3/7/22

3 Ιουλίου 1974. Δώδεκα ημέρες πριν το πραξικόπημα, ο Ετσεβίτ έθεσε στην Τουρκική Βουλή την απαίτηση για την πολιτική ισότητα των Τούρκων της Κύπρου που δεν ήταν μειονότητα αλλά Συστατικός Λαός. Το 50%-50% που ειναι η βάση της τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό έκτοτε, παρουσιάστηκε πριν το πραξικόπημα της Εθνικής Φρουράς και απαυθυνόταν στο Μκάριο με την έγκριση του συμμαχικού παράγοντα


 48 χρόνια μετά την Προδοσία της Κύπρου δεν είναι σαφές εάν οι διπλωμάτες ενημέρωσαν τους στρατιωτικούς για την δήλωση του Ετσεβίτ στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την πολιτική ισότητα των Τούρκων με τους Έλληνες στην Κύπρο  και για το ΟΧΙ στην "Ένωση" και ΟΧΙ στην Διχοτόμηση.

Από τις δηλώσεις Γκιουνές στις 2 Ιουλίου στο Βουκουρέστι, και Ετσεβίτ στις 3 Ιουλίου ήταν σαφές ότι  οι Αμερικανοί δεν θα επανέφεραν το σχέδιο Άτσεσον και οτι οι υποσ΄χεσεις του Γκας Αβράκωτου προς τον Ιωαννίδη ήσαν αέρας Κοπανιστός.

Οι διπλωμάτες όμως ενημέρωσαν τους στρατιωτικούς για την ανακοίνωση Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας που έδειχνε πως έβλεπαν οι Τούρκοι το καθεστώς των Αθηνών και απέλασαν τον καημένο τον Σύμβουλο Τύπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Police Looking Into Bomb Threats Targeting J.K.Rowling on Twitter

https://sputniknews.com/20220703/police-looking-into-bomb-threats-targeting-jkrowling-on-twitter-1096904216.html


After voicing her controversial stance on trans rights in 2020, author J.K.Rowling has been facing death threats from trans activists. In November 2021, a police investigation was launched into allegations that Rowling's home address had been leaked.


Police are investigating a death threat against J.K.Rowling after one Twitter user posted her family home address along with a picture of a bomb and a handbook on munitions.
As seen on the screenshot shared by the author, the user that urged people to bomb her home had a trans rights flag in their profile name. Rowling posted the screenshot on Saturday, saying that the account remained active at the time.

Now the account has been taken down for violating Twitter rules.

Μια αλησμόνητη, για εμας τους παλιούς που τη ζήσαμε, στιγμή . 29 Απριλίου 1975. Το «τραμ το τελευταίο», έφευγε από την ταράτσα της πρεσβείας του Κράτους Δικαίου, στη Σαϊγκόν

  Οι απελπισμένοι δευτεροκλασάτοι της τοπικής        Ψωρο-Αλίτ στην ταράτσα της Αμερικανικής Πρεσβείας του Κράτους, στη Σαϊγκόν.  Οι αμερικα...