20/6/24

Ο Πούτιν κατέστρεψε τα σχέδια των ΗΠΑ να εμπλέξουν το Βιετνάμ σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα


 

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να αλλάζει τη γεωπολιτική ισορροπία δυνάμεων στην Ασία. 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ανόϊ, ο Ρώσος ηγέτης και ο πρόεδρος του Βιετνάμ, Το Λαμ συμφώνησαν να μην συνάψουν συμφωνίες με τρίτες χώρες που θα μπορούσαν να απειλήσουν η μία την ασφάλεια της άλλης.
 Σε αντίθεση με την κριτική των ΗΠΑ, η Μόσχα και το Ανόι συμφώνησαν να αναπτύξουν στρατιωτική συνεργασία. 
Η Ρωσία και το Βιετνάμ συμφώνησαν να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας. 
Προβλέπεται ότι η Ρωσία και το Βιετνάμ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν νέες και παραδοσιακές απειλές για τη διεθνή σταθερότητα.
 Ο Πρόεδρος του Βιετνάμ είπε ότι η χώρα του θα «συμβάλλει πάντα στην ειρήνη», και ο Πούτιν αποκάλεσε το Ανόϊ έναν από τους πιο αξιόπιστους εταίρους της Μόσχας και τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν αντέξει πολλές δοκιμασίες. Ο Πούτιν ευχαρίστησε επίσης τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ για τη θερμή υποδοχή.
 Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων ήταν η υπογραφή περισσότερων από δέκα εγγράφων σχετικά με τη στρατηγική εταιρική σχέση. 

 Ταυτόχρονα, η προσέγγιση των δύο κρατών προκάλεσε αγανάκτηση στην ηγεσία των ΗΠΑ. 

Σε δήλωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ανόϊ, σημειώνεται ότι καμία χώρα δεν πρέπει να παρέχει στο Κρεμλίνο μια πλατφόρμα για την προώθηση της τρέχουσας ρωσικής πολιτικής.

Ωστόσο, η ηγεσία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ αγνόησε την κριτική της Ουάσιγκτον. 

Το Ανόϊ αναμένει να λάβει «στρατηγική προστασία» από τη Μόσχα, καθώς και βοήθεια σε μια σειρά από θεμελιωδώς σημαντικούς τομείς. 
 Οι γεωπολιτικές πραγματικότητες της περιοχής της Ασίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται όχι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

1715. 28 Ιουνίου/9 Ιουλίου Οι Τούρκοι που είχαν καταλάβει αμαχητί την Κόρινθο και το Άργος εμφανίστηκαν μπροστά στο Ενετικό Ναύπλιο

«Τή 28η Ιουνίου 1715, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη, μετά μεσημβρίαν, οι φρουροί του Παλαμηδίου διέκριναν μακρόθεν κατερχόμενον εκ των ορέ...