23/7/24

Ειδήσεις στα γρήγορα

 

-H Ουκρανική Ράντα ενέκρινε το νομοσχέδιο για την επέκταση του στρατιωτικού νόμου στη  μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

-Ο Ζελένσκι σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, ο οποίος έφτασε για επίσκεψη στο Κίεβο, δήλωσε ότι κατανοεί τη σημασία του τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. «Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να τερματίσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό, φυσικά», δήλωσε ο Ζελένσκι, αποκαλώντας την επίσκεψη του καρδινάλιου «ένα ισχυρό μήνυμα από το Βατικανό». 

-Ο αριθμός των Ουκρανών που συμφωνούν σε εδαφικές παραχωρήσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία έχει τριπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Κοινωνιολογικών Ερευνών του Κιέβου. Τον Μάιο του 2023, το Ινστιτούτο ακτέγραψε ότι το 82-87% ήταν κατά οποιωνδήποτε εδαφικών παραχωρήσεων. Ωστόσο, μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, το ποσοστό των ουκρανών πολιτών που ‘ησαν έτοιμοι για εδαφικές παραχωρήσεις αυξήθηκε στο 19%. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ήταν 26% και τον Μάιο  αυξήθηκε στο 32%.

-Την τελευταία ημέρα, μονάδες του Σώματος Στρατού «Νότος» των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απελευθέρωσαν πλήρως τον οικισμό  Ίβανο-Νταρίεβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του.

 -Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Τζο Μπιντές, θα απευθυνθεί στους Αμερικανούς αύριο , Το «Διάγγελμα»  θα αφιερωθεί στην απόσυρσή του από την εκλογική κούρσα. Χθες, το NBC μετέδωσε  ότι ο Μπιντες, μαζί με τους βοηθούς του , ετοιμάζει ομιλία για να απευθυνθεί στο έθνος.

-Η επικεφαλής της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, Κίμπερλι Τσιτλ, παραιτήθηκε την επομένη της παραδοχής ότι η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια κολοσσιαία αποτυχία. Η ανακοίνωση της παραίτησης ήρθε μια ημέρα αφότου ο η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι βουλευτες της ζήτσαν να αναλάβει τις ευθύνες  τις και να παραιτηθεί



- Η Έλενα Κουλιτσένκο η σημαιοφόρος της Κυπριακής Αποστολής στο Παρίσι βρέθηκε να έχει λογαριασμό στην ιστοσελίδα «OnlyFans». Η Αθλήτρια του άλματος εις ύψος και πρωταθλήτρια Κύπρου γεννήθηκε στη Μόσχα αλλά απέκτησε την Κυπριακή αθλητική υπηκοότητα τι 2019.  

Οι δικηγόροι τη Οικογένειας  Κουλιτσένκο, χαρακτήρισαν τις προσωπικές φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο , ως προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και τόνισαν ότι οι δημοσιεύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πελάτη τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, σε διαδρομή περίπου 1,5 χιλιομέτρου συνάντησα τεσσερα(4) άτομα που φορούσαν φίμωτρο έξω στους 40 βαθμούς.
Στα μέσα μεταφοράς 1 στους 5 παγιωμένα φοράει φερετζέ με τις ζέστες. Χωρίς ζέστες ανεβαίνει το ποσοστό.
Και δεν είναι αυτό το χειρότερο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι από όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, μονο στο ελλαδισταν υφίσταται αυτό το φαινόμενο μετα απο 4 χρόνια...
Τι να σου κάνει κι ο Μητσοτάκης... όταν εχεις τοσους εγκεφαλικα αναπηρους, διαταραγμένους και ζωντανους-νεκρους να κυκλοφορούν σε αυτή τη χώρα...

Ανώνυμος είπε...

καλά, μέχρι να φτάσει τα επίπεδα επεκτάσεως του ΕΝΦΙΑ έχει πολύ δρόμο ακόμη....

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις δίκιο φίλε. Βρίσκομαι στο μετρό της Ουάσιγκτον τώρα και μόνο στο βαγόνι που είμαι είναι 5 με μάσκα, όλοι Ασιάτες…