29/12/21

O Βαλόντια θα μιλήσει αύριο με τον Μπιντέ


 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα καλέσει αύριο Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, στις 15:30 με την ώρα της Μόσχας, (14.30 Αθηνών) τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπιντέ. Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (START) του Λευκού Οίκου Έμιλυ Χορν είπε ότι η συνομιλία, η οποία έχει προγραμματιστεί θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία του Ρώσου ηγέτη και ότι θα συζητηθούν , «μια ολόκληρη σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης συνεδρίαση στον ΟΑΣΕ και συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ- Ρωσίας».
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιανουάριο.

Το κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου έπεσε σε χαμηλό τριών εβδομάδων λόγω της προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου μειώθηκαν για έκτη συνεχόμενη ημέρα. 
Οι τιμές των συμβάσεων με παράδοση στον ολλανδικό κόμβο TTF μειώθηκαν κατά 12 % , στα 1156,9 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Ωστόσο, οι τιμές εξακολουθούν να είναι πέντε φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών. 
 Από τις 19:34 ώρα Μόσχας, το φυσικό αέριο μειώθηκε ακόμη περισσότερο, στα 1145,06 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: