8/5/19

Ζίβεο Αλιέκσι Τσιπρόφσκι

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

 Σ’ άκουγα να ανακοινώνεις προεκλογικώς παροχές στο πόπολο. Και μετά την κ. Έφη να μου εξηγεί, ότι η χορήγηση 13ης σύνταξης κλιμακωτά έχει ως βάση «αναδιανεμητική αρχιτεκτονική». Μου θύμισε την..... Κατρουγκάλειο έκφραση «αναπλαισίωση» συντάξεων. Αυτά σκεφτόμουν καθώς περιεργαζόμουν τη φωτογραφία σου στη θαλαμηγό Παναγόπουλου ν’ ατενίζεις το πέλαγο με το πούρο στο χέρι. Σου την έπεσαν όλοι γαμώ το, επειδή εσύ παρουσιάζεσαι ως αριστερός καλοπερασάκιας. Λησμόνησαν πόσο είχες κουραστεί με την τραγωδία στο Μάτι. Τί είχες τραβήξει τότε συντονίζοντας το έργο κατάσβεσης. Και όλ’ αυτά επειδή μία συνεργάτις σου, ο θηλυκός Καρανίκας ας πούμε, σου παραχώρησε τη θαλαμηγό τού συζύγου για ολιγοήμερη ανάπαυλα. Τί να σκεφτόσουν, άραγε, πάνω στο σκάφος; Τί θα πεις στους κατοίκους του Ματιού, όταν θα τους συναντούσες ξεκούραστος; Εκείνο το «αν σου δώσω  2.000 ευρώ, θα τα φας» επεξεργαζόσουν; Και τώρα γιατί δίνεις 13η σύνταξη;
 Δεν σκέφτηκες, ότι θα την φάνε οι συνταξιούχοι; Αμ το άλλο: επαναφορά τής έκπτωσης από το εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων. Ξέχασαν οι παρατρεχάμενοι να σου πουν, ότι εκπίπτουν από το εισόδημα οι τόκοι που πληρώθηκαν. Όταν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδων κόκκινων στεγαστικών δανείων, ασφαλώς και δεν πληρώνονται τόκοι. Άρα; Όσο για τις 120 δόσεις για εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο, θυμήθηκα ότι 2.500.000 οφειλέτες οφείλουν μέχρι € 500 έκαστος. Να δεχθώ, ότι ο μέσος όρος οφειλής είναι  300 ευρώ. Άρα, υπολογίζεις να εισπράξεις εντός ενός έτους 750.000.000 ευρώ. Και πώς συμβαίνει να οφείλει κάποιος  300 ευρώ και να μην πληρώνει; 
Δεν μπορεί να είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Κάτι άλλο συμβαίνει. 
Ευτυχώς που ο Δραγασάκης ανακοίνωσε το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης με άξονα την αναπτυξιακή τράπεζα κ.λπ. 
Μοιραίως θυμήθηκα το φημολογούμενο ως λεχθέν από τον Κονδύλη «Αν ήξερα ότι ο ελληνικός λαός είναι τόσο ηλίθιος, θα τον κυβερνούσα από δεκανέας». Βάζω στοίχημα ότι αυτό στριφογύριζε στο μυαλό σου, καθώς αναπαυόσουν στη θαλαμηγό Παναγόπουλου θωρώντας το Αιγαίο, στο ποίο δεν ανήκει το Καστελλόριζο, όπως με ενημέρωσε ο σύντροφος Τσιρώνης. 
Σκεφτόμουν και κάτι άλλο, καθώς σε τήραγα στο κότερο. 
Τελικά για όλα αυτά φταίει ένας και μόνον: ο Χάνος Κλασμένος. Αυτός σε στήριζε τόσον καιρό. Αυτός σε άφησε να υπογράψεις τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία τώρα κλαυθμηρίζει. 
Το «αίβγαι» το πιστεύω. Και τον Κονδύλη. Διότι είναι βέβαιον ότι θα πάρεις στις εκλογές 20% τουλάχιστον, ενώ θα έπρεπε να σε στείλει ο λαός στο 2,9%. Προς παραδειγματισμό τών επόμενων, αν ο κ. Πάιατ κρίνει ότι πρέπει να κυβερνήσουν αυτοί και όχι οι αριστεροί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψήφοι λαθραίων, ψήφοι ανθελλήνων, ψήφοι κομματοσκύλων, ψήφοι δημοσίων υπαλλήλων, μαγείρεμα singular, 30% αλιέκσι στις εκλογές και όλοι θα ψάχνουν να βρουν τί έγινε. εν τω μεταξύ δεν έχω καταλάβει γιατί δεν υπάρχει ισλαμικό κόμμα στην Ελλάδα, μάλλον βασίζονται στο ότι ο ραγιάς δεν έχει καταλάβει πόσοι λαθραίοι ζουν και ψηφίζουν στην Ελλάδα, αυτό το χαρτί θα παιχτεί όταν πλέον θα είναι πλειοψηφία καθαρή οι λαθραίοι και θα μπορούν να ψηφίσουν μονομπλοκ ισλαμικό κόμμα, δηλαδή θα ξυπνήσεις μια μέρα με ισλαμική κυβέρνηση, θα κατέβει για πρώτη φορά στις εκλογές το ισλαμικό κόμμα και θα πάρει ξαφνικά 40% μιας και οι δημοσκόποι από την μία θα το κρύβουν από την άλλη δεν θα ρωτάνε τον κάθε χαμπίμπ που σηκώνει το τηλέφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί είναι τόσο "βέβαιος" ο κ.Καλαμιτσης για το 20%;Διοτι κανονικά δεν θα έπρεπε να το λέει ακόμα κι αν είναι "βέβαιος"! Διότι λέγε-λέγε, στο τέλος θα βγει από την... Singular! Δηλ. την... "κάλπη"!!! Εκτός αν ο κ. Καλαμιτσης το λέει αυτό διότι γνωρίζει για τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες ελληνικές ταυτότητες που δίνει ο Τσιπρα (με τον τόνο στη ληγουσα)!!! "και λέγε-λέγε, λέγε-λεγε κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς", που λέει κι ένα παλιό λαϊκό τραγούδι!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι τόσο "βέβαιος" ο κ.Καλαμιτσης για το 20%; ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ !!!!! Εαν συμμετείχαν όλοι οι διαφωνούντες στη ψηφοφορία, θα έπαιρνε ο λεγάμενος 0,2 % αλλά επειδή αυτοί “αντιστέκονται” διά της αποχής, ο μάγκας θα πάρει 20% και βάλε !