31/12/21

Λήξη Συναγερμού. Ο Μπιντές έκανε τον Μάγκα και ο Βαλόντια του είπε ότι θα προκαλέσει την πλήρη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων .Μίλησαν για 50 λεπτά. Δηλαδή για 12 λεπτά ο καθένας, συν οι μεταφραστές

 

 

Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι,              ο Αμερικανός ηγέτης είπε στον Πρόεδρο Πούτιν  ότι εάν συνεχιστεί η κλιμάκωση στα σύνορα της Ουκρανίας, οι δυτικές χώρες θα αναπτύξουν «μεγάλης κλίμακας κυρώσεις», συμπεριλαμβανομένων μέτρων στον οικονομικό και στρατιωτικό τομέα. 

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επεσήμανε στον συνάδελφό του Μπάϊντεν ότι « αυτό θα ήταν σοβαρό λάθος»,  διότι «σε περίπτωση εισαγωγής νέων», «άνευ προηγουμένου κυρώσεων» θα επέλθει πλήρης ρήξη   των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αποδείχθηκε χρήσιμη και για τις δύο πλευρές.

«Σε γενικές γραμμές, η συζήτηση ήταν ειλικρινής και, φυσικά, ήταν χρήσιμη και για τις δύο πλευρές. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι τακτικές επαφές στο υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε η ανακοίνωση έκθεση.

«Το κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν η έναρξη διαπραγματεύσεων στην Γενεύη για την παροχή νομικών εγγυήσεων για τη διασφάλιση  της Ρωσίας. 

Ο Ρώσος ηγέτης εξήγησε λεπτομερώς τις θεμελιώδεις προσεγγίσεις που καθορίζονται στη βάση των ρωσικών σχεδίων συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. 

«Τονίστηκε ότι το αποτέλεσμα των κοινών προσπάθειών θα πρέπει να είναι αυστηρές νομικές εγγυήσεις οι οποίος αποκλείουν την πρόοδο του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την ανάπτυξη απειλητικών οπλικών συστημάτων κοντά στα Ρωσικά σύνορα. Τονίζεται ότι η ασφάλεια κάθε χώρας μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με βάση την αυστηρή τήρηση της αρχής του αδιαίρετου της ασφάλειας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

 Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, εκφράστηκε , «αμοιβαία ετοιμότητα για σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο για τα ζητήματα που εντοπίστηκαν». Επιβεβαιώθηκε ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν πρώτα στη Γενεύη στις 9 και 10 Ιανουαρίου, στη συνέχεια στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες στις 12 Ιανουαρίου, και οι συζητήσεις του ΟΑΣΕ θα ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου. 

«Οι πρόεδροι συμφώνησαν να διατηρήσουν υπό προσωπικό έλεγχο την πορεία των συζητήσεων σχετικά με τις προαναφερθείσες διαπραγματεύσεις και ειδικά σε διμερή μορφή - με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων το συντομότερο δυνατόν».

Ο Τζόζεφ Μπάιντεν «τόνισε την ιδιαίτερη ευθύνη της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην Ευρώπη και τον κόσμο στο σύνολό του, καθώς επίσης το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει καμία πρόθεση να αναπτύξει επιθετικές δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Στίβεν Πίφερ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο και νυν υπάλληλος του Αμερικανικού Ιδρύματος Μπρούκινγκς, δήλωσε μετρά την συνομιλία Μπιντέ-Βαλόντια, ότι η Ουάσιγκτον θα δεχθεί ορισμένους από τους όρους της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας, και συγκεκριμένα, να περιορίσει τις δυτικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, βασικά μέλη του ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συμμαχία στο εγγύς μέλλον, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κιέβου αναγνώρισε ότι  δεν υφίσταται Ουκρανική απειλή. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΕ ΒΑΖΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΧΑΣΙΣΙ
Α
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΙΝΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΜΑΡΙ TΟΥ ΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ??

ΣΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ ΣΠΥΡΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ?

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...