7/4/22

Το To γερμανικό κοινοβούλιο έριξε φάπα στον φαλακροκαγκελάριο και απέρριψε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η κάτω βουλή της Γερμανίας καταψήφισε την Πέμπτη το νομοσχέδιο που επέβαλε σε όλους  τους ηλικίας 60 ετών και άνω να εμβολιαστεί κατά του COVID-19 . Το αποτέλεσμα αποτελεί προσωπική ήττα  για τον Φαλακρό -Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. 
 Η εκστρατεία εμβολιασμού της Γερμανίας φράκαρε  με περίπου το 76,6% του πληθυσμού της Γερμανίας να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση  ενω σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία έχει εμβολιαστεί το 80%. 
Η διακομματική πρόταση απαιτούσε από τους πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω να εμβολιαστούν από τις 15 Οκτωβρίου. Από τους 683 βουλευτές που ψήφισαν, οι 378 καταψήφισαν το νομοσχέδιο και οι 296 υπέρ, προκαλώντας επευφημίες από την Αλτερνατίβα (AfD). Ήταν μια ελεύθερη ψηφοφορία, με τους νομοθέτες να μην τους λένε να ακολουθήσουν τις κομματικές γραμμές. Ωστόσο, η ήττα αποτελεί οπισθοδρόμηση για τον Σολτς, ο οποίος είχε καλέσει ακόμη και την υπουργό Εξωτερικών του, Αναλένα Μπάερμποκ, να αποχωρήσει από συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να επιστρέψει για την ψηφοφορία. 
 Ο Σολτς αναγκάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα να αποσύρει τα σχέδια για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για άνω των 18 ετών, καθώς δεν μπορούσε να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

Η αποτυχία του νομοσχεδίου αντικατοπτρίζει την προκλητική δυναμική χάραξης πολιτικής του κυβερνώντος συνασπισμού, ο οποίος αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, τους Πράσινους και τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες που διαφωνούν σε πολλά ζητήματα. 

Η επιβολή εμβολιασμών στους πολίτες παραβιάζει το δεύτερο άρθρο του συντάγματος, το οποίο εγγυάται τον έλεγχο των πολιτών στα σώματά τους, υποστήριξε η εισήγηση του AfD. Η Αυστρία ανέστειλε τον προηγούμενο μήνα την εντολή της για εμβόλια, έξι ημέρες πριν την έναρξη επιβολής προστίμων για παραβιάσεις, λόγω ανησυχιών για παραβίαση δικαιωμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: