9/5/22

Ο Πούτιν είπε στην Κόκκινη Πλατεία ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης αγωνίζονται για τους ανθρώπους στο Ντονμπάς και για την Πατρίδα και μίλησε για ο αναπόφευκτο της σύγκρουσης.

 

Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να ακούσουν Από τη Ρωσία, οι δυτικές χώρες είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης προς την Ουκρανία για την προετοιμασία μιας επίθεσης στην Κριμαία. 
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν, πράγμα που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια, και το είδαμε. Οι προετοιμασίες ήταν σε εξέλιξη για μια επιχείρηση στο Ντονμπάς, και μια εισβολή στα ιστορικά εδάφη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος που μίλησε «για το αναπόφευκτο» της σύγκρουσης.
 Ο Πούτιν υπενθύμισε επίσης ότι ένας από τους κύριους λόγους για την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας ήταν οι δηλώσεις του Κιέβου σχετικά με την απόκτηση πυρηνικών πυραύλων και την αλλαγή του πυρηνικού καθεστώτος της Ουκρανίας κατά παράβαση του μνημονίου της Βουδαπέστης του 1994. 
Στην ομιλία του προς τους Ρώσους ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε ότι η Ρωσία επιδιώκει την αποστρατικοποίηση και απομείωση της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αγάπη για την πατρίδα.
"Τώρα, αυτές τις μέρες, αγωνίζεστε για το λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της Πατρίδας μας - Ρωσίας", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, αναφερόμενος στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων  στην παρέλασης του στρατού. 
 Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία είναι υπερήφανη για την ακαταμάχητη, γενναία γενιά νικητών. 
"Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε τη μνήμη όσων συνέτριψαν τον ναζισμό, οι οποίοι μας κληροδότησσαν το καθήκον να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην ξανασυμβεί η φρίκη του παγκόσμιου πολέμου", ανέφερε. 
 Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η 9η Μαΐου 1945 εγγράφεται για πάντα στην παγκόσμια ιστορία ως θρίαμβος του ενωμένου σοβιετικού λαού, της συνοχής και της πνευματικής του δύναμης, ένα απαράμιλλο κατόρθωμα μπροστά και πίσω. 
"Η Ημέρα της Νίκης είναι κοντά και αγαπητή για τον καθένα μας. Δεν υπάρχει οικογένεια στη Ρωσία που δεν θα καεί από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Η μνήμη του δεν ξεθωριάζει", δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι αυτή την ημέρα στο ατελείωτο ρεύμα του Αθάνατου Συντάγματος, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα αυτού του πολέμου μεταφέρουν φωτογραφίες των συγγενών τους, νεκρών στρατιωτών, για πάντα νέων και αποθανόντων βετεράνων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφή από το Βαλόντια:
С праздником вас! С днём великий победы.