25/5/19

Οι εχθροί και προδότες της Πατρίδας σήμερα, παριστάνουν τους «πολλούς» και τους «Έλληνες».

. Σήμερα θα διαβάσετε σε πολλούς σε πολλούς «ιστορικούς» όπως το «Αλμανάκ» ότι στις «25 Μαΐου 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάστηκαν σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας». 

Πλην τούτων οι αγράμματοι της Χρυσής Ομελέτας έγραψαν: "Σαν σήμερα το 1834 οι ξενόδουλοι καταδικάζουν σε θάνατο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα .Θλιβερή επέτειος σήμερα, ενδεικτική της δουλοπρέπειας του ελλαδικού κράτους της ξενοκρατίας εκείνης της εποχής, αλλά και της συνέχειας αυτού». 

 Και όλα,  είναι φυσικά λάθος. 

Στις 25 Μάϊου/6 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη. Η απόφαση απαγγέλθηκε 
στις 26 Μαΐου/7 Ιουνίου. 

Στις 26 Μαΐου /7 Ιουνίου. 1834, στο Ναύπλιο, 
το Αγγλοδικείο της Στοάς των δανειοληπτών, ανακοίνωσε την καταδίκη σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία» του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα. 

Ο Δημητριος Πλαπούτας ακούγοντας την καταδίκη του σε θάνατο , είπε:«Κύριοι δικαστές, είμαστε αθώοι. Άλλοι είναι οι εχθροί και προδότες της Πατρίδας».

 Ο Κολοκοτρώνης έκανε το σταυρό του και είπε: «Κύριε ελέησον! Μνήσθητί μου, Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου. Τ’ όνειρό μας ήταν να λευτερώσουμε την πατρίδα. Εμείς κάναμε το χρέος μας και αυτοί μας καταδίκασαν»

Η μοίρα το εφερε την Κυριακή 26 Μαΐου 2018,
 οι «εχθροί και προδότες της Πατρίδας», να ζητάνε την ψήφο των «Πολλών».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι πολύ σοβαρά λάθη , με τις ημερομηνίες, ευχαριστούμε για την ιστορική ακρίβεια

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγώνας για την Απελευθέρωση της Ελλάδος δεν έχει τελειώσει! Το παραμύθι της Στοάς του Λονδίνου δεν θα περάσει και τα εγκλήματά της θα αποκαλυφθούν! Τάγμα Ιωάννη Καποδίστρια!!!