22/6/24

Αιωνία η μνήμη του Κώστα Τσαλικίδη που τον δολοφόνησε το μακρύ χέρι του Κράτους Δικαίου

 

Στις 22 Ιουνίου 2018 η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, άσκησε ποινική δίωξη κατ' αγνώστων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 39χρονου Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στις 9 Μαρτίου του 2005, στο διαμέρισμά του στο Κολωνό. 
 Η πρώτη έρευνα είχε γίνει από τον τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Διώτη και η δεύτερη από τον εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση που δεν είδαν και δεν άκουσαν την Cia, είχαν καταλήξει  στο αρχείο, δεχόμενες ότι ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν αυτοκτονία και δεν συνδεόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών της Cia. 
 Η άσκηση της δίωξης το 2018,  δεν οδήγησε στη τιμωρία των δολοφόνων από «το κλιμάκιο της Αθήνας» που τον σκότωσαν για να μην καταθέσει όσα γνώριζε για το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του Κώστα Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

1715. 28 Ιουνίου/9 Ιουλίου Οι Τούρκοι που είχαν καταλάβει αμαχητί την Κόρινθο και το Άργος εμφανίστηκαν μπροστά στο Ενετικό Ναύπλιο

«Τή 28η Ιουνίου 1715, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη, μετά μεσημβρίαν, οι φρουροί του Παλαμηδίου διέκριναν μακρόθεν κατερχόμενον εκ των ορέ...