24/7/24

Ο Ρόλος της Αριστεράς στη μεταπολίτευση και η αριστερή συνιστώσα στην «λύση Καραμανλή».



 

Οι Αμερικανοί , (δηλαδή ο Κίσινγκερ), αφού εξασφάλισαν την συμμετοχή του Μακαρίου, των Μπονάνου-Γκιζίκη και του Καραμανλή ζήτησε στα μέσα   Μαΐου του να αποκατασταθεί δίαυλος επικοινωνίας με την Αριστερά. Δηλαδή με τον Φλωράκη και τους Δρακόπουλο-Κύρκο-Ηλιού

Οι «Αριστεροί» έπρεπε να στείλουν ,«έναν». κοινό τους εκπρόσωπο στην Αμερική. Για άμεσες διαβουλεύσεις. Και ο Κοινός Απεσταλμένος, ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης. Που πήγε στην Αμερική τον Ιούνιο του 1974, πριν ο Μακάριος ζητήσει την απομάκρυνση των Ελλήνων αξιωματικών.

 Ο Μίκης συμφώνησε με τους Αμερικανούς,        ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΦΛΩΡΑΚΙΚΩΝ» ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΕΩΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΚΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ «ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ».

 Ο Θεοδωράκης συμφώνησε και  για το «πλαίσιο» της πολιτικής Καραμανλή. «ΝΑΤΟ», «Βάσεις», «Ελληνοτουρκική Φιλία» και ‘έλαβε ως αντάλλαγμα την ΕΑΜοκρατια στα Πανεπιστήμια, την αναγνώριση της αντιδικατατορικής Πάλης και του Πολυτεχνείου και την Νέα ΕΑΜοκρατία στην ΤΕΧΝΗ.

Επομένως η Αριστερά στο σύνολό της γνώριζε και περίμενε, Μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν εκτός διότι οι αμερικανοί δεν του είχαν εμπιστοσύνη


Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού  το απόγευμα της 24ης Ιουλίου όπου τον υποδέχθηκαν 5000 θαυμαστές του, και τους είπε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σαν αδέρφια να βοηθήσουμε τον Καραμανλή.           

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΤΑΝΚΣ  
ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΡΕΞ  

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

ΥΓ.Ο «ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΤΑΝΚΣ» ΗΡΘΕ  ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» 16 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: