26/7/24

Κρεμλίνο για διαπραγματεύσεις με Κίεβο: "Έρχονται αόριστα μηνύματα"

 



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στην εφημερίδα «Ιζβέστια», που τον ρώτησε εάν η Μόσχα έχει λάβει συγκεκριμένα μηνύματα από οποιεσδήποτε πολιτικές δυνάμεις από την Ουκρανία που λένε ότι είναι έτοιμες να συμβιβαστούν, ότι «δεν υπάρχει τίποτα  συγκεκριμένο στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία» και μέχρι στιγμής «δεν είναι γνωστό πόσο ρεαλιστικά ήταν τα μηνύματα από το Κίεβο».

«Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο . Υπάρχουν ασαφή μηνύματα, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο πραγματικά είναι. Η απαγόρευση από τη Ράντα στο καθεστώς του Κιέβου να διεξάγει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις μαζί μας εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα δήλωσε ότι κανείς δεν θα πείσει το Κίεβο να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες και ότι θα λάβουν τις δικές τους αποφάσεις .

«Κανείς δεν πρόκειται να μας πείσει να διαπραγματευτούμε επειδή δεν μπορούμε να πεισθούμε. Θα λάβουμε όλες τις αποφάσεις μόνοι μας», δήλωσε ο Κουλέμπα μετά από επίσκεψή του στην Κίνα, όταν ρωτήθηκε αν το Πεκίνο ενθάρρυνε το Κίεβο να διαπραγματευτεί.

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες το βράδυ στο Fox News και όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη συνομιλία μρ τον Ζελένσκι, είπε ότι ήταν του υπενθύμισε  "τη μοίρα του Χίτλερ και του Ναπολέοντα στους πολέμους με τη Ρωσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα ραγδαία εξέλιξη στο Ντονμπάς. Ο ρωσικός στρατός έχει αποκτήσει τον έλεγχο όλων των δρόμων που οδηγούν στο Κουράχοβο

   Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώσε πρόσθεσε ότι το Σώμα Στρατού  «Κέντρο» πήρε τον έλεγχο των οικισμών   Nelipovka και του Krutoy Yar...