23/7/19

Ουκρανία. Οι ψηφοφόροι αποδοκίμασαν τους πολεμοχαρείς

Θριαμβευτική νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Ουκρανίας για το νεοσύστατο κόμμα του τηλε-προέδρου της Ουκρανίας και πρώην κωμικού Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έλαβε το 42,5% και εξασφαλίζει αυτοδυναμία, εκλέγοντας 122 από την Επικράτεια και 126 από τις μονοεδρικές. 
Από τον σύνολο των 451 βουλευτών. Μακράν δεύτερο με 13% ήταν το κόμμα «Πλατφόρμα για τη Ζωή», των φίλων της Μόσχας με 13%.
 Τα Κόμματα της Γιούλιας και του Ποροσένκο, ναυάγησαν εντελώς και έπεσαν στο 8%..Στην πέμπτη θέση κατέλαβε, με ποσοστό 6,3%, ο χαρισματικός πρώην αστέρας της ροκ Σβιάτοσλαβ Βακάρτσουκ με το νεοσύστατο κόμμα του," Φωνή", στο ψηφοδέλτιο του οποίου στεγάστηκαν νέοι τεχνοκράτες εκπαιδευμένοι στη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...