Μόλις τελείωσε η συνέντευξη Καραμανλή.
Για τον πρωθυπουργό ,..Πέρα Βρεχει.Δεν κατάλαβε τίποτα.Νηστεία και μεταρρυθμίσεις.
Η χώρα έχει ισχυρή κυβέρνηση, το διπλό μήνυμα Καραμανλή από τις Βρυξέλλες
που ζήτησε (και πάλι) υπεθυνότητα και σοβαρότητα
Η εσωτερική επικαιρότητα κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού .
Σχετικά με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν αυτά προκαλούνται από «επαγγελματίες ταραξίες». Ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της νέας γενιάς.
«Η σύγχυση που επιχειρείται είναι επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία» εξήγησε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα και ανησυχίες από πλευράς νέων.
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα περί ιδεολογικής κάλυψης στην τυφλή βία, επαναλαμβάνοντας ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τη βία.
Σχετικά με το πακέτο κάλυψης των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τα επεισόδια, τόνισε ότι είναι επαρκές και αυτό το σημείωσαν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
Σε άλλη ερώτηση για τυχόν αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών ή την ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αλλά σαφέστατα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των επιχειρησιακών σχεδίων.
Σε ερώτηση για τα περί εκλογών ή αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ, επανέλαβε ότι η χώρα διαθέτει ισχυρή κυβέρνηση, που καλείται μάλιστα να χειριστεί μια κρίσιμη -σε παγκόσμιο επίπεδο- κρίση.
Για την υπόθεση του Βατοπαιδίου τόνισε ότι αναμένει «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον» το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του.
Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι στο θέμα η Πολιτεία δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και υπάρχουν ευθύνες.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το άνοιγμα της ψαλίδας στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, λέγοντας ότι η χώρα καλύπτει και θα εξακολουθεί τις οικονομικές της ανάγκες.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι το δημόσιο χρέος μειώθηκε τα τελευταία χρόνια σημαντικά, ασκώντας μάλιστα κριτική στις κυβερνήσεις του παρελθόντος.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης για το αν είναι επαρκή τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και τόνισε ότι συνεχώς εξετάζονται και νέοι τρόποι στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά και κρίσιμων τομέων της οικονομίας.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, επικαλούμενος την πτώση της ανεργίας και τους ρυθμούς ανάπτυξης.
«Θα χρειαστεί σοβαρή, υπεύθυνη, αποτελεσματική πολιτική. Την κάνουμε και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Δεύτερο δημοψησισμα στην Ιρλανδία για την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ , συμωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών.Δόθηκαν εγγυήσεις στο Δουβλίνο,για να οργανώσει έως τον Νοέμβριο του 2009 δεύτερο δημοψήφισμα μετά το πρωτο «όχι» του Ιουνίου στη Συνθήκη της Λισαβόνας...
Στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες εγκρίθηκε η συμβιβαστική συμφωνία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Νικολά Σαρκοζί και η οποία περιλαμβάνει σειρά παραχωρήσεων και εγγυήσεων στην Ιρλανδία.
Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ιρλανδίας υπόσχονται να προσφέρουν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για να διασφαλίσουν στην Ιρλανδία ότι η στρατιωτική της ουδετερότητα, η φορολογική της αυτονομία και η απαγόρευση των αμβλώσεων δεν θα τεθούν υπό αμφισβήτηση.Κυρίως, όμως, το Δουβλίνο θα διασφαλίσει ότι, εάν επικυρωθεί η Συνθήκη της Λισαβόνας θα διατηρήσει την έδρα του Ευρωπαίου επιτρόπου του στις Βρυξέλλες.
Για να γίνει αυτό, οι «27» θα εγκαταλείψουν τη μεταρρύθμιση που θέτει τέλος στην αρχή «ένας επίτροπος για κάθε χώρα» της ΕΕ, η οποία επρόκειτο να εφαρμοσθεί από το 2014.
Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι απέρριψαν με ποσοστό της τάξεως του 53% (862.000 ψήφοι) τη Συνθήκη της Λισαβόνας στο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιουνίο, βυθίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θεσμική παραλυσία.
Πέραν της Ιρλανδίας -της μοναδικής χώρας που έθεσε τη Συνθήκη σε δημοψήφισμα- προβλήματα ανέκυψαν με την επικύρωση της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης στην Τσεχία και την Πολωνία, τις μόνες χώρες που δεν έχουν επικυρώσει μέχρι στιγμής τη Συνθήκη.
Η Πράγα θα κινηθεί προς την επικύρωση στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ ο υπερσυντηρητικός Πολωνός πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη όταν επιλυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε στην Ιρλανδία.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Η 24η Νοεμβρίου στην Ιστορία
Η 24η Νοεμβρίου είναι η 329η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 37 ημέρες ως το τέλος του έτους. 380 . Θριαμβευτική είσοδος του Θεοδόσιου Α...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου