1101. Οι Σταυροφόροι κατέλαβαν την «Παράλιο Καισάρεια» στο τωρινό Ισραήλ, μετά από δεκαπενθήμερη πολιορκία και κατάσφαξαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
1703.Ο ρωσικός στόλος νίκησε το Σουηδικό στη ναυμαχία στις εκβολές του Νέβα.
1770. Στις 17/28 Μαΐου έγινε η καταστροφή του στρατοπέδου των Επαναστατών στην Μεθώνη από 3000 Αλβανούς, μετά από 6ωρη λυσσώδη μάχη. Την 5 απογευματινή της 17/28 Μαΐου 1770 υπό τον πνέοντα ελαφρό άνεμο τα ρωσικά της μοίρας του Έλφινστον είσήλθαν στο λιμένα του Ναυπλίου για να επιτεθούν κατά των τουρκικών αλλά οι Τούρκοι διέφυγαν.
1914. Στις 4/17 Μαίου υπογράφηκε μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης, που επικεφαλής της ήταν ο πρίγκιπας Βηντ και του προέδρου της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου» Γεωργίου Χρηστάκη-Ζωγράφου, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και η ελληνικότητα των επαρχιών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς.1102. Η δεύτερη μάχη της Ραμάλα μεταξύ των Σταυροφόρων του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ με τον στρατό των Φατμιδών της Αιγύπτιου. Σκοτώθηκαν και οι 500 Ιππότες του Βαλδουίνου που σώθηκε. Ο Ούγγρος βασιλιάς Κολομάν στεφθηκε στο Βελιγράδι και βασιλιάς των Χαρβατών.
1215. O Άγγλoι βαρόνοι που επαναστάτησαν κατά του Ιωάννη του Ακτήμονα κατέλαβαν το Λονδίνο
1395. Η μάχη της Ρόβινε στη Βλαχία κατά την οποία οι Βλάχοι υπό τον Μιρτσέα τον Πρεσβύτερο απέκρουσαν την επίθεση των Οθωμανών του Βαγιαζήτ Α. Κατά τη διάρκεια της μάχης βασικό τακτικό ρόλο έπαιξαν οι τοξότες των Βλάχων που εκμηδένισαν το οθωμανικό Ιππικό. Οι υποτελείς του Βαγιαζήτ, σέρβοι ηγεμόνες Στέφανος Λαζάρεβιτς και Μάρκο Κράλιεβιτς πολέμησαν με τους Τούρκους. Σε αυτή τη μάχη σκοτώθηκε ο Μαρκο Μρνιάβτσεβιτς Κράλιεβιτς.
1536. Ο Γεώργιος Μπολέυν αδελφός της Άννας και άλλα τέσσερα άτομα εκτελέστηκαν στον Πύργο του Λονδίνου για προδοσία.
1606. Την ένατη ημέρα μετά το γάμο του με την Καθολική Πολωνέζα Μαρίνα Μνίτσεκ ο ανατραπείς πρώτος Ψευδοδημήτριος εκτελέστηκε. Μετά τον έκαψαν και σκόρπισαν τη στάχτη του με διαταγή του Βασίλι Σουίσκι που πήρε το στεμμα. Η πολωνέζα Τσαρίνα απελάθηκε.
1656 . Ο Τσάρος Αλεξέι Μιχάηλοβιτς Ρομάνοφ πήρε το μέρος της Πολωνίας και μπήκε στον Βόρειο Πόλεμο επιτιθέμενος στη Σουηδία.
1727. Πέθανε η Αικατερίνη Α ' της Ρωσίας, που γεννήθηκε σαν Μάρτα Έλενα Σκαβρονσκάϊα κάπου στη Βλατική . Ήταν Τσαρίνα από το 1725 .Στέφτηκε Τσάρος ο Πέτρος Β.
1742.Ο Φρειδερίκος Β΄ της Πρωσίας κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου της Σιλεσίας κατήγαγε αποφασιστική νίκη κατά των Αυστριακών, στη μάχη του Χότουζιτς. Οι 2 πλευρές που είχαν σημαντικές απώλειες απέφυγαν την διεξαγωγή και άλλης μεγάλης σύγκρουσης. Η μάχη του Χότουζιτς οδήγησε στην συνθήκη του Μπρέσλαου. Με την οποία η Αυστρία παραχώρησε το μεγαλύτερο μέρος της Σιλεσίας στην Πρωσία. Ο πρίγκιπας Λεοπόλδος Β΄ του Άνχαλτ-Ντεσάου μετά την μάχη έλαβε τον βαθμό του στρατάρχη. 1756 .Ξεκίνησε ο Επταετής Πόλεμος (17 Μαΐου 1756 – 15 Φεβρουαρίου 1763)·
1790. Κατά τον έβδομο ρωσο-τουρκικό πόλεμο (1787- 1792), έγινε στις 17/28 Μαΐου η Ναυμαχία του πορθμό του Καφηρέα μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου. Στην ναυμαχία ενεπλάκησαν τα 9 πλοία του Λάμπρου Κατσώνη με τουρκική μοίρα 15 πλοίων την οποία ενίσχυσε και μια αλγερινή μοιρα. Κατά τη ναυμαχία αυτή ο Κατσώνης έχασε 5 πλοία (2 που καταλήφθηκαν από Αλγερινούς και 3 που πυρπολήθηκαν από τους κυβερνήτες τους για να μη καταληφθούν καθώς και 565 άνδρες αξιωματικούς και ναύτες νεκρούς. Από τους Τούρκους και Αλγερινούς βεβαιώνονταν ότι φονεύθηκαν περί τους 3.000. Στη συνέχεια ο Κατσώνης κατέφυγε στο Πόρτο Κάγιο στο Ακρωτήριο Ταίναρο.
1805. Ο Μεχμέτ Αλή Πασάς , με απαίτηση των 4000 Αλβανών ατάκτων που διοικούσε, των Μαμελούκων και του «λαού», αναγνωρίστηκε από την Υψηλή Πύλη ως Βαλής της Αιγύπτου.
1808. Ο Ναπολέων διέταξε την προσάρτηση των παπικών εδαφών στη Γαλλία.
1814. Υπογράφηκε το Σύνταγμα της Νορβηγίας και ο διάδοχος Χριστιανός Φρειδερίκος της Δανίας έλαβε και το Στέμμα της Νορβηγίας.
1821.Οι συγκρούσεις που έγιναν στον Πολύγυρο στις 17/29 Μαΐου μεταξύ Ελλήνων κατοίκων και Τούρκων στρατιωτών, ανάγκασαν τον Εμμανουήλ Παπά να κηρύξει στις Καρυές του Αγίου Όρους την έναρξη της Επαναστάσεως στην Μακεδονία, όπου οι μοναχοί τον ανακήρυξαν «Αρχηγό και Προστάτη της Μακεδονίας».
1828. Διαφωνία του Ηπειρώτη οπλαρχηγού Χατζημιχάλη Νταλιάνη, και των Σφακιανών για την επιλογή του τόπου που θα έδιναν τη μάχη με τον Πασά της Κυδωνίας, Μουσταφά. Οι Σφακιανοί πρότειναν την ορεινή θέση Κολοκάσια, και ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης επέμεινε στο Φραγκοκάστελο.
1848. Για να γλυτώσει από την επανάσταση ο αυστριακός αυτοκράτορας Φερδινάνδου δραπέτευσε από τη Βιέννη και πήγε στο Ίνσμπρουκ.
1869. Ο Αυτοκρατορικός ιαπωνικός στρατός νίκησε τα απομεινάρια του σογκούν Τοκουγκάβα στη μάχη της Χακοντάτε.
1895. Εγκαινιάστηκε η σιδηροδρομική γραμμή Πειραιώς-Αθηνών και ο σταθμός της Ομόνοιας.
1897. Στις 5/17 Μαΐου ο Ρώσος Υπουργός εξωτερικών κόμης Μουράβιεφ απάντησε στην επιστολή της 26ης Απριλίου/8ης Μαΐου του Αυστριακού υπουργού με την οποία συμφώνησε να διατηρηθεί το στάτους κβο των Βαλκανίων.
1902. Ο αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης (1857-1923) ανακοίνωσε την ανακάλυψη του μηχανισμού των Αντικυθήρων.
