέβαλαν τον αποκλεισμό, όπως λες, στους Έλληνες».
 Η απάντηση, επιβεβαιώνει την αρχική μου εκτίμηση. Με «ρουφιανοηλίθιους» δεν συζητώ. Για το βλακώδες επιχείρημα του «ακρωτηριασμού» που στηρίζεται στο πλαστό στενογραφημένο πρακτικό της ομιλίας στην Μεγάλη Βρετανία έχω απαντήσει στο βιβλίο μου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ από το οποίο χαρίζω ένα απόσπασμα στον «ρουφιανοηλίθιο»

«…η SOE, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των Γερμανών και πριν δολοφονηθεί ο Μεταξάς, έστειλε στην Κρήτη πράκτορά της, (κωδικός «ΣΦΙΞ»), για να συναντήσει το Στρατηγό Μάντακα, για να του προτείνει του την ηγεσία «Κινήματος του Κρητικού λαού», εναντίον της δικτατορίας Μεταξά, αν το καθεστώς του αρνιόταν να αντισταθεί στην επικείμενη επίθεση του Άξονα. Το σενάριο της SOE περί της «Δημοκρατικής Ελλάδος» στην Κρήτη και τα Νησιά, το επανεμφάνισαν οι πράκτορες των Άγγλων το 1960 στην πλαστή ομιλία Μεταξά προς τους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του Αθηναϊκού Τύπου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στις 30 Οκτωβρίου 1940. «Τέλος θα προέκυπτε μία ακόμη Ελλάς, η Ελλάς την οποίαν δεν θα παρέλειπον να δημιουργήσουν, φυσικά με την επίκλησιν του δημοκρατισμού, οι δημοκρατικοί Έλληνες υπό την κάλυψιν του βρετανικού Στόλου εις τα νήσους, Κρήτη και εις τας άλλας. Η τρίτη αυτή Ελλάς, η «Δημοκρατική» θα είχε με το μέρος της όχι μόνον την πρόθυμη υποστήριξιν της Αγγλίας εις την οποίαν θα έδιδε το δικαίωμα να καλύψει τας νήσους μας, καλυπτόμενη και η ιδία εις την Βόρειο Αφρική, αλλά θα είχε με το μέρος της και το Εθνικό δίκαιον. Η ηθική της δύναμις λοιπόν θα απερρόφα μοιραίως την επίσημον Ελλάδα, διότι θα διέθετεν η τρίτη αυτή Ελλάς, την ανεπιφύλακτον έγκρισιν και ενίσχυσιν της ανεπισήμου, της «δευτέρας» Ελλάδος, της Εθνικής δημοσίας γνώμης εν τη παμψηφία της». Αυτό το δήθεν περιεχόμενο του οφ δε ρέκορντ μπρίφινγκ του Μεταξά που το συνέταξε το τμήμα προπαγάνδας της Intelligence Service, ώστε να δολοφονήσουν για δεύτερη φορά τον Μεταξά, είναι απολύτως πλαστό. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία ταύτιση με το ημερολόγιο του, ούτε με τη «Note verbale» της 18ης Ιανουαρίου 1941, ενώ τόσο πολιτικά όσο και λογικά ήταν αδύνατο να ανακοινώνει ο Μεταξάς τον Οκτώβριο του 1940 τα γεγονότα του Απριλίου του 1941.Αντίθετα το περιεχόμενο του συμπίπτει με τα συνθήματα της Intelligence Service κατά το «αντιφασιστικό πραξικόπημα» που έκανε η SOE στο Βελιγράδι στις 27 Μαρτίου 1941, για την χρηματοδότηση του οποίου η SOE δαπάνησε 100.000 χρυσές λίρες .Όπως οργανώθηκε το πραξικόπημα και η πολιτική μεταβολή στο Βελιγράδι έτσι σχεδιαζόταν και στην Αθήνα . Η Intelligence Service, από τον Ιανουάριο του 1940, όσο ο Μεταξάς δεν «έμπαινε» στον πόλεμο με την Γερμανία, κυκλοφορούσε «φήμες» περί επικείμενης «πτώσεως της κυβέρνησης» και λίγο αργότερα ο στρατιωτικός ακόλουθος συνταγματάρχης Γιάσπερ Μπλάντ τηλεγραφούσε στο Λονδίνο το πώς θα γινόταν η αλλαγή. «Μια μεταβολή του καθεστώτος θα ηδύνατο να λάβη χώρα κατά δύο τρόπους: Θα ημπορούσε να διευρυνθεί το παρόν καθεστώς, ώστε να καταστεί δυνατή μια περισσότερο αντιπροσωπευτική κυβέρνησις. Εγώ ο ίδιος δεν νομίζω τούτο δυνατόν, εφ’ όσον ο στρατηγός Μεταξάς θα ήταν απρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσία του ή να χαλαρώσει το εθνικοσοσιαλιστικό πρόγραμμά του. Ίσως η Αυτού Μεγαλειότης θα ημπορούσε να χειριστεί τα πράγματα με μίαν προσωπική και πατριωτική έκκληση σε στιγμήν κρίσεως …» .

 ΥΓ. Στον Ρουφιανοηλίθιο θυμίζω ότι οι Γερμανοί προκάλεσαν λοιμό στην Πολωνία, που δεν είχε κυβέρνηση αλλά απευθείας Γερμανική Διοίκηση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο να σου ζητησω μια προσωπικη χαρη ...αν και δεν σε γνωριζω.
Παρε την διευθυνση του μαλακα και πηγαινε εσυ ο ιδιος με τα βιβλια σου παραμασχαλα και κοπανατα του στην μουρη.
Παρ' ολες τις οικονομιες δυσκολιες που πιθανον να εχεις, καν' του τα δωρεα, του κουμΜΟΥΝΙΟΥ.


Ανώνυμος είπε...

Ή εναλλακτικά μπορείς να του απαντήσεις το εξής: γα... ται η Στοά! Του Λονδίνου!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί του Λονδίνου, στη Στοά των Αθηνών είναι παρθένες; Από το πολύ σκύψε, περπατάνε πλέον στα 4...