Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
8/12/08
Τι αστυνομία θέλουμε;
1. Θέλουμε μια αστυνομία εκπαιδευμένων αστυνομικών, οι οποίοι θα είναι ευγενικοί με τους νόμιμους και αποφασιστικοί με τους παράνομους.
2. Θέλουμε μια αστυνομία, που δεν θα δείχνει τα δόντια της μόνο σε μαζικές εκδηλώσεις -πορείες, μέτρα κ.λ.π.- αλλά στο καθημερινό έγκλημα.
3. Θέλουμε μια αστυνομία, από αστυνομικούς, που θα ξέρουν τι να κάνουν κάθε στιγμή, χωρίς καθοδήγηση από τις μοτορόλες για το παραμικρό.
4. Θέλουμε μια αστυνομία, να φτάνει πριν το έγκλημα για να το αποτρέψει κι όχι μετά το έγκλημα, για να το διαπιστώσει.
5. Θέλουμε μια αστυνομία, που θα είναι παρούσα όταν ο "ανώνυμος" πολίτης τη χρειάζεται και όχι μια αστυνομία στην υπηρεσία των "επωνύμων".
6. Θέλουμε μια αστυνομία στην οποία ο αστυνομικός θα είναι ευτυχισμένος όταν βοηθήσει ένα νομοταγή πολίτη και όχι όταν θα διευκολύνει το παράνομο πάρκιγκ του "επώνυμου".
7. Θέλουμε μια αστυνομία, με ίση μεταχείριση προς όλους, όχι ραγιαδισμό και τεμενάδες στους "επώνυμους", θαραλλέα απέναντι στο σκληρό κακοποιό και όχι φτηνό γελοίο τσαμπουκά, στον ήσυχο πολίτη.
8. Θέλουμε μια αστυνομία, η οποία θα περνά χειροπέδες ακαριαία, στον πολίτη που τολμά να πει στον αστυνομικό "ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε;". Αυτό στην Αμερική σημαίνει επιτόπου εκτέλεση. Στην Ελλάδα ο αστυνομικός ανοίγει διάλογο με τον κύριο "ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε;".
9. Θέλουμε μια αστυνομία, η οποία δε θα "τακιμιάζει" με τους ανθρώπους της νύχτας, ούτε θα κατουριέται στη θέα των "φουσκωτών", των "νονών" και των "μπράβων".
10. Θέλουμε μια αστυνομία ευγενέστατη στις συστάσεις της, φιλική προς τον πολίτη, αλλά αποφασιστική, που θα εφαρμόζει το Αγγλικό δόγμα: "αστυνομικός που δίνει δεύτερη φορά την ίδια εντολή σε πολίτη, απολύεται". 11. Θέλουμε μια αστυνομία, στην οποία θα υπηρετούν άνθρωποι με ψυχική και σωματική υγεία, οι οποίοι θα επιβάλλουν το νόμο, με μια ματιά μόνο. Όχι σαπιοκοιλιές!
12. Τέλος, επειδή τα πράγματα είναι απλά, θέλουμε μια αστυνομία, όμοια με αυτή, που υπάρχει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
http://taxalia.blogspot.com/2008/05/blog-post_3954.html
Να προσθέσω.
-Μιά αστυνομία με σύγχρονο εξοπλισμό.Με πραγματική διοίκηση.Με αξιολόγηση προσωπικού.
-Συνεχής εκπέδευση και αξιολόγηση,και αυστηρή εφαρμογή των "κανόνων εμπλοκής".
Χατζάρας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τα Χριστούγεννα του 1940. 25η Δεκεμβρίου.59η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου.
25 Δεκεμβρίου 1940. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα.Αποτέλεσμα 21 νεκροί, 30 τραυματίες και δεκάδες κτίρια γκρεμισμένα. Ο Παπάγος, ο Κα...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
1 σχόλιο:
Προσωπικά θα προτιμούσα την κοινωνία χωρίς χρεία αστυνομίας.
Αυτό όμως σήμερα είναι μία ευχή.
Ούτε με όλα τα γραφόμενα θα συμφωνήσω.
Η θέση του αστυνομικού είναι πράγματι δύσκολη διότι έρχεται να διαχειριστεί νομικές έννοιες και έννομα αγαθά για τα οποία όχι μόνο μυρωδιά δεν έχει, αλλά έχει εντελώς λάθος εικόνα, διδαχές και επιβολές αντικοινωνικών απόψεων που εξυπηρετούν όσους τον κατευθύνουν.
Η θέση του αστυνομικού είναι πρωτίστως δύσκολη διότι διαχειρίζεται δημόσια εξουσία.
Πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ότι είναι απλό εκτελεστικό όργανο και όχι κριτής και δικαιοδότης.
Από αυτό ξεκινά η δόμηση της επαγγελματικής του προσωπικότητας.
Ο αστυνομικός είναι υπάλληλος των Ελλήνων πολιτών και σε τίποτα δεν διαφέρει από αυτούς. Αυτή είναι μία βασική αρχή.
Σκοπός του είναι η προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και αγαθών και δικαιωμάτων του πολίτη, όπως αυτά προβλέπονται από το νόμο και όχι από την δική του βούληση ή φιλοσοφία.
Το μέγιστο έννομο αγαθό στο νομικό και αξιακό μας σύστημα είναι η ανθρώπινη ζωή και κατόπιν η σωματική ακεραιότητα.
Η ιεράρχηση των προστατευόμενων έννομων αγαθών είναι αναγκαία γνώση που πρέπει να συνοδεύει τον αστυνομικό σε όλο τον εργασιακό του βίο.
Η γνώση της ισότητάς του απέναντι στον πολίτη και της κοινωνικής υπαλληλίας είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο.
Η γνώση και τήρηση του Συντάγματος αποτελεί ακόμα μία αναγκαιότητα.
Είναι τέλος αδιανόητο να υπάρχουν αστυνομικοί που εννοούν τον εαυτό τους ως φορέα δημόσιας εξουσίας και όχι ως δημοσίου κοινωνικού υπαλλήλου.
Τα υπόλοιπα έπονται και βέβαια δεν θέλω καν να ακούω για νοοτροπίες 2η άρνηση ή αντίσταση κατά της αρχής = Θάνατος.
Υπάρχει αξιακό σύστημα στο οποίο οφείλουμε άπαντες να υπακούουμε.
Δημοσίευση σχολίου