19/9/23

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κυβερνητικό κτίριο στο Ερεβάν

 


Οι διαδηλωτές στο Ερεβάν, μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ (Σόρος) Πασινιάν,  εισέβαλαν  στο κυβερνητικό  Μέγαρο κτίριο.  
Γίνονται συγκρούσεις ξεκίνησαν μεταξύ αυτών και των αστυνομικών.
 Για να σταματήσει τους διαδηλωτές, η αστυνομία χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. 
 Νωρίτερα, διαδηλωτές στο κέντρο του Ερεβάν δήλωσαν ότι μόνο η παραίτηση του πρωθυπουργού θα μπορούσε να σώσει την Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 
Η αστυνομία μπλόκαρε την κυκλοφορία γύρω από την πλατεία κοντά στο κυβερνητικό κτίριο και έστησε έναν κλοιό κοντά σε αυτό. Θυμηθείτε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε τοπικά «αντιτρομοκρατικά μέτρα» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Θα συνεχιστούν έως ότου οι αρμενικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί στη μη αναγνωρισμένη δημοκρατία παραδώσουν τα όπλα τους, δήλωσε ο Μπακού. Ταυτόχρονα, ο Πασινιάν επιμένει ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερεβαν; ΕΧω παει

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το Ναγκόρνο Καραμπάχ θα είναι μακριά, γιατί ο Αρμένιος πρωθυπουργός είπε ότι δεν συντρέχει λόγος η Αρμενία να στείλει στρατό!

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...