24/5/22

To Κράσνυ Λίμαν δεν έχει ακόμη τεθεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Πολιτοφυλακής της DPR


 

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Κοτς που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός μετέδωσε ότι η κατάληψη του οικισμού είναι «σε εξέλιξη». Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε επίσης ότι οι μονάδες της Rosgvardia έχουν ήδη φτάσει στα οικοδομικά τετράγωνα που έχουν καταληφθεί. Ο Κοτς διέψευσε τις πληροφορίες ότι 500 Ουκοι παραδόθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Οι επιθέσεις εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή Αβντιίβκα, Νοβοσελίβκα Φταράγια και Κράσνυ Λίμαν εξαπολύθηκε χθες 
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της  DPR, Εντουάρ Μπασούριν, δήλωσε ότι οι μονάδες του Στρατού της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εισέλθουν στην Αβντιίβκα. 
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η πόλη, 13 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ, για 8 χρόνια ουκρανικής κατοχής, μετατράπηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή. "Το να το εισβάλουμε απαιτεί  να εμπλέξουμε  έναν τεράστιο αριθμό  μαχητών", είπε.

"Δεν πρόκειται να εισέλθουμε στην Αβντίβκα ούτε σε άλλες μεγάλες πόλεις . Θα τους περικυκλώσουμε  και θα τους δώσουμε την ευκαιρία να παραμείνουν ζωντανοί ", δήλωσε ο Μπασούριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: