3/4/23

Βουλγαρία- Εκλογές (ΝΕΟ). ΣΤΟ 14,6% ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ

 


ΣΟΦΙΑ. Μετά την επεξεργασία του 95,89 % των ψήφων, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός « ΓΚΕΡΜΠ-ΕΔΔ» του Μπόϊκο Μπορίσοφ προηγείται έχοντας το  26,51% των ψήφων. Το «ρεφορμιστικό μπλοκ», το οποίο αποτελείται από τα κόμματα «Συνεχίζουμε να Αλλάζουμε», και «Δημοκρατική Βουλγαρία» είναι δεύτεροι με 24,90% των ψήφων.

 Το αντιεμβολιαστικό κόμμα «Αναγέννηση» (Vazrazdane) βρίσκεται σήμερα στην τρίτη θέση έχοντας την υποστήριξη του 14,38 % του εκλογικού Σώματος.

Στην Τέταρτη θέση  το «Τουρκοφιλελέ» Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες με 12,95% των ψήφων, και πέμπτο το άλλοτε κραταιό το «Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βουλγαρίας με 8,97% των ψήφων, ενώ το κόμμα του τηλεαστέρα   Σλάβι (Τριφόνοφ)  (Υπάρχει τέτοιος λαός) επανέρχεται στη Βουλή με 4,16%.

Ο πρόεδρος  της «Αναγέννησης» Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ  ότι χωρίς την «Αναγέννησης», δεν μπορεί να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση.

« Εάν τα δύο πρώτα κόμματα σχηματίσουν κυβέρνηση, δεν θα είναι σταθερή. Είμαστε έτοιμοι να πάμε σε νέες εκλογές εάν δεν υπάρξει κατανόηση σχετικά με το σχηματισμό των αρχών», δήλωσε ο Κωνσταντίνοφ.

Από τα επίσημα αποτελέσματα είναι σαφής η πλήρης αποτυχία των δημοσκόπων και πριν τις εκλογές αλλά και με τα «έξιτ πολ». Τίποτα δεν πέτυχαν.

Κάτω από το όριο του 4% παραμένουν η «βουλγαρική άνοδος» με 3,13% (66.823) και η «Αριστερά!» με 2,25% (48.093 ψήφοι). 

 «Δεν υποστηρίζω κανέναν» ψήφισαν 105.893 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗΣ.

   ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΈΤΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΜΗΤΣΟ...