27/5/20

Η προδοσία της Κάσσου από τους Αγγλοτσολιάδες -Δανειολήπτες Κουντουριώτη Μαυροκορδάτο

Η Κάσος λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και της ναυτικής της δύναμης, αποτελούσε σημαντικότατο έρεισμα των ελληνικών επαναστατικών δυνάμεων στο Αιγαίο και στήριγμα της Επανάστασης Κρήτης. 
Από τα μέσα Απριλίου του 1824 οι Κάσσιοι είχαν πληροφορίες για την επικείμενη επίθεση των Αιγυπτίων και επανειλημμένα ζήτησαν βοήθεια από την Ύδρα, και τις Σπέτσες. 
Στις 12 Μαΐου, 1824, οι πρόκριτοι της Κάσσου έστειλαν αίτημα για βοήθεια, στην «επαναστατική κυβέρνηση» Μαυροκορδάτου -Κουντουριώτη για να τους στείλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενίσχυση με πλοία, πολεμοφόδια και στρατό, αλλά δεν έλαβαν απάντηση. 
Δύο ημέρες αργότερα, ο αιγυπτιακός στόλος έκανε την εμφάνισή του στ’ ανοιχτά της Κάσου. Στις 17 Μαΐου οι Κάσσιοι επανήλθαν στο αίτημά τους για βοήθεια.  
Και οι πατριώτες Κάσσιοι απέμειναν την κρίσιμη ώρα της Τουρκοαιγυπτιακής εισβολής μόνοι και απροστάτευτοι και υπέστησαν πλήρη καταστροφή.

 Ο αγγλοτσολιάς Γεώργιος Κουντουριώτης μαζί με τον Μαυροκορδάτο αρνήθηκαν να στείλουν βοήθεια και στις 27 Μάϊου /8 Ιουνίου 1824 που ο στόλος της Αιγύπτου επιτέθηκε στο νησί , ο τενεκές των αγγλικών δανείων, υπέγραψε επιστολή με την οποία υποσχόταν βοήθεια στον επαναστατημένο λαό της Κάσου, όταν θα ερχόταν η δόση του δανείου των Ρότσιλντ, και τους έλεγε: «η Διοίκησις γνωρίζουσα τήν γενναιότητά σας καί τήν απόφασίν σας νά θυσιασθήτε πάντες υπέρ πίστεως καί πατρίδος, πληροφορηθείσα ότι καί αρκετά ξένα άρματα ευρίσκονται εις τήν νήσον σας είναι βεβαία ότι θέλετε δώσει τρόμον εις τόν εχθρόν». 

Η επιστολή του προδότη υδραίου εβραιόσπορου είναι η ακόλουθη: 

«Η Διοίκησις, ως κοινή μήτηρ, δέν θέλει αδιαφορήσει καί εις τάς πολεμικάς χρείας, καί φθάσαντος τού δανείου θέλει σάς οικονομίσει αναλόγως. Τά πολεμικά πλοία εξ Ύδρας καί Σπετσών δέν εκπλέουσιν ακόμη εξ αιτίας όπου τό ταμείον δέν έχει χρήματα νά πληρώσει τούς ναύτας, άμα όμως φθάσουν τά χρήματα καί πληρωθούν οι ναύται θέλουν έβγει ευθύς επειδή είναι έτοιμα. Απορεί η Διοίκησις παρατηρούσα ότι έχετε έλλειψιν εφοδίων, ενώ ειξεύρει ότι καί πρότερον ήσθε εφωδιασμένοι από αυτά καί τελευταίον λαβόντες τά όσα εκ Κρήτης έφθασαν αυτόθι, εφοδιασθήτε έτι μάλλον τούτο. Αν ο εχθρικός στόλος αποτολμήση νά πλησιάση εις τήν νήσον ταύτην καί νά φροντίση νά κάμη έφοδον, η Διοίκησις γνωρίζουσα τήν γενναιότητά σας καί τήν απόφασίν σας νά θυσιασθήτε πάντες υπέρ πίστεως καί πατρίδος, πληροφορηθείσα ότι καί αρκετά ξένα άρματα ευρίσκονται εις τήν νήσον σας είναι βεβαία ότι θέλετε δώσει τρόμον εις τόν εχθρόν. Εν Μύλοις Ναυπλίου τή 27 Μαΐου 1824 
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Κουντουριώτης» 


Μετά την
κατάρρευση της αντίστασης των Κασίων, ακολούθησε γενική σφαγή και εξανδραποδισμός. Γύρω στους 2.000 σκοτώθηκαν και αλλά τόσα γυναικόπαιδα αιχμαλωτίσθηκαν για να πουληθούν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.

