18/6/22

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις ουκρανικές πυροβολαρχίες με Αμερικανικά howitzers M777»

ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουνίου - RIA Novosti. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε ότι οι  Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς  τέσσερεις ουκρανικές πυροβολαρχίες με Αμερικανικά M777   και τέσσερεις συστοιχίες MLRS  «Grad».

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από αέρος έπληξαν 12 θέσεις βολής  πυροβολικού  στις περιοχές Αβντιίβκα, Κεραμίκα, Ζελάνογιε  και τέσσερεις πυροβολαρχίες των 155 χιλιοστών M777 στις περιοχές Λαστοτσίνο, Οτσερετίνο, Βοντέιν,  και Ζελάννογιε της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πύραυλοι αέρος - εδάφους υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις για διύλιση πετρελαίου και αποθήκευση καυσίμων με σκοπό την προμήθεια ουκρανικού Στρατού στο Ντονμπάς, που βρισκόντουσαν στο Λισιτσάνσκ  και στο χωριό Κρέμεντσουκ. 

Ακόμα  καταστράφηκαν 3 αποθήκες πυρομαχικών, 10 άρματα μάχης, καταρρίφθηκαν  ένα Su-25 στην περιοχή Kamyshevakhi και ένα ελικόπτερο Mi-24 στην  DPR., και 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκ των οποίων ένα Bayraktar-TB2 . Επί του πεδίου καταμετρήθηκαν 310 πτώματα Ούκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

103 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 14/27 Ιουλίου 1922 είχε ήδη συμφωνηθεί ότι η διάσκεψη των τριών Συμμάχων για την Ανακωχή, μετά την συμφωνημένη «ταχεία εκκένωση» της Μικράς Ασίας. θα γινόταν σε 60 ημέρες περίπου και σύμφωνα με την Γαλλική πρόταση οι Σύμμαχοι θα συμφωνούσαν πρώτα με την Τουρκία και μετά θα καλούσαν την Ελλάδα να τις ανακοινώσουν τους όρους. Έτσι και έγινε. Οι Σύμμαχοι πρότειναν στον Κεμάλ την διάσκεψη στις 10/23 Σεπτεμβρίου. (Σε 56 ημέρες). Ο Κεμάλ την αποδέχτηκε στις 16/29 Σεπτεμβρίου. (Σε 62 ημέρες).Η διάσκεψη στα Μουδανιά άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου/3 Οκτωβρίου και η συμφωνία των τριών με τους Τούρκους έκλεισε στα Μουδανιά , στις 28 Σεπτεμβρίου/ 11 Οκτωβρίου. Και η Ελλάδα την αποδέχτηκε την 1η/14 Οκτωβρίου.

Ο απεσταλμένος του Λονδίνου στρατηγός Τάσουσεντ συζητούσε στην Άγκυρα όλες τις λεπτομέρειες της λύσεως που θα έφερνε η συμφωνημένη "Νί...