1913. Στο Λονδίνο υπογράφηκε η συνθήκη μεταξύ της Τουρκίας και των βαλκανικών δυνάμεων, (Βουλγαρία, Σερβία, Ελλάδα και Μαυροβούνιο) , με την οποία τερματίστηκε ο 1ος βαλκανικός πόλεμος.
1917. Πραγματοποιήθηκε στο Μπάντ Κρούζναχ στην έδρα της Ανώτατης Διοίκησης του Γερμανικού Στρατού, η διάσκεψη των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών των κεντρικών δυνάμεων. Στη συνάντηση υποτίθεται ότι οι μονάρχες Γερμανίας και Αυστρο-Ουγγαρίας θα επικύρωσαν τον διαμοιρασμό των κατακτήσεων στη Ρωσία και τα Βαλκάνια.
1919. Οι μπολσεβίκοι ανακοίνωσαν την εθνικοποίηση της Εκκλησιαστικής και μοναστικής περιουσίας στη Ρωσία.
Στη Μικρά Ασία το ΙΙ/38 Τάγμα Ευζώνων απελευθέρωσε τα Θείρα Αϊδινίου.
1920. Η αμερικανική Γερουσία αναγνώρισε με ψήφισμά της τα δικαιώματα της Ελλάδος επί της Βορείου Ηπείρου.
1921.Το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο υπόγραψαν τελωνειακή ένωση 1928. Άρχισαν τα αγωνίσματα των 9ων Ολυμπιακών Αγώνων του Άμστερνταμ. Έλαβαν μέρος 2.724 αθλητές και 290 αθλήτριες από 46 κράτη.
1930 Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αριστείδης Μπριάντ έκανε έκκληση για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκός ομοσπονδιακής Ένωσης.
1931. Έγινε το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το Γιούγκερς-G 24 της Ελληνικής Εταιρείας Εναερίων Συγκοινωνιών, που το βάφτισαν «ΑΘΗΝΑΙ».
1933. Η «δημοκρατική» Ισπανία, έκλεισε τις εκκλησιαστικές σχολές και εθνικοποίησε την εκκλησιαστική περιουσία.
1936.Στην Αθήνα πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς, ο Αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Παναγής Τσαλδάρης, σε ηλικία 68 ετών.
1937.Δημοσιεύτηκε ο αναγκαστικός Νόμος του Μεταξά για τα αγροτικά χρέη.
1939 . Η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία απέρριψαν την πρόταση του Χίτλερ να υπογράψουν σύμφωνο μη επίθεσης. Το σύμφωνο υπεγράφη από τη Δανία, την Εσθονία και τη Λιθουανία.
1940. Οι γερμανοί κατέλαβαν τις Βρυξέλλες και τις πόλεις Λουβέν και Ναμούρ. Στη Γαλλία ο στρατάρχης Πεταίν διορίστηκε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Ο ξάδερφός του ήταν μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης της Κορυτσάς. Οι κομμουνιστές οργάνωσαν την επίθεση.
Ο Λάτσης έπιασε δουλειά στο ξενοδοχείο που θα έμενε ο βασιλιάς της Ιταλίας και στις 17 Μαΐου του 1941 , επιτέθηκε στο αυτοκίνητο του Βίκτωρα Εμμανουήλ φωνάζοντας «Κάτω ο φασισμός». Έριξε τέσσερις σφαίρες που αστόχησαν.
Ο Λάτσης συνελήφθη επί τόπου και τον κρέμασαν δέκα ημέρες αργότερα. Οι Ιταλοί απέδωσαν την επίθεση του στο ότι ήταν Έλληνας.
1942. Στην δεύτερη μάχη του Χαρκόφ , η Βέρμαχτ μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα της Ρουμανίας εξαπέλυσε αντεπίθεση εναντίον του Κόκκινου Στρατού. Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι της 28 Μαΐου και θα ήταν η τελευταία νικηφόρα μάχη της Βέρμαχτ.
1943. Η βρετανική αεροπορία ΡΑΦ βομβάρδισε τα φράγματα 'Εντερταλ και Μένεταλ, με αποτέλεσμα να πνιγούν περίπου 1.500 άτομα από την πλημμύρα . Στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε ο Ραδιοφωνικός Κανονισμός με τον οποίο ιδρύθηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία.
1944. Στο Λίβανο ξεκίνησε υπό την αιγίδα των Άγγλων, το Συνέδριο με το οποίο οι Άγγλοι νομιμοποίησαν το ΚΚΕ και τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Στο συνέδριο είχαν προσκληθεί 25 σύνεδροι που εκπροσωπούσαν15 κόμματα και οργανώσεις. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε τρεις ημέρες μετά, στις 20 Μαΐου.
Συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της κυβέρνησης Γεώργιος Παπανδρέου, οι Σ. Βενιζέλος, Κ. Ρέντης, Γ. Εξηντάρης και Γ. Βασιλειάδης εκ μέρους του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Δ. Λόντος εκ μέρους του Λαϊκού Κόμματος, ο Σπύρος Θεοτόκης εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Κόμματος, ο Γ. Σακαλής εκ μέρους του Προοδευτικού Κόμματος, οΑλέξανδρος Μυλωνάς εκ μέρους του Αγροτικού Κόμματος, ο Ιωάννης Σοφιανόπουλος εκ μέρους της "Ένωσης Αριστερών", ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος εκ μέρους του Εθνικού Ενωτικού Κόμματος, ο Φίλιππος Δραγούμης ως ανεξάρτητος, ο Αλέξανδρος Σβώλος ως πρόεδρος της ΠΕΕΑ συνοδευόμενος από τους Α. Αγγελόπουλο και Ν. Ασκούτση, ο Πέτρος Ρούσος εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Μιλτιάδης Πορφυρογένης ως Γ.Γ. του ΕΑΜ, συνοδευόμενος από τον Δ. Στρατή , ο Υποστράτηγος Στέφανος Σαράφης ως αρχηγός του ΕΛΑΣ, ο Κομνηνός Πυρομάγλου ως υπαρχηγός του ΕΔΕΣ, συνοδευόμενος από τον αντισυνταγματάρχη Σ. Μεταξά και τον λοχαγό Ι. Μεταξά , ο Γεώργιος Α. Καρτάλης ως εκπρόσωπος της ΕΚΚΑ, ο Υποστράτηγος Κ. Βεντήρης και ο Α. Σταθάτος. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούσε αδιάλειπτα ο Άγγλος πρέσβης Ρέτζιναλτ Λίπερ.
Την ίδια ημέρα στην μάχη του Μόντε Κασσίνο, Πολωνοί πέτυχαν να καταλάβουν το ύψωμα Σαντ Αντζελο. 1946 . Εκτελέστηκε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Μίτρι Αντονέσκου.
1956. Στην Κύπρο οι Άγγλοι σκότωσαν στη Πόλη Χρυσοχούς, κατα τη διάρκεια κατοίκον περιορισμού το Κυριάκο Δημητριάδη.
1959. Ο Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα ανακοίνωσε η διανομή της γης στους χωρικούς.
1961. Ο Φιντέλ Κάστρο απελευθέρωσε τους αιχμαλώτους της επιχείρησης του Κόλπου των Χοίρων, με αντάλλαγμα 500 μπουλντόζες.
1962.Κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. το βιβλίο «Συνομιλίες με τον Στάλιν» του Μίλοβαν Τζίλας, ο οποίος ανέφερε ότι το Κ.Κ.Ε. είχε δεχθεί να "συζητήσει" το Μακεδονικό με τη Γιουγκοσλαβία, με αντάλλαγμα την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και ότι ο Στάλιν θεωρούσε αδύνατη την επικράτηση των κομμουνιστών στον ελληνικό εμφύλιο.
Συμπλοκή μεταξύ βουλευτών της Ε.Ρ.Ε. και της Ενώσεως Κέντρου σημειώνεται στη Βουλή των Ελλήνων κατά την πρώτη ημέρα συζητήσεως της προτάσεως μομφής που είχαν καταθέσει από κοινού η Ένωση Κέντρου και η Ε.Δ.Α. για τη «βία και νοθεία» και τον τερματισμό της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.
1963. Ο 40χρονος Στέφαν Μπόμπεκ, πρώην επιθετικός της Παρτιζάν Βελιγραδίου, με την οποία αγωνίστηκε 14 χρόνια (1945-58) και πέτυχε 403 γκολ σε 468 αγώνες, αλλά και της Γιουγκοσλαβίας (63 φορές, 38 γκολ) ανέλαβε προπονητής για μία διετία στον Παναθηναϊκό διαδεχόμενος τον Χάρι Γκέιμ (που κέρδισε δύο πρωταθλήματα με το τριφύλλι). Ανακοινώθηκε ότι τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού θα προστατεύουν τα αλιευτικά της Μυτιλήνης, λόγω των συνεχών επιθέσεων που δέχονταν από τουρκικές ακταιωρούς.
1966. Στο Πατριαρχείου του Πετς έφτασε από Βελιγράδι αντιπροσωπεία τη Ενωσης Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών με επικεφαλής τον Ιβάν Βάκιτς, για να εξετάσουν επιτόπου τις καταγγελίες των μοναχών της Μονής Βισόκι Ντετσάνι, ότι οι Αλβανοί η έκλεβαν και κατέστρεφαν τις περιουσίες των μοναστηριών, βεβήλωναν και κατέστρεφαν τα χριστιανικά νεκροταφεία και ότι κακοποιούσαν επιτιθέμενος τους ιερείς της Σερβικης Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μετά από μερικές ημέρες, η κομματική αντιπροσωπεία συνέταξε έκθεση, που ελαχιστοποιούσε το πρόβλημα και ανέφερε ότι επρόκειτο για σποραδικά επεισόδια, όχι για οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των ορθοδόξων από τους Αλβανούς.
1968.Εγκαινιάστηκε το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.
1969. Το σοβιετικό διαστημόπλοιο Venera 6, "κατ'εβηκε" στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης και ξεκίνησε την αποστολή δεδομένων. 51 λεπτά, κατόπιν συνέθλιβα από την υψηλή ατμοσφαιρική πίεση.
1972. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή κύρωσε τις συνθήκες που υπέγραψε με την Πολωνία και τη Σοβιετική Ένωση ο Μπραντ.
1987. Επίθεση στο αμερικανικό πλοίο «Σταρκ» από ιρακινούς πυραύλους, με 37 ναύτες νεκρούς και 21 τραυματίες.
1990.Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ των κοινών δικαιωμάτων συνταξιοδότησης για τα δύο φύλα.
1992. Διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ κατά του στρατιωτικού καθεστώτος.
1994. Στο Σεράγεβο, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών , Αλέξιος
ο δεύτερος, ο Πατριάρχης της Σερβίας Παύλος και ο Αρχιεπίσκοπος του Ζάγκρεμπ Καρδινάλιος Φράνιο Κούχαριτς υπέγραψαν τη διακήρυξη του Σεράγεβο, με την οποία ζητούσαν την ειρηνική επίλυση των διαφορών, και σεβασμό της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων όλων των λαών.
1997. Μετά τη σύλληψη της Κινσάσα, ο Λοράντ Καμπίλα
αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος του Ζαΐρ,το οποίο μετονόμασα σε Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
1999. Κατά την 55η ημέρα των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, χτυπήθηκε και πάλι το Μπορ και σκοτώθηκε ένα άτομο. Από τη νέα επίθεση στο εργοστάσιο «Krusik» του Βάλιεβο ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν. Ακόμα, γκρεμίστηκε η αερογέφυρα στην εθνική οδό Βελιγραδίου - Νις. Χτυπήθηκαν στόχοι στο Πρεσεβο, το Λεσκοβατς, τη Μπαταΐνιτσα, τη Φρούσκα Γκόρα, το Σμεντερεβο, τη Βέλικα Πλάνα ,
το αεροδρόμιο Πόνικβε τη Γκίλανε και το Κραγκούγιεβατς.
Στην ενδέκατη επίθεση του ΝΑΤΟστο Τσάτσακ χτύπησε το εργοστάσιο TRZ «CER» και τη σιδηροδρομική γραμμή με το Κράλιεβο. Το ΝΑΤΟ έριξε επίσης δύο πυραύλους στις εγκαταστάσεις της «Jugopetrol» στην Τσουκαρίτσα του Βελιγραδίου και στην περιοχή του αεροδρομίου Σούρτισν. Από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν το καπνεργοστάσιο στη Βράνιε και ο σταθμός των λεωφορείων. Στο Βλαντιτσιν Χαν ξαναχτύπησαν τη γέφυρα του ποταμού Μοράβα και πολλά σπίτα καταστράφηκαν από το ωστικό κύμα.
Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτεθηκαν και σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Σιένιτσα και την Ούζιτσε. Οι αμερικανοί εμφάνισαν τον ρουφιάνο Μάρτι Αχτισάαρι που ανακοίνωσε ότι έχει την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για την ανάληψη του ρόλου του απεσταλμένος στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί τις προσφερόμενες θέσεις στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τονΟΥΤΣΕΚΑ , και κάλεσε το ΝΑΤΟ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας μέχρι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν από το Κοσσυφοπέδιο.
2007. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στην Αμερική , ενώθηκαν ξανά έπειτα από 80 χρόνια διχασμού και οι δυο ιεράρχες ο Πατριάρχης Αλέξιο Β' και ο Μητροπολίτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο εξωτερικό έκαναν συλλειτουργό στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.
2014. Στη Σερβία, ξεκίνησαν οι πλημμύρες κυρίως στο Ομπρένοβατς.
2015. Στα Σκόπια, στον απόηχο του σκανδάλου των υποκλοπών της Cia και της δράσης ενόπλων αλβανών στο Κουμάνοβο, χιλιάδες κομπάρσοι του πο΄λυχεωμου τσίρκου ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.
2020. Ο εθνάρχης Αμβρόσιος αναθεμάτισε τον υιό της αδελφής του ,την υπουργό Παιδείας και τον «τσαμπουκα» υφυπουργό Προ-Πο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγιάς Φανερωμένης Αιγίου.
1 σχόλιο:
Σχετικά με δημοσίευση μου – post εδώ στο Facebook, όπου είχα αναρτήσει στις 30/4/2021, από αυτό εδώ το προφίλ μου, όπου διατηρώ ως χρήστης – ιδιώτης με το όνομα Kostas Aristotel και στο οποίο είχα αναφερθεί στον κ. Νικόλαο Κοκλώνη, θα ήθελα σήμερα 15/5/2021:
1. Να ενημερώσω και να δηλώσω υπεύθυνα ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση – post έχει ήδη διαγραφεί από εμένα τον ίδιο, όπου την συνέταξα και δεν υπάρχει πια από τις 8 Μαΐου 2021, επειδή η άποψη μου σχετικά με τα όσα έγραψα και ανέφερα σε αυτή την δημοσίευση και ειδικότερα για τον κ. Ν. Κοκλώνη, θεωρώ ότι έγιναν καθ’ υπέρβαση της ευγένειας μου και του ορθού μέτρου κρίσης μου και έπαψαν να με εκφράζουν., ανακάλεσα και διέγραψα το κείμενο και τα συν αυτό σχόλια και δεν υποστηρίζω πλέον το περιεχόμενο της δημοσίευσης που είχα συντάξει και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.
2. Ζητώ με την παρούσα δημοσίευση – post, ειλικρινώς συγγνώμη από τον κ. Ν. Κοκλώνη και δηλώνω την μεταμέλεια μου, για τα όσα εκ λάθους εκτίμησης, άγνοιας και παρορμητικά αναφέρθηκαν και γράφτηκαν και προς τούτο ανακλήθηκαν από εμένα, σεβόμενος την επαγγελματική τιμή, αξιοπρέπεια και ήθος του κ. Ν. Κοκλώνη, όπου δεν τον γνωρίζω προσωπικά καθόλου και σαφώς ουδόλως προσωπικά ή επαγγελματικά δεν επιθυμώ να βλάψω και ρητά διαβεβαιώ ότι δεν είχα και δεν έχω πρόθεση να προκαλέσω οποιαδήποτε δυσφήμιση
Δημοσίευση σχολίου