 Τα κασσιώτικα πλοία δημεύτηκαν .
Ο Επικεφαλής της επιχείρησης αλβανός Χουσεϊν Μπέης και ο αλγερινός ναύαρχος Ισμαήλ Γιβραλτάρ, αφού εγκατέστησαν τούρκο διοικητή και φρουρά στην Κάσο εξασφάλισαν αμαχητί την υποταγή της Καρπάθου, και αναχώρησαν για τη Σούδα. 
Μόλις έμαθαν την καταστροφή της Κάσσου οι Υδραίοι απέπλευσαν και πήγαν μια βόλτα προς την Κάσσο.

ΥΓ. Ακριβώς όπως τότε, οι γραικύλοι του σήμερα ,παρηγορούσαν τους φτωχούς τους άνεργους και τους πεινασμένους από τηλεοράσεως με το... "έρχεται η δόση".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που στη δημοσιογραφική πιάτσα ταξι αποκαλείται «ΣΦΥΡΙΖΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΗ ΤV» ανακοίνωσε ουσιαστικά ο Πάνος 17Ν σε αυτοσυνέντευξή του στην Κραυγή, κάνοντας λόγο για «μαρξιστικο επιπολασμο μεταρρύθμισης του μιντιακού οχετου».

Σύμφωνα με τον γραμματοφορέα της ΣΦΥΡΙΖΑ, «το πρώτο που πρέπει να αποκατασταθεί σήμερα στον χώρο της καλλιτεχνικης ενημέρωσης κατ'οικον είναι η κωμωδία και να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των μέσων απο τους αλλους. Μέσα σε ένα τέτοιο τοπίο υπάρχει χώρος για μια ισχυρή αριστερου κολωμαγουλου πορδή».

Ο κ. Μολοτωφ πρόσθεσε ότι το ΕΣΡ-ΚΚΣΣΡ, έχει αυτοακυρωθεί.

«Εμείς γουσταρουμε να στηρίξουμε τα παρακρατικα επιδοτουμενα μέσα στα οποία ο ΣΦΥΡΙΖΑ συμμετέχει ως κρατικος μέτοχος με όλες μας τις δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό, χτιζεται και ένας διχτυακος ραδιοτηλεοφτικός σταβλος στο πλαίσιο της ΚρΑυγής και του βλαμμενου Κόκκινου Μαλλιου»

ωμιλησε.


Διαδιχτυακια τηλενόραση κατ'οικον λοιπόν έρχεται

όπως αναφέρει το ανταποκριτικο πρακτορειο- σαλεπιτζιδικο e-tetradio δεν είναι τυχαία η αποχώρηση του Σμυρλάκη από το Mega - Manelis ΕΠΕ προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο αυτό καλαμπουρι με τα λεφτα των φορολογουμενων .

Ο Γιάννης Σμυρλάκη δουλεύει χρόνια την τηλεόραση και το κατέχει το σπορ. Υπεύθυνος των ΜΜΕ της ΣΦΥΡΙΖΑ είναι ο Λευτέρη Αρβανίτης και ήδη του πουστώνεται η αναμόρφωση (και η άνοδος στις ακροαματικότητες κωφων) του 105.555 Στο Κόσκκινο και στη Γυαρο.

Πριν 3,5 χρόνια, πάντως, η «ΚLeft Mιdia Α.Γ.Ε.» που λειτουργαει τον Κόσκκινο είχε κατοχυρώσει τους επιθεωρησιακους τίτλους «ΚLEFT TV», «ΚLΑFTΑ RADIO», «ΚLEFTΙΚΟ NEWSΖ» και «LEFTΑ FMΜ», μαζί με τα λογότυπά τους.

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...